Ο Κρστιτς για το ξύλο στο Ελλάδα-Σερβία 13 χρόνια μετά: «Eπεισόδια και εκτός παρκέ-Άξιζα αυτό που συνέβη»

Ο Κρστιτς για το ξύλο στο Ελλάδα-Σερβία 13 χρόνια μετά: «Eπεισόδια και εκτός παρκέ-Άξιζα αυτό που συνέβη»

Για το περιβόητο περιστατικό με το ξύλο στον αγώνα Ελλάδα-Σερβία το 2010 μίλησε ο ο Νέναντ Κρστιτς, ο οποίος παραδέχθηκε την ευθύνη που είχε για όσα συνέβησαν.

Ο αγώνας μεταξύ της Ελλάδας και της Σερβίας για το τουρνουά Ακρόπολις του 2010, είναι ένας από τους πιο αξέχαστους όλων των εποχών, δυστυχώς όχι για αγωνιστικούς λόγους αλλά για το γεγονός ότι το γήπεδο μετατράπηκε σε «ρινγκ» για τους παίκτες των δύο ομάδων.

Ένας από τους πρωταγωνιστές εκείνου του επεισοδίου από πλευράς Σέρβων ήταν ο ο Νέναντ Κρστιτς, με τον σέντερ τότε των Θάντερ να πετάει την καρέκλα στο κεφάλι του Γιάννη Μπουρούση και να χτυπάει με μανία πισώπλατα τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη.

Διαβάστε επίσης: Πώς ο Μπα άλλαξε τις ισορροπίες στην άμυνα του Ολυμπιακού (vids)

Ο Κρστιτς, 13 χρόνια πλέον μετά το περιστατικό μίλησε σε podcast για εκείνη την βραδιά, αποκάλυψε περισσότερα για την ένταση που συνεχίστηκε σε φυσούνα, αποδυτήρια και ξενοδοχείο, το μπλεξίματα που είχε με τη δικαιοσύνη, ενώ ανέλαβε και την ευθύνη που του αναλογεί.

«Ο Κέσελ χτύπησε τον Τσαρτσαρή, ο Μπιέλιτσα συνέχισε και έγινε χαμός. Και εγώ ξέσπασα. Η οργάνωση του παιχνιδιού ήταν κακή, δεν υπήρχε αστυνομία. Βέβαια κανείς δεν μπορούσε να κάνει κάτι εκεί, αλλά έστω και λίγο θα μπορούσε να επέμβει αν υπήρχε κάποιος. Λίγοι ξέρουν ότι μετά τον αγώνα υπήρχε ένταση και στη φυσούνα, έξω από τα αποδυτήρια, αλλά και στο ξενοδοχείο.

Μου κατέσχεσαν το διαβατήριο, ήμουν υπό κράτηση και χρειάστηκε να πάω στην πρεσβεία για να δώσω κατάθεση. Δεν ήθελα να πω γιατί με προσήγαγαν, εμένα που ήμουν αρχηγός και αν θα έκαναν το ίδιο αν επρόκειτο για τον αρχηγό της ομάδας των ΗΠΑ. Ήμουν εκνευρισμένος, αλλά άξιζα αυτό που συνέβη. Μετά μου επέβαλαν τρία χρόνια με αναστολή και δεν επιτρεπόταν να προκαλέσω ξανά πρόβλημα στην Ελλάδα», τόνισε ο Κρστιτς.

Θυμηθείτε τι είχε συμβεί:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ