Τελικός με άδειες εξέδρες μετά το «όχι» της ΕΛ.ΑΣ. και 20 διαπιστεύσεις σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ

Τελικός με άδειες εξέδρες μετά το «όχι» της ΕΛ.ΑΣ. και 20 διαπιστεύσεις σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ

Η ΕΛ.ΑΣ. παρουσιάστηκε αρνητική στο ενδεχόμενο παρουσίας περιορισμένου αριθμού οπαδών όπως και στην παρουσία μαθητών στις εξέδρες. Σε... άδειο γήπεδο θα γίνει ο Τελικός Κυπέλλου

Η σύσκεψη που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στον Βόλο, σχετικά με τον Τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος κόντρα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ , που είναι προγραμματισμένος για τις 24/5 και έδωσε αρκετές και σημαντικές ειδήσεις σχετικά με τους όρους διεξαγωγής του.

Μια σύσκεψη στην οποία ήταν παρόντες από πλευράς ΠΑΕ ΑΕΚ, ο διευθύνων σύμβουλος και Α΄ Αντιπρόεδρος Γιώργος Κοσμάς, ο υπεύθυνος ασφαλείας Δημήτρης Παπαναγιώτου και ο Αλέξης Παπαναστασίου από την διοργάνωση αγώνων της ΠΑΕ. Από πλευράς της ΠΑΕ ΠΑΟΚ παρών ήταν ο αντιπρόεδρος Μάκης Γκαγκάτσης όπως και οι υπεύθυνοι ασφαλείας της ΠΑΕ.

Διαβάστε επίσης: Όταν περισσεύουν οι «σολίστες» και λείπουν οι…σκαπανείς

Η ΕΛ.ΑΣ. αρνήθηκε κατηγορηματικά την παρουσία οπαδών στις κερκίδες. Ούτε καν περιορισμένου αριθμού όπως ζήτησαν αρχικά οι δύο ομάδες. Αντ’ αυτού δέχθηκε μόνο την παρουσία 20 διαπιστευμένων ατόμων, απεσταλμένων των διοικήσεων και στελεχών των δύο ΠΑΕ.

Δεν δέχθηκε μάλιστα ούτε την προτεινόμενη παρουσία μαθητών καθώς η πρόθεση ήταν να μοιραστούν προσκλήσεις σε σχολεία της περιοχής. Ο λόγος είναι πως η ΕΛ.ΑΣ. φοβήθηκε πιθανό κενό ασφαλείας λόγω των ενήλικων συνοδών των παιδιών που θα ήταν μαζί τους στις εξέδρες, απορρίπτοντας λοιπόν και το αίτημα αυτό.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η τέλεση του Τελικού Κυπέλλου σε ένα παγωμένο, άδειο γήπεδο, ενδεικτικό της απροθυμίας ή ακόμα και της ανικανότητας των εμπλεκόμενων μερών να εγγυηθούν την ασφαλή διεξαγωγή ενός παιχνιδιού που σε άλλες χώρες θεωρείται… διαφήμιση του ποδοσφαίρου.

Σχετικές, αναλυτικές ανακοινώσεις θα εκδώσουν εν καιρώ οι δύο ΠΑΕ, ενώ την ημέρα του τελικού οι εισόδοι στην πόλη του Βόλου θα εποπτεύονται από την Αστυνομία που θα έχει στήσει μπλόκα σε νευραλγικά σημεία.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

Σύσκεψη για τον Τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet διεξήχθη σήμερα στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου. Η σύσκεψη έγινε υπό την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της διοργανώτριας Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και των δύο φιναλίστ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Στη σύσκεψη αποφασίσθηκαν τα εξής:

• Ο Τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet θα διεξαχθεί την Τετάρτη 24 Μαΐου 2023 με ώρα έναρξης 20:30 κεκλεισμένων των θυρών.

• Θα διατεθούν ονομαστικές προσκλήσεις ως εξής: 20 για την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, 20 για το Διοικητικό Συμβούλιο της κάθε ομάδας και 50 για τους χορηγούς της Ομοσπονδίας.

• Η Ελληνική Αστυνομία απέρριψε το αίτημα της ΕΠΟ για χορήγηση ονομαστικών διαπιστεύσεων στους προέδρους και τους γενικούς γραμματείς των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων της χώρας.

• Η Αστυνομία ενημέρωσε ότι θα ζητήσει την έκδοση απόφασης απαγόρευσης οργανωμένης μετακίνησης φιλάθλων στην πόλη του Βόλου και την εγκατάσταση του Πανθεσσαλικού Σταδίου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ