Τα 10 ακριβότερα συμβόλαια στην ιστορία του NBA

Τα 10 ακριβότερα συμβόλαια στην ιστορία του NBA

Ο σεισμός που προκάλεσε στο NBA το μυθικό συμβόλαιο που πρόσφεραν οι Μπόστον Σέλτικς στον Τζέιλεν Μπράουν, «ανανέωσε» τα 10 ακριβότερα συμβόλαια στην ιστορία της λίγκας

Ο Τζέιλεν Μπράουν είναι από χθες ο παίκτης με το ακριβότερο συμβόλαιο στην ιστορία του NBA. Και αυτό διότι οι Μπόστον Σέλτικς του πρόσφεραν πενταετές συμβόλαιο συνολικής αξίας 304 εκατομμυρίων δολαρίων!!

Με αφορμή την αναταραχή που επέφερε η εξέλιξη αυτή στον μαγικό κόσμο του NBA, αξίζει να δούμε πως έχει διαμορφωθεί η λίστα με τα ακριβότερα συμβόλαια στην ιστορία της λίγκας.

Διαβάστε επίσης: «Εκτός παιχνιδιού για Μίροτιτς η Μονακό» – Τι ισχύει για Αρμάνι και Παναθηναϊκό

Όπως προαναφέραμε στην πρώτη θέση είναι ο Τζέιλεν Μπράουν με το συμβόλαιο του να ξεκινάει από το 2023 και να ολοκληρώνεται το 2028. Οι ετήσιες απολαβές του θα ξεκινήσουν από 52 εκατομμύρια και θα φτάσουν τον τελευταίο χρόνο τα 69 εκατομμύρια δολάρια!

 2.Νίκολα Γιόκιτς (270 εκατομμύρια δολάρια)

Στην δεύτερη θέση έπεσε ο Νίκολα Γιόκιτς. Ο πρωταθλητής με τους Νάγκετς ήταν μέχρι χθες το νούμερο 1 συμβόλαιο του NBA, αφού είχε υπογράψει μέσα στο 2023, επίσης πενταετές συμβόλαιο με συνολικές απολαβές 270 εκατομμυρίων δολαρίων!

Ο Σέρβος ανάγκασε με τις απίστευτες χρονιές του, την διοίκηση του Ντένβερ να του προσφέρει του super max συμβόλαιο που τον κρατάει στους Νάγκετς τουλάχιστον μέχρι το 2028.

3. Μπράντλει Μπιλ (251 εκατομμύρια δολάρια)

Στην τρίτη θέση ο Μπράντλει Μπιλ, ο οποίος είχε υπογράψει με την Ουάσινγκτον το 2022, επέκταση πενταετούς συμβολαίου, μέχρι δηλαδή το 2027. Αυτό θα του έδινε συνολικά 251 εκατομμύρια δολάρια, δηλαδή ετησίως 50.2 εκατομμύρια.

Βέβαια ο Αμερικανός έφυγε από τους Γουίζαρντς πριν από μερικές εβδομάδες με ανταλλαγή για το Φοίνιξ, με τους Σανς να δίνουν τους Κρις Πολ και Λάντρι Σάμετ μαζί με αρκετά picks ώστε να τον κάνουν δικό τους.

4. Γιάννης Αντετοκούνμπο (228,2 εκατομμύρια δολάρια)

Στην τέταρτη θέση της σχετικής λίστας ο δικός μας Γιάννης Αντετοκούνμπο. Ο Έλληνας παίκτης είχε υπογράψει με τους Μιλγουόκι Μπακς το 2021, επίσης πενταετές συμβόλαιο αξίας 228,2 εκατομμύρια δολάρια, δηλαδή 45 εκατομμύρια ετησίως.

Το συμβόλαιο του του πρωταθλητή με τους Μπακς λήγει το 2026 και δεν δείχνει πρόθυμος να αποχωρήσει.

5. Ντέβιν Μπούκερ (224 εκατομμύρια δολάρια)

Ο Ντέβιν Μπούκερ, πλέον στην πέμπτη θέση, υπέγραψε με τους Φοίνιξ Σανς τετραετές συμβόλαιο, το οποίο θα του αποφέρει 224 εκατομμύρια δολάρια. Ετησίως θα λάβει περισσότερα από τους Αντετοκούνμπο, Μπιλ και Γιόκιτς!

Οι Σανς έχουν στοιχηματίσει πολλά στον Αμερικανό, ο οποίος μαζί με τους Ντουράντ και Μπιλ έχουν στόχο να κατακτήσουν την κορυφή του χρόνου.

6. Καρλ Άντονι Τάουνς (224 εκατομμύρια δολάρια)

Στα ίδια ακριβώς ποσά με τον Μπούκερ κινείται και ο Καρλ Άντονι Τάουνς. Ο 27χρονος σέντερ υπέγραψε επίσης τετραετές συμβόλαιο το οποίο θα του αποφέρει επίσης 224 εκατομμύρια.

Οι Μινεσότα Τίμπεργουλβς αναγκάστηκαν να του προσφέρουν συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές που αγγίζουν τα 56 εκατομμύρια. Το συμβόλαιο θα έχει διάρκεια από το 2024 έως το 2028.

Ο Τάουνς έγινε draft από την Μινεσότα το 2015. Δεν ήθελε να αποχωρήσει από την ομάδα που έγινε που τον επέλεξε, το ίδιο ήθελαν και οι Τίμπεργουλβς, με αποτέλεσμα να ανανεώσουν με άνεση.

7. Ντομάτας Σαμπόνις (217 εκατομμύρια)

Ο Λιθουανός έγινε trade από την Ιντιάνα στο Σακραμέντο, σε μια συμφωνία που περιελάμβανε και τον Ταϊρίς Χαλιμπέρτον. Το συμβόλαιο του Σαμπόνις περιείχε επαναδιαπραγμάτευση του ποσού του και παράταση του χρονικού συμβολαίου του.

Το συμβόλαιο του είναι πενταετές, μέχρι δηλαδή το 2028 και οι απολαβές του φτάνουν τα 217 εκατομμύρια για τον γιο του σπουδαίου Αρβίντας Σαμπόνις.

8. Στεφ Κάρι (215,3 εκατομμύρια)

Ο θρύλος του Γκόλντεν Στέιτ δεν πάει πουθενά. Ο Κάρι ανανέωσε με τους Γουόριορς το 2022 για τέσσερα χρόνια, με τα λεφτάπου κερδίζει να αγγίζουν τα 53,5 εκατομμύρια τον χρόνο.

9.Ζακ Λαβίν (215,3 εκατομμύρια)

Το συμβόλαιο του λήγει το 2026 για τον τέσσερις φορές πρωταθλητή του NBA.

Στην ένατη θέση είναι ο Ζακ Λαβίν. Ο Αμερικανός παίκτης των Μπουλς υπέγραψε με την ομάδα του Σικάγο Super Max συμβόλαιο αξίας 215,2 εκατομμυρίων δολαρίων, μέχρι το 2027.

Ετήσιος μισθός: 43 εκατομμύρια δολάρια.

10. Λούκα Ντόντσιτς – Τρέι Γιανγκ (215,1 εκατομμύρια).

Την δεκάδα της σχετικής λίστας κλείνουν ο Λούκα Ντόντσιτς και ο Τρέι Γιάνγκ.

Ο Luka Magic παίρνει από τους Ντάλας Μάβερικς μερικές χιλιάδες δολάρια λιγότερα από αυτά του Στεφ Κάρι και του Ζακ Λαβίν. 215 εκατομμύρια για συμβόλαιο διάρκειας πέντε ετών (2022-2027), με ετήσιες απολαβές τα 43 εκατομμύρια δολάρια.

Ακριβώς στα ίδια λεφτά και ο Τρέι Γιάνγκ, ο οποίος με την σειρά του έχει επίσης πενταετές συμβόλαιο, μέχρι το 2027.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ