Άγαλμα του Ντουέιν Γουέιντ έξω από την έδρα τους ετοιμάζουν οι Μαϊάμι Χιτ

Άγαλμα του Ντουέιν Γουέιντ έξω από την έδρα τους ετοιμάζουν οι Μαϊάμι Χιτ

Οι Μαϊάμι Χιτ θα αποκαλύψουν ένα άγαλμα του θρύλου της ομάδας Ντουέιν Γουέιντ έξω από την έδρα τους

Οι Μαϊάμι Χιτ θα αποκαλύψουν ένα χάλκινο άγαλμα του θρύλου της ομάδας Ντουέιν Γουέιντ έξω από το «Kaseya Center» αργότερα εφέτος, όπως ανακοινώθηκε σχετικά από τολυς διοικούντες τον σύλλογο του ΝΒΑ.

Το Μαϊάμι πραγματοποίησε μια τελετή για τον εορτασμό της ένταξης του Γουέιντ στο Hall of Fame του μπάσκετ πέρυσι κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου της νίκης των Χιτ με 104-87 επί των Σάρλοτ Χόρνετς. Κατά τη διάρκεια της τελετής, ο πρόεδρος της ομάδας Πατ Ράιλι ανακοίνωσε τα νέα.

To buzzer beater του Λίλαρντ έδωσε το ματς της χρονιάς στους Μπακς – Αντετοκούνμπο vs Βεζένκοφ 143-142 (vid)

«Όταν αποσύραμε τη φανέλα του τον Φεβρουάριο του 2020, είπα ότι ο Ντουέιν ήταν το πρόσωπο αυτού του franchise για πάντα και το εννοούσα», είπε ο Ράιλι και συνέχισε: «Η κληρονομιά του Ντουέιν είναι τεράστια όχι μόνο για τους Μαϊάμι Χιτ αλλά και για την κομητεία Μαϊάμι-Γουέιντ. Δεν μπορώ να σκεφτώ καλύτερο τρόπο να τον τιμήουμε από το να μνημονεύσουμε αυτήν την κληρονομιά».

Οι Χιτ θα αναθέσουν στους γλύπτες Όμρι Αμράνι και Όσκαρ Λεόν να δημιουργήσουν το άγαλμα. Ο Αμράνι εργάστηκε επίσης σε αγάλματα των Μάικλ Τζόρνταν, Σακίλ Ο’Νιλ, Ντιρκ Νοβίτσκι και Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ. Τα αποκαλυπτήρια θα γίνουν το φθινόπωρο του 2024.

Ο Γουέιντ, ο οποίος αποσύρθηκε μετά τη σεζόν 2018/19, κατέχει πολλά ρεκόρ της ομάδας του Μαϊάμι — συμπεριλαμβανομένων πόντων, ασίστ, κλεψιμάτων, αγώνων και λεπτών. Η 16χρονη καριέρα του στο ΝΒΑ περιελάμβανε 15 με τους Χιτ, τρία πρωταθλήματα και έναν MVP τελικών το 2006.

«Γεννήθηκα στο Σικάγο, αλλά εδώ μεγάλωσα», είπε ο Γουέιντ κατά τη διάρκεια της τελετής. «Από 21 χρονών έως 37, μεγάλωσα εδώ. Πολλοί από τους θαυμαστές, μεγάλωσαν μαζί μου… Δεν υπάρχει αγάπη όπως η αγάπη του Μαϊάμι, και κάθε φορά που επιστρέφω εδώ το νιώθω αυτό».

Οι Χιτ θα αποσύρουν επίσης τη φανέλα με το Νο. 40 του Ουντόνις Χάσλεμ στον επόμενο εντός έδρας αγώνα τους την Παρασκευή με τους Μπρούκλιν Νετς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ