Ζάιον Γουίλιαμσον: Ένα… φιάσκο πολυτελείας;

Ζάιον Γουίλιαμσον: Ένα… φιάσκο πολυτελείας;

Ο Ζάιον Γουίλιαμσον των Πέλικανς, μπορεί να ξεκίνησε σαν ταλέντο που θα αφήσει εποχή, τα νούμερα όμως δείχνουν μέχρι στιγμής ένα... χρυσό φιάσκο.

Πίσω στο όχι και τόσο μακρινό 2019, η απόφαση των Πέλικανς να κάνουν tanking, δηλαδή να τερματίσουν πολύ χαμηλά στη Λίγκα για να έχουν τις πρώτες επιλογές στη διαδικασία των Draft, έμελλε να αλλάξει την ιστορία του οργανισμού.

Και αυτό γιατί στο Draft της χρονιάς αυτής υπήρχε το όνομα ενός νεαρού που πραγματικά προκαλούσε τρόμο στο κολεγιακό μπάσκετ με τις εμφανίσεις του. Ο Ζάιον Γουίλιαμσον ήταν τόσο κυριαρχικός με τη φανέλα του Duke, που έγινε πραγματική μάχη για το ποια ομάδα θα εξασφάλιζε το προνόμιο να έχει το πρώτο pick. Τελικά τα κατάφεραν οι Πέλικανς, με τον 19χρονο τότε να γίνεται κάτοικος Νέας Ορλεάνης.

Διαβάστε επίσης: Ο Κρστιτς για το ξύλο στο Ελλάδα-Σερβία 13 χρόνια μετά: «Eπεισόδια και εκτός παρκέ-Άξιζα αυτό που συνέβη»

Μερικοί εξέφραζαν τις ενστάσεις τους για τη σωματοδομή του Ζάιον και το… ατσούμπαλο κορμί του, αλλά οι φυσικές δυνάμεις και το ταλέντο του, έκαναν κάθε άλλη κουβέντα να περνάει στα ψιλά. Ο Γουίλιαμσον όμως τραυματίστηκε πριν καν αρχίσει το πρωτάθλημα της σεζόν 2019-2020, με αποτέλεσμα να κάνει ντεμπούτο στο ΝΒΑ το 2020, αγωνιζόμενος μάλιστα σε μόλις 24 ματς τη χρονιά αυτή.

Τελικά το κορμί του φαίνεται πως το πρόδωσε γιατί η απουσία του αυτή στο ξεκίνημα της καριέρας του, δυστυχώς δεν ήταν μια άσχημη εξαίρεση αλλά ο κανόνας όπως αποδείχθηκε. Και αυτό γιατί, παρότι ο Γουίλιαμσον βρίσκεται ήδη στον 4ο χρόνο του στο ΝΒΑ, έχει καταφέρει να αγωνιστεί μόλις σε 114 ματς από τα συνολικά 320 που αντιστοιχούν στις τέσσερις regular seasons της Λίγκας!

Τη σεζόν 2021-2022 μάλιστα δεν έπαιξε ούτε ματς, ενώ έχει να βοηθήσει την ομάδα του φέτος από τον Ιανουάριο, με το ιατρικό δελτίο των Πέλικανς να τον έχει ως απόντα λόγω τραυματισμού, χωρίς σαφή ημερομηνία επιστροφής.

Μάλιστα βάσει συμβολαίου του ο Ζάιον, που είχε λαμβάνειν $43.661.297, φαίνεται πως έχει κοστίσει στους Πέλικανς $382.993 κάθε φορά που πατάει το παρκέ! Στη Νέα Ορλεάνη πάντως, φαίνεται να πστεύουν ακόμα πως η τεράστια προοπτική που έχει θα υπερισχύσει τελικά των συχνών τραυματισμών, αφού το καλοκαίρι ο 23χρονος φόργουορντ υπέγραψε 5ετή επέκταση συμβολαίου έναντι του ποσού των $193.000.000!

Για την ιστορία πάντως, όποτε παίζει ο Γουίλιαμσον, θυμίζει τον franchise player που ονειρεύονται στη Νέα Ορλεάνη καθώς έχει μέσους όρους 25.8 πόντους, 7 ριμπάουντ και 3.6 ασίστ στα 114 ματς αυτά, ενώ φέτος οι Πέλικανς δίνουν μεγάλη μάχη για να προλάβουν το τρένο των playoffs της Δύσης και αυτή τη στιγμή είναι 9οι με ρεκόρ 37-37 και πέντε τουλάχιστον ομάδες να ερίζουν για μια θέση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Photo Credits: Clutchpoints

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ