Σέλτικς – Χιτ 116-123: «Πάτησαν» τη Βοστόνη με φοβερό Μπάτλερ και έκαναν το μπρέικ οι Χιτ

Σέλτικς – Χιτ 116-123: «Πάτησαν» τη Βοστόνη με φοβερό Μπάτλερ και έκαναν το μπρέικ οι Χιτ

Έχοντας σε εξαιρετική μέρα τον Τζίμι Μπάτλερ, οι Μαϊάμι Χιτ πέρασαν από το «TD Garden» με σκορ 123-116 επί των Σέλτικς, έκαναν το μπρέικ και το 1-0 στη σειρά.

Με μια εμφάνιση… δήλωση ξεκίνησαν τους τελικούς της Ανατολικής Περιφέρειας οι Μαϊάμι Χιτ, που επιβλήθηκαν με σκορ 123-116 των Μπόστον Σέλτικς στο «ΤD Garden», παίρνοντας το πλεονέκτημα έδρας και κάνοντας το 1-0 στη μεταξύ τους σειρά.

Η ομάδα της Φλόριντα είχε σε τρομερή κατάσταση τόσο τον Τζίμι Μπάτλερ, όσο και την υπόλοιπη ομάδα, με την τρίτη περίοδο να κάνει τη διαφορά αφού οι παίκτες του Έρικ Σποέλστρα σημείωσε 46 πόντους, ανατρέποντας το σκορ του πρώτου μέρους.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους Σέλτικς να ελέγχουν τον ρυθμό και να κρατούν ένα μικρό προβάδισμα, όμως οι Χιτ δεν τους επέτρεπαν να ξεφύγουν μένοντας σε απόσταση βολής. Η ομάδα του Τζο Μαζούλα έμεινε στα ίδια επίπεδα και στο δεύτερο δωδεκάλεπτο, καταφέρνοντας να πάει στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα στο +9 με το σκορ να είναι στο 66-57.

Η τρίτη περίοδος όμως ήταν εφιαλτική για τους «Κέλτες» και… καυτή για τους Χιτ. Οι 46 πόντοι που σημείωσε η ομάδα της Φλόριντα εξηγεί τα πάντα, την στιγμή που η Βοστόνη δεν μπορούσε να μείνει κοντά ούτε μέσω της επίθεσης με το Μαϊάμι να φτάνει σε διψήφια διαφορά. Στο τελευταίο δωδεκάλεπτο οι Σέλτικς έκαναν την ύστατη προσπάθεια να επιστρέψουν, όμως ο Μπάτλερ και η παρέα του δεν τους το επέτρεψαν φτάνοντας στο τελικό 123-116 και κάνοντας το 1-0.

Κορυφαίος φυσικά για τους Χιτ ήταν ο Μπάτλερ με 35 πόντους, 7 ασίστ, 5 ριμπάουντ και 6 κλεψίματα (ρεκόρ καριέρας στα πλέι οφ), ενώ εξαιρετικός ήταν ο Μπαμ Αντεμπάγιο με 20. Παράλληλα άλλοι τέσσερις παίκτες μέτρησαν 15 πόντους (Λάουρι, Στρους, Βίνσεντ, Μάρτιν)! Από την άλλη πλευρά, ο Τζέισον Τέιτουμ σταμάτησε στους 30 πόντους, ενώ ο Τζέιλεν Μπράουν στους 22.

Τα δωδεκάλεπτα: 30-28, 66-57, 91-103, 116-123

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά του αγώνα*

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ