Πώς τα 4΄17″ στο παρκέ εξασφάλισαν εφ’ όρου ζωής τον Ντόρσεϊ…

Πώς τα 4΄17″ στο παρκέ εξασφάλισαν εφ’ όρου ζωής τον Ντόρσεϊ…

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ πέτυχε αυτό που ήθελε, επέστρεψε στα παρκέ του NBA και εξασφάλισε σύνταξη που θα του αποφέρει μίνιμουμ 90.000 δολάρια ετησίως!

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ, μετά από δύο χρόνια στο NBA, επέστρεψε στον μαγικό κόσμο με σκοπό να πάρει χρόνο συμμετοχής και να αναλάβει ενεργό ρόλο στους Ντάλας Μάβερικς. Άφησε τον Ολυμπιακό, τη Euroleague και τα εξαψήφια ποσά, διότι ήθελε να κυνηγήσει το όνειρό του στις ΗΠΑ.

Ο πρώην άσος του νταμπλούχου Ελλάδας πήρε το two-way contract των Μάβερικς, ενώ είχε ως μεγάλο στόχο και κάτι ακόμη: Να αγωνιστεί έστω σε έναν αγώνα για να εξασφαλίσει τη «Σύνταξη του NBA». Πολύ σημαντικό αυτό. Τι είναι η «Σύνταξη του NBA»;

Με μία μόλις συμμετοχή σε αγώνα Regular Season στο NBA, ένας παίκτης κερδίζει αυτό το προνόμιο και εξασφαλίζεται οικονομικά εφ’ όρου ζωής! Και ο Ντόρσεϊ το κατάφερε αυτό, με την ιστορική συμμετοχή του στο ματς των Μάβερικς κόντρα στους Μέμφις Γκρίζλις. Αγωνίστηκε για 4 λεπτά και 17 δευτερόλεπτα και ήταν… άχαστος στο πρώτο παιχνίδι της καριέρας του σε Regular Season του NBA. Είχε 9 πόντους και 2 ριμπάουντ με 3/3 δίποντα και 1/1 τρίποντο! Απόλυτα εύστοχος και αλάνθαστος δηλαδή.

Η «Σύνταξη του NBA», τι προβλέπεται, το ελάχιστο ποσό που εξασφάλισε ο Ντόρσεϊ και τα… 215.000 δολάρια!

Αυτά τα 4 λεπτά και 17 δευτερόλεπτα όμως εξασφάλισαν τον Ντόρσεϊ για όλη του τη ζωή! Ας τα πάρουμε από την αρχή. η Λίγκα έχει προβλέψει -μετά από μεγάλο αγώνα που έδωσε η Ένωση Παικτών- ένα καλό ποσό για αθλητές που έχουν τουλάχιστον τρεις σεζόν προϋπηρεσίας. Και την προϋπηρεσία αυτή την έχει ο Ντόρσεϊ πλέον. Ανά σεζόν το ποσό αυξάνεται, με τα 10 χρόνια θητείας να προσφέρουν τον μέγιστο αριθμό χρημάτων.

Η καταβολή μπορεί να ξεκινήσει, μειωμένη, από τα 45 έτη, ενώ αν κάποιος την δεχθεί στα 62 έτη, τότε θα πάρει αρκετά περισσότερα. Το ποσό μπορεί φτάσει μέχρι και τα 215.000 δολάρια, στο ανώτατο όριο!

Η Ένωση Παικτών του NBA (NBPA) απαίτησε και κατάφερε την αύξηση του minimum μηνιαίου μισθού από τα 560 στα 800 δολάρια, με το ετήσιο ποσό να ανέρχεται στα 9.000 δολάρια. Αν κάποιος επιλέξει να λάβει την πρώτη σύνταξη στα 62 χρόνια ζωής, θα πάρει το λιγότερο 57.000 δολάρια, ενώ θα κερδίσει επιπλέον 33.000 δολάρια εφόσον γυρίσει στο Πανεπιστήμιο και πάρει πτυχίο.

Συνεπώς, ο Ντόρσεϊ αν αποφασίσει να επιστρέψει στο Πανεπιστήμιο του Όρεγκον θα βάλει στην τσέπη του τουλάχιστον 90.000 δολάρια, ανά χρονιά παρουσίας του στο NBA αυτό το ποσό μπορεί να αυξάνεται και τελικώς να φτάσει έως και τα 215.000 δολάρια μετά το πέρας μίας δεκαετίας!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ