NBA: Ο Γιάννης, ο τραυματισμός και ο μπελάς μιας μάχης που δεν είναι… πρώτος γύρος playoffs

NBA: Ο Γιάννης, ο τραυματισμός και ο μπελάς μιας μάχης που δεν είναι… πρώτος γύρος playoffs

Την χρονιά που το Μιλγουόκι κέρδισε το πρωτάθλημα (2021), έχασε όλα τα πρώτα παιχνίδια σε τρεις σειρές των playoffs και συνολικά από τότε κέρδισε τις πέντε από τις έξι σειρές που βρέθηκε να κυνηγά κάποιο 0-1.

Ζόρικα με το καλησπέρα τα playoffs για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και την παρέα του; Τυπικά ναι. Το Μαϊάμι έκανε το break στο Μιλγουόκι με 130 πόντους στην επίθεση και εξοργιστικό 60% από το τρίποντο (15/25), ο Γιάννης αποχώρησε νωρίς με πόνους στην πλάτη μετά από μια πολύ άσχημη πτώση στο παρκέ και πλέον όλη η πίεση είναι λογικά στο στρατόπεδο της ομάδας που κέρδισε το Νο1 στη regular season.

Στην πραγματικότητα όμως η ιστορία είναι λιγάκι διαφορετική. Το Μαϊάμι στο ίδιο παιχνίδι έχασε τον Τάιλερ Χίρο και ο συγκεκριμένος δεν θα επιστρέψει όπως ο Γιάννης (η ακτινογραφία του είναι καθαρή λογικά θα είναι διαθέσιμος αν όχι για το επόμενο ματς, κάποια στιγμή για τη συνέχεια της σειράς). Μένει έξω για το για το υπόλοιπο της σεζόν με κάταγμα στο χέρι. Ο Χίρο των 20,1 πόντων και των 4,2 ασίστ ανά παιχνίδι. Ένας από τους πιο αξιόπιστους στη φαρέτρα του Έρικ Σποέλστρα που το κενό του δεν είναι απλή υπόθεση να καλυφθεί. Είναι 100% βέβαιο πως οι Χιτ εύκολα θα αντάλλασαν αυτή την πρώτη νίκη με τον δυναμικό γκαρντ τους.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: Ο Γκατούζο, ο Ζινκερνάγκελ και η επόμενη μέρα

Επιπλέον: Την χρονιά που το Μιλγουόκι κέρδισε το πρωτάθλημα (2021), έχασε όλα τα πρώτα παιχνίδια σε τρεις σειρές των playoffs και συνολικά από τότε κέρδισε τις πέντε από τις έξι σειρές που βρέθηκε να κυνηγά κάποιο 0-1. «Είναι playoffs και τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο. Είναι δύσκολο να χάνεις στην έδρα σου, αλλά η συνέχεια είναι πάντα συγκεκριμένη. Μπαίνεις στο βίντεο, βλέπεις τα λάθη σου και επιστρέφεις να κερδίσεις» είπε ο μπαρουτοκαπνισμένος Ντάριλ Μίντλεντον που δίχως τον Γιάννη έβαλε 33 (12/20εντ.πεδ) σε αυτή την πρώτη αναμέτρηση.

Βεβαίως ο Τζίμι Μπάτλερ έβαλε δύο περισσότερους, από τον «Ρόμπιν» του Μπάτμαν (Γιάννης) και με την 35αρα του όχι μόνο υπέγραψε το προβάδισμα του Μαϊάμι αλλά έγινε και μόλις ο 4ος στην ιστορία των Χιτ στα playoffs που ξεπέρασε τους 1000 πόντους. Ποιοι ήταν οι προηγούμενοι; Ο ΛεΜπρον Τζέημς (που μπήκε φουριόζος με τους Λέικερς κάνοντας break στο Μέμφις), ο Ντουέιν Γουέιντ και ο Κρις Μπος. Η χρυσή big 3 που κέρδισε τα δαχτυλίδια του 2013 και του 2014 ( ο Γουέιντ πήρε και το πρωτάθλημα του 2006) και που η κυριαρχία της άλλαξε τον τρόπο σκέψης των GMs για το παιχνίδι. Η νύχτα της πρεμιέρας έγινε δική του. Και απολύτως λογικά όλοι γύρισαν το μυαλό τους λίγα 24ωρα πίσω. Τότε που οι Χιτ χάνοντας από τους Χοκς της Ατλάντα «ξόδεψαν» την 7η θέση που είχαν στην κατάταξη για να την ανταλλάξουν τελικά με την 8η που έστελνε απευθείας πάνω στους Μπακς.

Πραγματικά πολύ έμπειρος οργανισμός playoffs το Μαϊάμι. H ομάδα που έφτασε στον τελικό του 2020 στη φούσκα του Ορλάντο, η ίδια που πέρσι έπεσε με 3-4 στον τελικό της Ανατολής από τους φουριόζους Σέλτικς. Ένα σύνολο που δεν δίνει σχεδόν ποτέ ιδιαίτερη σημασία στη regular season αλλά όταν έρχεται η ώρα για τα δύσκολα αλλάζει εντελώς το προφίλ του με εξαιρετική και άμεση προσαρμογή στα νέα δεδομένα. Ο αντίπαλος που δεν θέλεις, ειδικά στον πρώτο γύρο.

Φέτος η Ανατολή έχει ένα πραγματικά πολύ ενδιαφέρον ταμπλό. Οι Μπακς, οι Σέλτικς και οι Σίξερς δεν είναι ότι κέρδισαν μόνο τις πρώτες τρεις θέσεις στην κανονική διάρκεια, αλλά θεωρούνται από όλους και τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου – η μοναδική της Δύσης που έχει πιθανότητες (fivethirtyeight) παραπάνω του 10% είναι οι Νάγκετς του Νίκολα Γιόκιτς (12%)-.

Η ομάδα που κατέληξε στην 7η θέση του πίνακα της Ανατολής λοιπόν (τελικά οι Χοκς) δεν είναι ότι θα πρέπει να σκοτώσουν το θεριό της Βοστώνης (οι Σέλτικς ήδη προηγούνται με 1-0) αλλά ότι και να το κάνει θα πρέπει μετά να τα βάλει λογικά και με τους Σίξερς (προηγούνται 1-0 των Νετς) και έπειτα να κερδίσει και τους Μπακς για να πάρει την περιφέρεια. Αντίθετα η 8η πάει απευθείας πάνω στους Μπακς αλλά εάν και εφόσον στους ημιτελικούς θα κοντραριστεί με τον νικητή του ζευγαριού ανάμεσα στους άπειρους Καβαλίερς και τους άπειρους Νικς (η ομάδα της Νέας Υόρκης ξεκίνησε με break).

Θα μπορούσε δηλαδή κάποιος που θα αποκλείσει τον Γιάννη να αφήσει τους άλλους να «εξοντωθούν» μεταξύ τους ως τον τελικό της περιφέρειας. Το Μαϊάμι έχει εμπειρία, ταλέντο αλλά και έναν κορμό σχετικά εύθραυστο και γερασμένο: Ο Μπάτλερ είναι 34, ο Κέβιν Λοβ 35, ο Κάιλ Λάουρι είναι 37 και το rotation σπανίως ξεπερνά τους 8-9 παίκτες. Ίσως όλα αυτά να έπαιξαν ρόλο και το «αντάμωμα» με τους Μπακς από το Νο8 του ranking να μην ήταν τυχαίο. Ίσως πάλι και να ήταν, άρα να ασχολούμαστε με μια αδόκιμη θεωρία συνομωσίας.

Η ουσία είναι πως ο Γιάννης και οι Μπακς άξιζαν κάτι ευκολότερο για τον πρώτο γύρο των playoffs. Όπως βεβαίως και ότι μπορεί να είναι ήδη πίσω στο σκορ (0-1) αλλά πλέον θα έχουν απέναντι τους το Μαϊάμι δίχως τον Χίρο. Αν ο Αντετοκούνμπο γυρίσει άμεσα τότε όλα παραμένουν υπό έλεγχο για μια ομάδα που δεν θέλει τίποτα λιγότερο από το ίδιο το πρωτάθλημα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ