Κάρι VS ΛεΜπρόν: Και τώρα οι δυο τους…

Κάρι VS ΛεΜπρόν: Και τώρα οι δυο τους…

Στεφ Κάρι και ΛεΜπρόν Τζέιμς συναντιόνται ξανά. Μια μάχη που περιμένει πως και πως ο μπασκετικός πλανήτης.

Το 1984 ένα παιδί από το Άκρον του Οχάιο γεννήθηκε και μεγάλωσε από ανύπαντρη μητέρα. Ποτέ δεν είχε μόνιμο σπίτι. Αλλά μέχρι το 2000 ήταν διάσημος. Μέχρι το 2009, είχε κερδίσει τον τίτλο ενός εκ των κορυφαίων του NBA. Και όταν αποσυρθεί από τα παρκέ, ενδέχεται να τον αποκαλούμε τον μεγαλύτερο παίκτη που εμφανίστηκε ποτέ.

Το 1988, ένα άλλο παιδί γεννήθηκε στο Άκρον. Τον μεγάλωσε παίκτης του NBA, χωρίς ωστόσο από την αρχή, να καταφέρει να κεντρίσει τα βλέμματα. Μάλιστα, μέχρι το 2012, είχε κινδυνεύσει να… συνταξιοδοτηθεί από το άθλημα λόγων των πολλών προβλημάτων στους αστραγάλους. Αλλά, μέχρι το 2016, έγινε ο κορυφαίος σουτέρ που υπήρξε ποτέ. Και πέρυσι, ισοφάρισε το πρώτο παιδί του Άκρον σε πρωταθλήματα.

Διαβάστε επίσης: Αποκάλυψη από τους Ισπανούς: Για αυτό δεν τιμωρήθηκε ο Γιουλ στο επεισοδιακό ματς με την Παρτιζάν

Γκόλντεν Στέιτ εναντίον Λος Άντζελες στα ημιτελικά της δυτικής περιφέρειας και ο μπασκετικός πλανήτης θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει ξανά μια από τις πιο επικές μάχες του NBA: Αυτή του Στεφ Κάρι με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς. Στα 35 του ο σούπερ σταρ των «Πολεμιστών», στα 38 του ο ηγέτης των «Λιμνανθρώπων», θα μας προσφέρουν μια από τις τελευταίες μονομαχίες τους στα παρκέ.

Ασφαλώς, ώρες ολόκληρες μπορεί να μιλάει κανείς για τους Κάρι και ΛεΜπρόν. Τα ονόματα των οποίων μπλέκονται στη συζήτηση για τον Goat του αθλήματος. Και οι δύο έχουν προσθέσει μερικές από τις πιο χρυσές σελίδες του NBA, με τη μοίρα να τους φέρνει ξανά αντιμέτωπους.

Πολλά τα κοινά σημεία στη μέχρι τώρα πορεία τους. Με μειονέκτημα έδρας ξεκίνησαν την περιπέτειά τους στα εφετινά playoffs του NBA, αποκλείοντας ομάδες που τερμάτισαν στα πιο υψηλά διαζώματα του βαθμολογικού πίνακα. Οι Γουόριορς του Κάρι και οι Λέικερς του ΛεΜπρόν έστειλαν για διακοπές τους Κινγκς και τους Γκρίζλις αντίστοιχα και συνεχίζουν να ονειρεύονται. Συνεχίζουν να έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους το δαχτυλίδι του πρωταθλητή.

Εξαιρετικό σύνολο οι Γκρίζλις του Μοράντ, καλοκουρδισμένη μηχανή οι Κινγκς του Μπράουν, αλλά οι πάντες ήθελαν να δουν στα ημιτελικά ένα συναπάντημα των Γουόριορς με τους Λέικερς. Ενα συναπάντημα του Κάρι με του ΛεΜπρόν. Των παικτών που μονομάχησαν για τέσσερα πρωταθλήματα την δεκαετία που μας πέρασε.

Στα τρία πρωταθλήματα (2015, 2017, 2018) βγήκε νικητής ο σταρ των «Πολεμιστών». Με τον Κάρι πρώτο βιολί και τους υπολοίπους να σιγοντάρουν, οι Γουόριορς, πίκραναν τρεις φορές τους Καβαλίερς, χτίζοντας μια μίνι-δυναστεία στον μαγικό κόσμο του NBA.

Από την άλλη, ο «βασιλιάς» έχει να υπερηφανεύεται για το δαχτυλίδι του 2016. Όταν το Κλίβελαντ βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, στους τελικούς με τους Γουόριορς. Με τον ΛεΜπρόν να κάνει… όργια, η ομάδα του Οχάιο επέστρεψε από το 1-3, γράφοντας ιστορία στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Τα χρόνια πέρασαν, Κάρι και ΛεΜπρόν μετρούν τον ίδιο αριθμό πρωταθλημάτων και συνεχίζουν να κάνουν πράγματα και θαύματα στα παρκέ του NBA. Εχουν βαλθεί να τρελάνουν όλες τις στατιστικές κατηγορίες και αυτό φάνηκε και στην προηγούμενη σειρά των playoffs. Στους 50 πόντους σταμάτησε ο ηγέτης του Γκόλντεν Στέιτ, κάνοντας ρεκόρ σε game 7. 33.7 πόντους ανά παιχνίδι μετράει μέχρι στιγμής και δείχνει αποφασισμένος για άλλη μια μεγάλη επιτυχία. 22.2 πόντους και 11.2 ριμπάουντ έχει καταγράψει το κοντέρ για τον «βασιλιά» που αποτελεί τον ορισμό της φράσης «σαν το παλιό καλό κρασί».

«Είναι ξεχωριστό να ξέρεις ότι θα παίξεις με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς. Από την πρώτη σειρά που παίξαμε όταν ήταν στο Κλίβελαντ τη σεζόν 2014-15 μέχρι και σήμερα, είμαστε ευλογημένοι που βρισκόμαστε ακόμα σε αυτό το επίπεδο. Ανυπομονούμε για το νέο κεφάλαιο. Είμαστε δύο ομάδες που προσπαθούμε να κρατήσουμε ζωντανή τη σεζόν μας και να παλέψουμε για το πρωτάθλημα», τόνισε ο Στεφ που περιμένει πως και πως το νέο ραντεβού με τον «βασιλιά» του LA.

Γουόριορς εναντίον Λέικερς. Κάρι εναντίον ΛεΜπρόν. Η απόλυτη τιτανομαχία του NBA, με τον νικητή να έχει μπροστά του την ευκαιρία για το πέμπτο δαχτυλίδι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ