Μπόστον Σέλτικς : Ο Τέρι πήρε τ’ όπλο του (vids)

Μπόστον Σέλτικς : Ο Τέρι πήρε τ’ όπλο του (vids)

Ο Τέρι Ροζίερ, εκμεταλλευόμενος το γεμάτο ιατρικό δελτίο των Μπόστον Σέλτικς, έχει εξελιχθεί σε... X factor της ομάδας του Μπραντ Στίβενς και μόλις χτες πέτυχε ένα σπάνιο ρεκόρ.

Η Βοστόνη από την αρχή του πρωταθλήματος έδειχνε ικανή για μεγάλα πράγματα. Πολύ καλό και ομοιογενές ρόστερ, ομάδα που κάθε χρόνο βελτιώνεται και ένας control freak προπονητής που έχει σχέδιο για κάθε περίσταση που συναντά στο παρκέ, διαχειριζόμενος παράλληλα ιδανικά τους παίκτες που διαθέτει.

Όσα σχέδια και να είχε όμως για να αντιμετωπίσει τον κάθε αντίπαλο, υπάρχει ένας που δεν… παίζεται. Η μάστιγα των τραυματισμών. Έκανε την εμφάνισή της στα πρώτα μόλις λεπτά της περιόδου, με τον σοκαριστικό τραυματισμό του Χέιγουορντ να μας έρχεται με ευκολία στο μυαλό ακόμα και μετά από τόσους μήνες. Σταδιακά οι Σέλτικς βρήκαν τον τρόπο να μασκαρέψουν αυτή την απώλεια, έπαιξαν πολύ καλό μπάσκετ και κατάφεραν να έχουν ήδη εξασφαλίσει το πλεονέκτημα έδρας, με 9 ματς να απομένουν για την regular season. Μάλιστα δεν σταμάτησαν εκεί, αφού εκτός… συγκλονιστικής κατάρρευσης στα υπολειπόμενα ματς, θα τερματίσουν 2οι πίσω από τους φοβερούς μέχρι τώρα στη σεζόν, Τορόντο Ράπτορς.

Παρά την πορεία αυτή, οι τραυματισμοί συνεχίζουν να είναι κομμάτι της καθημερινότητας του head coach, Μπραντ Στίβενς και όλου του τεχνικού επιτελείου. Μετά τον Χέιγουορντ, οι Σέλτικς έχασαν και τον ρολίστα Ντάνιελ Τάις για όλη τη σεζόν, ενώ στα πιτς βρίσκεται ακόμα ο εξαιρετικός αμυντικός Μάρκους Σμαρτ και ο σούπερ σταρ Καϊρί Ίρβινγκ που ταλαιπωρείται εδώ και καιρό από το πονεμένο του γόνατο. Εκτός ήταν για αρκετό διάστημα και ο υπέροχος δευτεροετής , Τζέιλεν Μπράουν. Απώλειες στην περιφέρεια, που έδωσαν την ευκαιρία σε έναν ρολίστα της ομάδας να βγει μπροστά και να πάρει από το χέρι τους Κέλτες, σε μια δύσκολη καμπή της σεζόν.

 

Ο λόγος για τον «Scary Terry», Τέρι Ροζίερ. Μόλις στα 23 του και στην τρίτη σεζόν του στο ΝΒΑ, ο Ροζίερ βρίσκονταν πάντα στη σκιά των Αϊζάια Τόμας (πέρσι και πρόπερσι) και Καϊρι Ίρβινγκ (φέτος). Όμως δούλευε σκληρά δίπλα τους και μαζί τους, παρατηρούσε και εξελίσσονταν μέρα με τη μέρα. Μετά από μια αναγνωριστική πρώτη σεζόν (39 ματς-1,8 π/0,9 ασίστ/1,6 ριμπ. σε 8 λεπτά συμμετοχής), ήρθε μια σαφώς καλύτερη δεύτερη περσινή χρονιά (74 ματς-5,5 π/1,8 ασίστ/3,1 ριμπ σε 17,1 λεπτά συμμετοχής), για να ακολουθήσει η φετινή εκτόξευση…

Ο Ροζίερ άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά και πλέον είναι όχι απλά συμπληρωματικός αλλά σε μερικά ματς γίνεται έως και καταλυτικός (game changer). Βγάζει αστείρευτη ενέργεια και ταχύτητα και στις δύο πλευρές του παρκέ, δεν… ντρέπεται να μαρκάρει και να βάλει τα χέρια του στη φωτιά και σαν να μην έφτανε αυτό, έχει να επιδείξει και μερικές clutch ενέργειες, όταν η μπάλα καίει στα τελευταία δευτερόλεπτα. Αυτά ο Μπραντ Στίβενς τα έχει δει και του εμπιστεύεται πολύ πιο ενεργό ρόλο στην ομάδα. Φέτος μετράει ήδη 73 παιχνίδια (9 ως starter), στα οποία προσφέρει 11,3 πόντους, 2,7 ασίστ και 4,5 ριμπάουντ στα λίγο περισσότερα από 25 λεπτά που παραμένει στο παρκέ.

Τα ξημερώματα της Δευτέρας μάλιστα, ο Ροζίερ οδήγησε τους Σέλτικς σε άλλη μια νίκη επί των Σακραμέντο Κινγκς (104-93) με αυτόν να έχει καταφέρει κάτι σπάνιο. Πέτυχε ρεκόρ καριέρας με 33 πόντους (8/12 τρίποντα), προσφέροντας παράλληλα 5 ριμπάουντ και 5 κλεψίματα. Κάπως έτσι έγινε μόλις ο τρίτος παίκτης της Λίγκας από την εποχή που θεσπίστηκε η γραμμή του τριπόντου (1979-1980), μετά τους Μάικλ Άνταμς (1991) και Ντέμιαν Λίλαρντ (2016), που πέτυχαν 8 εύστοχα τρίποντα έχοντας ταυτόχρονα και 5 κλεψίματα στην ίδια αναμέτρηση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ