Τρελαίνει κόσμο ο Ποκουσέφσκι (vids)

Τρελαίνει κόσμο ο Ποκουσέφσκι (vids)

Ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι συνεχίζει τις υψηλές πτήσεις στα τελευταία ματς των Θάντερ, με τον Σέρβο να θέλει να κλείσει τη σεζόν με το πόδι στο... γκάζι.

Η φετινή σεζόν εξελίσσεται σε εφιαλτική για τους Θάντερ. Η ομάδα της Οκλαχόμα βρίσκεται στην προτελευταία θέση της Δυτικής Περιφέρειας, με την ελπίδα για είσοδο στα play off  να έχει «σβήσει» εδώ και καιρό. 

Πάντως ακόμη και σε αυτή την μεταβατική περίοδο που διανύουν οι Θάντερ, υπάρχουν και θετικά. Όπως είναι η απόδοση του Αλεξέι Ποκουσέφσκι. Ο Σέρβος πρώην άσος του Ολυμπιακού, έχει καταφέρει να είναι διψήφιος στα 9 από τα 10 τελευταία παιχνίδια, δείχνοντας πως έχει βρει τον τρόπο, ώστε να κάνει ένα εξαιρετικό finish στη σεζόν της Οκλαχόμα. 

Κάνει όργια στα τελευταία ματς  

Μέχρι τον Φλεβάρη ο Ποκουσέφσκι σε κανένα σημείο της σεζόν δεν κατάφερε να σταθεροποιήσει την απόδοση του και οι εμφανίσεις του ήταν μια του ύψους και μια του βάθους. Ή καλύτερα πολλές του βάθους και λίγες του ύψους. 

Πιο συγκεκριμένα πριν μπει ο Μάρτης ο «Πόκου» είχε καταφέρει μόλις σε 9 ματς να ολοκληρώσει με 10+ πόντους. Ωστόσο αυτή η κατάσταση έχει ανατραπεί στα τελευταία ματς, με τον Σέρβο να είναι διψήφιος στις 9 από τις 10 τελευταίες αναμετρήσεις των Θάντερ δείχνοντας πως βρίσκεται σε δαιμονιώδη… φόρμα. 

Κάτι που ήρθε να επιβεβαιωθεί και τα ξημερώματα της Τρίτης(22/3) με τον Ποκουσέφσκι να σημειώνει απέναντι στους Σέλτικ 19 πόντους, επίδοση που αποτελεί την κορυφαία του την φετινή σεζόν. Είχαν προηγηθεί οι 17 απέναντι στη Σαρλότ και οι 16 κόντρα στους Σπέρς, με τον Σέρβο να μην σταματά να… φορτώνει τα αντίπαλα καλάθια το τελευταίο διάστημα. 

Επιπλέον σε αυτό το διάστημα έχει κάνει και 2 double double. Είχε 11 με 12 ριμπάουντ κόντρα στη Γιούτα και 10 με 15 ριμπάουντ κόντρα στους Χιτ. 

Ο Ποκουσέφσκι εκτελεί πλέον με τεράστια αυτοπεποίθηση. Άλλωστε είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως στα τελευταία ματς να εκτελεί σε catch n shoot καταστάσεις. Δηλαδή σε απλά ελληνικά, προτιμά να σουτάρει σε πρώτο χρόνο μόλις την μπάλα, με αυτή την μέθοδο να του προσφέρει 2 πόντους μέσο όρο. 

Σίγουρα δεν είναι και εξαιρετικός απολογισμός, αλλά είναι ο τρόπος που φαίνεται να επιλέγει, ώστε να βρει την κατάληλη ψυχολογία μέσα στα ματς. 

Η παράσταση απέναντι στους Σέλτικ, και η αποθέωση από τον προπονητή του  

Η Θάντερ γνώρισαν ακόμη μια ήττα την 10η συνεχόμενη, κόντρα στους Σέλτικς με 123-132 με τον Ποκουσέφσκι να δείχνει για ακόμη μια φορά πως δεν επηρεάζεται από της ήττες της ομάδας του. 

Ο Σέρβος μπορεί να έμεινε στα ρηχά λίγα βράδια πριν κόντρα στους Μάτζικ με 7 πόντους και 3/20 σουτ, ωστόσο κόντρα στους Μπόστον… επέστρεψε με εμφατικό τρόπο. 

Η στατιστική του στο τέλος του αγώνα τα λέει όλα. 19 πόντους με 7/12 σουτ και 5 ριμπάουντ και 3 ασιστ σε ακόμα μια παραγωγική εμφάνιση. 

Άλλωστε ο πρώην άσος του Ολυμπιακού στο δεύτερο μισό της σεζόν πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις, δείχνοντας πως έχει προσαρμοστεί πλήρως στον μαγικό κόσμο του… NBA, με τον 20χρονο να είναι ένας εκ των πιο σημαντικώ παικτών για τους Θάντερ την φετινή σεζόν.

Φυσικά οι εξαιρετικές του εμφανίσεις δεν θα μπορούσαν να περάσουν απαρατήρητες από τον προπονητή της Οκλαχόμα, Μαρκ Νταϊγκνόλτ.

Ο κόουτς των «κεραυνών» είχε πολλούς λόγους να είναι ικανοποιημένος, παρά την ήττα. Και ο Ποκουσέφσκι ήταν ένας εξ αυτών. «Η εμφάνιση του Πόκου ήταν θορυβώδης και ήρθε έπειτα από ένα νωθρό ξεκίνημα. Είναι πάντα δύσκολο να παίζεις όταν το παιχνίδι δεν σου βγαίνει στην αρχή. Εκείνος έμεινε σε αυτό και έκανε πολλά καλά πράγματα», ανέφερε ο προπονητής των Θάντερ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ