Μήνυση από Μπράουν κατά της αστυνομίας του Μιλγουόκι για υπερβολική βία

Μήνυση από Μπράουν κατά της αστυνομίας του Μιλγουόκι για υπερβολική βία

Η υπόθεση της βίαιης σύλληψης του αφροαμερικανού παίκτη των Μπακς, Στέρλινγκ Μπράουν, από την αστυνομία του Μιλγουόκι φαίνεται να τραβάει σε βάθος χρόνου, μιας και ο παίκτης κατέθεσε μήνυση εναντίον της για χρήση όπλου-ηλεκτροσόκ.

Ο ΝΒΑερ των Ελαφιών φαίνεται διατεθειμένος να τραβήξει την υπόθεση με ρατσιστική αυτή μέχρι τέλους. Όλα ξεκίνησαν όταν τον Ιανουάριο ο Μπράουν στάθμευσε παράνομα σε μια θέση για άτομα με αναπηρία, σε ένα πάρκινγκ στις 2 τα ξημερώματα. Τον πλησίασε ένα αστυνομικός και άρχισαν να συνομιλούν. Όταν η συνομιλία αυτή άρχισε να γίνεται πιο έντονη, ο αστυνομικός κάλεσε ενισχύσεις με αποτέλεσμα 8 ένστολοι να έχουν περικυκλώσει τον Μπράουν.

Όπως φαίνεται από τα βίντεο που διέρρευσαν και έχει πλέον στην κατοχή του το WISN-TV, ένας από τους ένστολους τον πλησίασε και έβγαλε όπλο ηλεκτροσόκ, το οποίο φαίνεται να χρησιμοποιεί πάνω στον αφροαμερικανό, που ήταν πεσμένος στο έδαφος, την ίδια ώρα που ένας συνάδελφός του πατούσε με το πόδι του τον αστράγαλο του Μπράουν με δύναμη.

Μετά από όλο το συμβάν αυτό, η αστυνομία του Μιλγουόκι ζήτησε συγνώμη από τον παίκτη δια στόματος του τοπικού Αρχηγού, Αλφόνσο Μοράλες και δεν του απαγγέλθηκαν οποιεσδήποτε κατηγορίες. Μάλιστα στους εμπλεκόμενους αστυνομικούς επιβλήθηκε διαθεσιμότητα 2 έως και 15 ημερών.

Παρόλα αυτά όμως ο Στέρλινγκ Μπράουν υπέβαλε μήνυση κατά της αστυνομίας δια του νομικού του αντιπρόσωπου, Μαρκ Τόμσεν, ο οποίος την κατέθεσε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο. Κάπως έτσι άλλο ένα επεισόδιο στα κρούσματα έντονης αντιπαράθεσης και υπερβολικής βίας μεταξύ της αμερικάνικης αστυνομίας και αφροαμερικανών κατοίκων καταγράφεται στις ΗΠΑ, που ταλανίζονται από φαινόμενα κοινωνικού και φυλετικού ρατσισμού, με τις αστυνομικές δυνάμεις να… πρωταγωνιστούν για όλους τους λάθος λόγους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ