Ο Κερ παραδέχεται: «Χωρίς αυτόν τον παίκτη δεν θα είμαστε διεκδικητές του χρόνου»

Ο Κερ παραδέχεται: «Χωρίς αυτόν τον παίκτη δεν θα είμαστε διεκδικητές του χρόνου»

Ο Στιβ Κερ, στον απόηχο του αποκλεισμού των Γουόριορς από του Λέικερς, έχρισε την παραμονή ενός συγκεκριμένου παίκτη του ως προαπαιτούμενο, αν θέλει το Γκόλντεν Στέιτ να παρουσιάσει ομάδα που θα διεκδικήσει τον τίτλο τη νέα σεζόν.

Η μπασκετική μηχανή των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, είναι αναμφίβολα αυτή που άφησε ανεξίτηλο το σημάδι της στο σύγχρονο μπάσκετ την τελευταία δεκαετία. Με πρωτεργάτη τον Στιβ Κερ που έφτιαξε αυτή την ομάδα από το μηδέν και πυλώνες τους Ντρέιμοντ Γκριν, Στεφ Κάρι και Κλέι Τόμπσον, η ομάδα του Σαν Φρανσίσκο κατέκτησε 4 πρωταθλήματα ΝΒΑ και 6 πρωταθλήματα Δυτικής περιφέρειας.

Πλέον ο χρόνος αφήνει ανεξίτηλα τα σημάδια του στους πολυπρωταθλητές του NBA καθώς τα βασικά του στελέχη έχουν περάσει την εποχή της μπασκετικής τους ακμής και τα κορμιά τους είναι ταλαιπωρημένα από μικρούς ή σοβαρότερους τραυματισμούς (Κάρι 35 ετών, Τόμπσον 33 ετών, Γκριν 33 ετών).

Διαβάστε επίσης: Τελικός με άδειες εξέδρες μετά το «όχι» της ΕΛ.ΑΣ. και 20 διαπιστεύσεις σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ

Ωστόσο ο Στιβ Κερ πιστεύει πως η ομάδα του έχει ακόμα… καύσιμο για μερικές σεζόν πρωταθλητισμού, καθώς όπως λέει η θρυλική ατάκα του Ρούντι Τομγιάνοβιτς «ποτέ μην υποτιμάτε την καρδιά του πρωταθλητή». Φέτος λοιπόν μπορεί το εμπόδιο των Λέικερς του ΛεΜπρον να ήταν ανυπέρβλητο, όμως για να επανέλθουν οι Γουόριορς σαν διεκδικητές του τίτλου την ερχόμενη σεζόν, θα χρειαστεί όπως τονίζει ο 57χρονος προπονητής αλλά και εκλέκτορας της Team USA, η αδιαπραγμάτευτη παρουσία του Ντρέιμοντ Γκριν:

«Αν ο Ντρέιμοντ δεν επιστρέψει, δεν θα είμαστε πλέον διεκδικητές του πρωταθλήματος. Το ξέρουμε αυτό. Είναι πολύ σημαντικός στο να νικάμε και σε αυτό που εκπροσωπούμε. Εννοείται ότι θέλουμε να παραμείνει στην ομάδα. Είναι ένας αγωνιστής και ένας απίστευτος αμυντικός. Εγώ και αυτός έχουμε χτίσει μια εξαιρετική σχέση.

Ξέρει ότι από μπασκετικής πλευράς έχει πραγματοποιήσει μια εξαιρετική σεζόν. Ξέρει βέβαια ότι βοήθησε στο να συμβούν πράγματα τον περασμένο Οκτώβριο. Αυτό που αγαπάω στον Γκριν ήταν πάντα η ειλικρίνειά του και το γεγονός ότι δέχεται την κριτική, γιατί ξέρει την αλήθεια. Όλοι θέλουμε να επιστρέψει και ελπίζω να συμβεί, έτσι ώστε να παλέψουμε για το πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ