Γιάννης Αντετοκούνμπο VS Βίκτορ Γουεμπανιάμα: Η απόλυτη σύγκριση και μια… διαβολική σύμπτωση (pic, vids)

Γιάννης Αντετοκούνμπο VS Βίκτορ Γουεμπανιάμα: Η απόλυτη σύγκριση και μια… διαβολική σύμπτωση (pic, vids)

Η μεγάλη «μάχη» που έδωσαν Γιάννης και Γουεμπανιάμα και η απόλυτη σύγκριση του Αντετοκούνμπο του... τότε με τον Γάλλο του... τώρα.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αποτελεί έναν από τους κορυφαίους παίκτες στον κόσμο (ίσως είναι και το νούμερο 1), έχει στεφθεί ήδη πρωταθλητής με τους Μιλγουόκι Μπακς και είναι ένας θρύλος των «ελαφιών», μαζί με τον Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ.

Ο Βίκτορ Γουεμπανιάμα είναι ο ανερχόμενος σούπερ σταρ του ΝΒΑ, ο ρούκι που έχουν γραφτεί ίσως τα περισσότερα καλά λόγια μετά τον ΛεΜπρόν Τζέιμς και αναμφίβολα είναι μια μοναδική περίπτωση ανάλογη με του Γιάννη λόγω των απίστευτων φυσικών και σωματικών προσόντων που διαθέτει.

Διαβάστε επίσης: Εκτός αποστολής Γιόβετιτς, Ιμπόρα – Βασικός ο Ναβάρο, αλλαγή ο Αλγκασίμ Μπα – Μέσα ο Πορόζο

Ο Γάλλος επιλέχθηκε το καλοκαίρι στο νούμερο 1 του ντραφτ από τους Σαν Αντόνιο Σπερς, που έχουν να διαχειριστούν ένα από τα καλύτερα πρότζεκτ στην ιστορία του μπάσκετ, να το εξελίξουν και να μείνει στην ιστορία. Τα πρώτα δείγματα από τη ρούκι σεζόν του είναι εντυπωσιακά, έως και ιστορικής σημασίας, οι συγκρίσεις με θρύλους του μπάσκετ είναι αναπόφευκτες, όπως φυσικά και με τον Αντετοκούνμπο, με τον οποίο σωματικά σίγουρα έχουν παρόμοια στοιχεία και μοιάζουν αρκετά στον τρόπο παιχνιδιού.

Αυτό φάνηκε και από την πρώτη και μοναδική τους μάχη πριν από μια μέρα, όπου οι Μιλγουόκι Μπακς επικράτησαν δύσκολα των Σαν Αντόνιο Σπερς με 125-121, με τον Greek Freak να προσφέρει μια μοναδική παράσταση με 44 πόντους και 14 ριμπάουντ, την ώρα που ο Γάλλος είχε 27 πόντους, 9 ριμπάουντ και 5 μπλοκ ανήμερα των γενεθλίων του.

Ο Γουεμπανιάμα θα είναι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο ρούκι της χρονιάς, τα νούμερα που έχει παρά το… tanking των Σπερς είναι αδιανόητο και όλοι περιμένουν να δουν την εξέλιξη του σε έναν από τους κορυφαίους παίκτες της Λίγκας.

Η σύγκριση του Γουεμπανιάμα του τώρα, με τον Γιάννη του… τότε

Οι Σπερς τη φετινή σεζόν, παρότι ξεκίνησαν καλά σχετικά, είχαν συνεχόμενες ήττες, η απόδοση τους έπεσε και πλέον έχουν φτάσει να έχουν ρεκόρ 5-25, σε μια πραγματικά «διαβολική» σύμπτωση που περιλαμβάνει… Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Ο Έλληνας σούπερ σταρ στη δική του ρούκι σεζόν είχε ξεκινήσει με τους Μπακς με το ίδιο ρεκόρ (5-25) και πριν λίγες ώρες υποχρέωσε το νέο μεγάλο prospect του ΝΒΑ σε ανάλογο ρεκόρ με το διπλό που πήραν τα ελάφια χάρη στους 44 πόντους του Greek Freak.

Αν «απομονώσει» κάποιος τον Γουεμπανιάμα του τώρα και τον Αντετοκούνμπο του… τότε στη ρούκι σεζόν του θα αντιληφθεί ότι η στατιστική δείχνει πόσο μακριά μπορεί να φτάσει σε λίγα χρόνια ο Γάλλος. Είναι ήδη ολοκληρωμένο το παιχνίδι του, έχει καταφέρει να βρει όσο χρόνο χρειάζεται στα «σπιρούνια» και να έχει σπουδαία νούμερα, σε αντίθεση με τον Γιάννη του τότε, ο οποίος κινούνταν όσον αφορά τη στατιστική σε πολύ χαμηλά νούμερα.

Βέβαια, η «εκτόξευση» για τον Γιάννη δεν άργησε να έρθει, μέχρι και σήμερα βελτιώνεται και… ταβάνι του είναι ο ουρανός, αποτελώντας έναν από τους 2-3 καλύτερους παίκτες στον κόσμο. Τότε ο Έλληνας σούπερ σταρ αριθμούσε μετά από 30 ματς 6,5 πόντους, 4,5 ριμπάουντ και 1,5 ασίστ, ενώ είχε 45,6% στα σουτ εντός πεδιάς. Ο Γάλλος από την άλλη έχει τριπλάσιους πόντους (19,2), 10,1 ριμπάουντ, 2,8 ασίστ και 44,9% στα σουτ εντός πεδιάς.

Το «φαινόμενο» Γουεμπανιάμα είναι ήδη στο τοπ 25 του ΝΒΑ, ενώ είναι ότι πιο κοντινό στα quadruple double αυτή τη στιγμή στη Λίγκα, σύμφωνα με όσα αναφέρουν στις ΗΠΑ. Στη ρούκι χρονιά του κάνει όργια ανάλογα με του… ΛεΜπρόν και του Ντέρικ Ρόουζ (είχε βγει MVP της κανονικής περιόδου σαν ρούκι στους Μπουλς), αλλά το ρεκόρ των Σπερς δεν του δίνει τη δυνατότητα να διεκδικήσει τα play offs. Όπως συνέβη και πριν από 10 χρόνια με τον Γιάννη.

Οι αριθμοί τους μετά από 30 παιχνίδια

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ