Δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την αλλαγή του Πουλ με τον Πολ ο Κερ

Δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την αλλαγή του Πουλ με τον Πολ ο Κερ

Οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς έφεραν τον Κρις Πολ αντί του Τζόρνταν Πουλ και ο προπονητής Στιβ Κερ δεν κρύβει την ικανοποίησή του.

Οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς του Στιβ Κερ, μετά από μια σεζόν στο NBA που πάλεψαν για να φτάσουν μακριά αλλά έμειναν εκτός στα ημιτελικά της Δύσης από τους Λέικερς του τρομερού ΛεΜπρόν, ξεκίνησαν από νωρίς τον σχεδιασμό της επόμενης σεζόν.

Τον μεγαλύτερο προβληματισμό, συγκέντρωνε ο Τζόρνταν Πουλ. O 24χρονος γκαρντ που αποτέλεσε ένα μεγάλο στοίχημα για τους Γουόριορς, μπορεί να είχε μια πολύ καλή regular season (20.4 πόντους με 43% στο σουτ, 2.7 ριμπάουντ και 4.5 ασίστ), αλλά ήταν τόσο κακός στα playoffs (10.3 πόντοι με 34% στο σουτ,2.2 ριμπάουντ και 3,5 ασίστ) που οδήγησε τον κόουτς Κερ να πάρει την απόφαση να τον ανταλλάξει.

Διαβάστε επίσης: Σάμι Ογελέγε: Οι Ιταλοί επιμένουν για το «τανκ» τσέπης με τρίποντο 46%

Και όταν βρήκε στον δρόμο του το ενδεχόμενο να εντάξει στο ρόστερ τον… στρατηγό (αλλά 37χρονο) Κρις Πολ, δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Η εμπειρία και η ικανότητα που προσέθεσε στην περιφέρεια των Γουόριορς είναι πολύ μεγάλη, με τους αμφισβητίες να ψέγουν τον Κερ για το γεγονός πως σχηματίζει ένα ρόστερ με τους αστέρες του σε προχωρημένη μπασκετική ηλικία και που χαρακτηρίζεται από έλλειψη παικτών με ταχύτητα, δύναμη και… πνευμόνια.

Ο 57χρονος προπονητής όμως κάθε άλλο παρά ανήσυχος είναι όπως φαίνεται από τις δηλώσεις που έκανε στο The Athletic σχετικά με την αλλαγή αυτή στο ρόστερ:

«Θα είμαστε εντελώς διαφορετικοί. Το τελευταίο που θα κάνω είναι να πω κάτι για μία ομάδα που κέρδισε τον τίτλο έναν χρόνο νωρίτερα και μετά πάλεψε σε μία πολύ δύσκολη σεζόν. Κάναμε ένα τρομερό σερί στο φινάλε της περσινής χρονιάς. Το λατρεύω αυτό το γκρουπ μετά από όσα κάναμε τα περασμένα χρόνια.

Αλλά το σημαντικότερο είναι ότι αισθανθήκαμε ότι χρειαζόμασταν μια αλλαγή. Αυτό δεν σήμαινε ότι χρειαζόμασταν μια αναθεώρηση, αλλά μια αλλαγή κάποιου είδους. Νομίζω ότι όλοι το αισθάνθηκαν αυτό. Και νιώθουμε σαν να έχουμε κάνει μια αρκετά σημαντική αλλαγή χωρίς να εγκαταλείψουμε την ταυτότητά μας και την αίσθηση του ποιοι είμαστε ως ομάδα. Νομίζω, συνολικά, ότι είναι μια πολύ θετική αλλαγή»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ