Το ρετιρέ στο παλάτι του… «Βασιλιά», Γιόκιτς εναντίον Ντέιβις

Το ρετιρέ στο παλάτι του… «Βασιλιά», Γιόκιτς εναντίον Ντέιβις

Λος Άντζελες Λέικερς εναντίον Ντένβερ Νάγκετς ή αλλιώς Άντονι Ντέιβις εναντίον Νίκολα Γιόκιτς. Η μάχη των ψηλών στην περιφέρεια του « Βασιλιά» !

Οι τελικοί της Δύσης ξεκινούν απόψε τα ξημερώματα με τους Λέικερς να τίθενται αντιμέτωποι με τους Νάγκετς σε μια σειρά που το ενδιαφέρον μονοπωλεί, το δίχως άλλο ο Λεμπρόν Τζέιμς και το αν θα καταφέρει να επιστρέψει στους τελικούς.

Οι ‘Αντονι Ντέιβις και Νίκολα Γιόκιτς, αναμένεται να δώσουν τη δική τους… ομηρική μάχη στις δυο ρακέτες. Αμφότεροι είναι απόλυτα κομβικοί για τις ομάδες τους με τον Ντέιβις, όταν του το επιτρέπουν οι τραυματισμοί που συχνά πυκνά τον ταλαιπωρούν( φέτος έχει παίξει μόλις 56 παιχνίδια) να κάνει τρομερά playoffs. Από την άλλη και ο Γιόκιτς δεν πάει πίσω, κάνοντας πράγματα και θαύματα όλη τη σεζόν.

Διαβάστε επίσης: Ίντερ-Μίλαν: Ντιμάρκο και Λεάο, παίζουν τα «ρέστα» τους, για τον τελικό (pic, vids)

 

Οι αριθμοί του Ντέιβις στα playoffs συγκρίνονται μόνο με μύθους του ΝΒΑ

Ο «μονόφρυδος», φέτος στα playoffs έχει μέσους όρους 20+ πόντων, 12+ ριμπάουντ και 3+ μπλοκ( με μίνιμουμ 10 παιχνίδια). Αριθμοί που τον κατατάσσουν δίπλα σε θρύλους του αθλήματος, όπως ο Τιμ Ντάνκαν, ο Hakeem the dream, ο Ντέιβιντ Ρόμπινσον και ο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ.

Ο «μαγικός» Γιόκιτς είναι 2ος σκόρερ στα playoffs και ο μοναδικός σέντερ της λίστας

Στον αντίποδα ο Νίκολα Γιόκιτς που κάνει σεζόν επιπέδου MVP, στα playoffs μετράει 30.7 πόντους μέσο όρο και βρίσκεται πίσω στη σχετική λίστα με τους πρώτους σκόρερς μόνο από τον Τζίμι Μπάτλερ. Με την μοναδική υποσημείωση πως ο Σέρβος σταρ των Ντένβερ Νάγκετς είναι ο μοναδικός ψηλός της λίστας και όλοι οι υπόλοιποι είναι περιφερειακοί.

Στο συγκεκριμένο matchup θα πέφτουν κορμιά

Η μάχη των δυο ψηλών αναμένεται να είναι σκληρή και επική για δυο παικτες που κάνουν παρόμοια πράγματα στο παρκέ, παίζουν καλά τόσο κοντά, όσο και μακριά από το καλάθι σουτάροντας εξαιρετικά  από τα 6.75. Επίσης έχουν εξαιρετική αντίληψη του παιχνιδιού πασάροντας την μπάλα με τον Γιόκιτς να κάνει τη διαφορά στη σχετική κατηγορία των ασίστ καθώς μετράει περίπου 10 ανά παιχνίδι!

Για την ακρίβεια ο Γιόκιτς μετρά 30.7 πόντους, 12.8 ριμπάουντ και 9.7 ασίστ στα playoffs. Ενώ το «αντίπαλον δέος», Ο Άντονι Ντέιβις μετρά 21.2 πόντους, 14.8 ριμπάουντ και 3.3 μπλοκ ανά παιχνίδι.

Όπως είναι φυσικό ο ένας θα αναλάβει να μαρκάρει τον άλλο προσπαθώντας να περιορίσει την επιθετική και όχι μόνο δράση ο ένας του άλλου. Αυτό συνεπάγεται πως θα δοθούν αλησμόνητες μάχες με φόντο ένα εισιτήριο στους τελικούς του ΝΒΑ και το τρόπαιο που αμφότεροι θέλουν πάρα πολύ.

Επιμέλεια: Φραγάκης Γεώργιος

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ