Γκριν σε Αντεμπάγιο: «Έτσι σταματιέται ο Γιόκιτς» (vid)

Γκριν σε Αντεμπάγιο: «Έτσι σταματιέται ο Γιόκιτς» (vid)

Ο Ντρέιμοντ Γκριν έδωσε τη δική του συμβουλή στον Μπαμ Αντεμπάγιο για το πως να σταματήσει το... υπερόπλο των Νάγκετς που ακούει στο όνομα Νίκολα Γιόκιτς.

Ο Νίκολα Γιόκιτς είναι μια πραγματική δύναμη της φύσης. Συνδυάζει απίστευτο μπασκετικό IQ, αντίληψη γκαρντ και πλαστικότητα στην κίνηση εντελώς… αταίριαστη για το ύψος και το σουλούπι του.

Παρ’ όλα αυτά κάνει θραύση στο ΝΒΑ, έχοντας αναδειχθεί ήδη δύο φορές MVP στην καριέρα του (2021, 2022) και φέτος βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση με τους Νάγκετς για να κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα. Η συνεισφορά του στα playoffs είναι καθοριστική, έχοντας σε σύνολο 19 παιχνιδιών μέσους όρους που… αγγίζουν το tripple double (30.1 πόντοι με 54% στα σουτ και 46.6% στο τρίποντο, 13.3 ριμπάουντ και 9.8 ασίστ).

Διαβάστε επίσης: Χωρίς Βεζένκοφ η προπόνηση του Ολυμπιακού

Αποτελεί πρόκληση για κάθε αμυντικό καθώς παρά τα 211 εκατοστά του ξεκινά τις προσπάθειές του έξω από το τρίποντο και κόβει προς τα μέσα αποφασίζοντας αν θα εκτελέσει ή θα πασάρει, γεγονός που τον κάνει πολύ δύσκολο να περιοριστεί αφού αν του κλείσεις το σουτ ή τη διείσδυση, αυτός θα βρει την κατάλληλη πάσα. Ωστόσο ο Ντρέιμποντ Γκριν, που τον έχει αντιμετωπίσει ουκ ολίγε φορές, είχε μια συμβουλή να δώσει στον Μπαμ Αντεμπάγιο.

Ο φόργουορντ σέντερ των Μαϊάμι Χιτ, κάνει πολύ καλούς τελικούς και προσπαθεί να σταθεί με αξιώσεις απέναντι στον Γιόκις, ομολογουμένως χωρίς ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Αυτό είδε ο Γκριν και είπε τα εξής στο podcast του, αναλύοντας τον τρόπο παιχνιδιού του καλύτερου παίκτη των τελικών:

«Το Μαϊάμι πρέπει να μετακινήσει τον Αντεμπάγιο στο επίπεδο του χώρου των σκριν στην κορυφή της ρακέτας», τονίζοντας πως με αυτόν τον τρόπο μπορεί να κοπεί η δημιουργία του Γιόκιτς και η απόπειρα να παίξει pick and roll με τον Μάρεϊ ή να γυρίσει από το middle post και να εκτελέσει.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ