Πως θα αντιδράσει το ΝΒΑ στο ρεσιτάλ αλητείας του «Κύριε Ελέησον» (vids)

Πως θα αντιδράσει το ΝΒΑ στο ρεσιτάλ αλητείας του «Κύριε Ελέησον» (vids)

Ποια είναι τελικά τα όρια του «καθώς πρέπει» στα σπορ - Όλοι κουβεντιάζουν για την «βεντέτα» του Καϊρί Ίρβινγκ με το κοινό του TD Garden. Για μια ιστορία που πλέον ξέφυγε για τα καλά.

Τα ξημερώματα η Βοστώνη χάρισε στον οργανισμό NBA αυτό που έψαχνε διακαώς για την αφετηρία των playoffs. Ένα ματς που έσπασε καρδιές και κρίθηκε στο τελευταίο δέκατο του δευτερολέπτου ανάμεσα σε δύο ομάδες που όχι μόνο είναι από τις πλέον εμπορικές, αλλά και που μπορούν να πάνε τη διαδρομή ως το φινάλε.

Ναι, θα μπορούσε εύκολα το ζευγάρι Celtics-Nets να είναι ο τελικός της «Ανατολής». Έτυχε στον πρώτο γύρο. Και όλοι προσδοκούν από τους δύο έναν… χορό που θα τρελάνει τα μηχανάκια της τηλεθέασης, με πρόβλεψη τα 7 παιχνίδια.

Η κουβέντα που εξελίσσεται όμως από το φινάλε του game 1 και πέρα δεν είναι ούτε για τη μαγική ασίστ του Μάρκους Σμαρτ, ούτε για την πιρουέτα του Τζέισον Τέιτουμ πριν το νικητήριο καλάθι για τους Celtics.

Όλοι κουβεντιάζουν για την «βεντέτα» του Καϊρί Ίρβινγκ με το κοινό του TD Garden. Για μια ιστορία που πλέον ξέφυγε για τα καλά. Οι αμέτρητες φωτογραφίες με τον «Κύριε Ελέησον» να υψώνει το μεσαίο του δάχτυλο καμιά δεκαριά φορές όσο εξελίσσονταν το ματς έχουν κατακλύσει τα social media.

«Έχω συνηθίσει σε τέτοιες συμπεριφορές, δεν είναι κάτι νέο για μένα όποτε έρχομαι σε αυτό το γήπεδο. Όμως, έχουν και την ίδια απάντηση από μένα. Αν έχουν αυτή τη συμπεριφορά, θα κάνω κι εγώ το ίδιο. Δεν απευθύνομαι σε κάθε οπαδό των Σέλτικς, δεν θέλω να απαντήσω σε όλους. Αλλά όταν αρχίζουν να με βρίζουν, κάποια στιγμή δεν αντέχεις. Ο κόσμος περιμένει από μας να είμαστε ταπεινοί και να μην αντιδρούμε, αλλά… γάμ..σέ το, εδώ είναι τα playoffs. Οπότε αν κάποιος με βρίζει, γυρίζω και τον κοιτάζω στα μάτια και βλέπω αν το λέει η καρδιά του. Τις περισσότερες φορές… δεν το λέει. Αυτή είναι η σκοτεινή πλευρά, αποδεχτείτε τη!» είπε ο Uncle Drew στο φινάλε δίχως καμία διάθεση να απολογηθεί. Στο ούτως ή άλλως παράξενο μυαλό του είναι βέβαιο πως νιώθει ότι έχει δίκιο.

Μιλάμε για τον τύπο που έχει κατ επανάληψη υποστηρίξει πως η Γη είναι επίπεδη (!!!!), Που φέτος έχασε σχεδόν ολόκληρη την κανονική διάρκεια γιατί δεν δέχτηκε να εμβολιαστεί. Που πέρασε δύο χρόνια στην Βοστώνη σαν το αγαπημένο παιδί των Celtics και που όταν επέστρεψε σαν αντίπαλος αντέδρασε στις αποδοκιμασίες πατώντας με μανία το λογότυπο στο κέντρο του γηπέδου.

Μιλάμε όμως την ίδια στιγμή και για μια αδιανόητη παικτάρα που χθες έβαλε 39π και λίγο έλειψε να κάνει μόνος του το break. Αλλά και για έναν super star του μπάσκετ φέτος το συμβόλαιο 36 εκατ δολαρίων τον χρόνο- που θα έπρεπε να ξέρει καλά έπειτα από μια δεκαετία πως πρέπει να συμπεριφέρεται ένας επαγγελματίας. Προφανώς έχει δίκιο και δεν μπορεί να είναι υποχρεωμένος να ακούει τις… ευχές στις κερκίδες. Αν όμως κάθε ένας σαν αυτόν αντιδρούσε με τον ίδιο τρόπο που ακριβώς θα είχαν φτάσει σήμερα τα σπορ;

«Ξέρετε τι θα συμβεί στο Game 2 στον Ίρβινγκ; To κοινό της Βοστώνης θα τον κάνει να περάσει δύσκολο, θα υποφέρει», εκτίμησε ο Σακίλ Ο Νιλ που ξέρει καλά τους φιλάθλους της πρώην ομάδας του. Τα μεγαλύτερα αδιέξοδα όμως κρύβονται εκεί που όλοι έχουν δίκιο. Και πραγματικά έχει μεγάλο ενδιαφέρον πλέον να δούμε πως θα αντιδράσει, όχι ο Ίρβινγκ ή οι οπαδοί των Celtics στο game 2 (ξημερώματα Πέμπτης) αλλά το ίδιο το NBA. Θα αφήσει αυτή τη μπασκετική διάνοια να εξελίξει μια «βεντέτα» που όσο προχωρά η σειρά ρίχνει… μπαρούτι σε ένα προϊόν που παρακολουθεί αυτή τη στιγμή ολόκληρος ο πλανήτης; Γιατί για να απαγορεύσει στους οπαδούς να βρίζουν από την κερκίδα είναι απίθανο.

Το ΝΒΑ έχει καταφέρει να αποβάλλει τον μπελά της… βίας. Έχουν περάσει 17-18 χρόνια από το «μακελειό» στο Πάλας του Όμπερν Χιλς. Της μακράν της δεύτερης χειρότερης σύρραξης στην ιστορία του ΝΒΑ, λίγα δευτερόλεπτα πριν ολοκληρωθεί ένας αγώνας Πίστονς – Πέισερς για τη regular season.

Ήταν 19 Νοεμβρίου του 2004 όταν ένα σκληρό φάουλ του Ρον Αρτέστ στον Μπεν Γουάλας οδήγησε στο απόλυτο χάος, σε σκηνές που δεν είχαμε δει στην ιστορία της Λίγκας. Μπουνιές στο παρκέ, μπουνιές στις εξέδρες, αντικείμενα να πέφτουν βροχή, ένα ποτήρι να προσγειώνεται στον ξαπλωμένο στο τραπέζι της γραμματίας Αρτέστ σε μια ιστορία που έγινε ως και ντοκιμαντέρ στο Netflix.

Τότε το ΝΒΑ ήταν εξοντωτικό για τους παίκτες: Ο Ρον Αρτέστ τιμωρήθηκε για το υπόλοιπο της σεζόν (73 αγώνες κανονικής περιόδου και 13 playoffs) με αποτέλεσμα να χάσει πέντε εκατομμύρια δολάρια. Ο Στίβεν Τζάκσον έχασε 30 αγώνες, ο Ζερμέιν Ο’ Νιλ άλλους 15, ο Μπεν Γουάλας έξι, ο Άντονι Τζόνσον πέντε, οι Ρέτζι Μίλερ, Τσόνσι Μπίλαπς, Ντέρικ Κόουλμαν, Έλντεν Κάμπελ από έναν. Ο τότε κομισάριος Ντέιβιντ Στερν έμοιαζε να θέλει να ξεριζώσει το κακό μια για πάντα. ο νυν τι ακριβώς θα κάνει βλέποντας ξεκάθαρα μπροστά του ότι το πράγμα πάει να… ξεφύγει στη Βοστώνη;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ