Houston Rockets Season Preview

Houston Rockets Season Preview

Μπορούν φέτος να κάνουν το βήμα παραπάνω οι Houston Rockets;

Οι Rockets πέρσι έφτασαν κοντά. Πολύ κοντά. Για την ακρίβεια βρισκόντουσαν μόλις ένα ημίχρονο μακριά από το απόλυτο θαύμα: να αποκλείσουν μια από τις πιο κυρίαρχες δυναστείες στην ιστορία του ΝΒΑ. Έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται ότι η τύχη τους γύρισε για τα καλά την πλάτη. Ο τραυματισμός του Chris Paul αποδείχτηκε καθοριστικός, ενώ η απουσία του Mbah a Moute (επίσης τραυματίας) πλήγωσε την εξαιρετική τους αμυντική λειτουργία. Έπειτα υπήρξε και το ζήτημα με τα τρίποντα. Στο κρίσιμο Game 7, το Houston – μια από τις καλύτερες ομάδες της λίγκας στο περιφερειακό σουτ – αστόχησε σε 27 συνεχόμενα σουτ τριών πόντων, χάνοντας τελικά τον αγώνα και την πρόκριση. Ξέρετε ποιες ήταν οι πιθανότητες να συμβεί αυτό; Μια στις 27000. Όλα πήγαν στραβά.

Που τους αφήσαμε

Τερμάτισαν στην πρώτη θέση της Δυτικής περιφέρειας με 65 νίκες, παίζοντας όλη την σεζόν εξαιρετικό μπάσκετ και στις δυο πλευρές του παρκέ. Έγινε η πρώτη ομάδα στα χρονικά του αθλήματος που δοκίμαζε σταθερά περισσότερα τρίποντα από δίποντα – μια φιλοσοφία σήμα κατατεθέν του GM του οργανισμού Daryl Morey. Διέθεταν την πιο αποτελεσματική επίθεση και την 6η καλύτερη άμυνα. Παρόλα αυτά το τέλος της χρονιάς, τους αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση στο στόμα.

Ποιοι ήρθαν

Ήταν ένα ακόμη δραστήριο καλοκαίρι για τους Rockets. Η πιο φανταχτερή προσθήκη ακούει στο όνομα Carmel Antony. O Αμερικανός forward θα ξανασμίξει φέτος με τον Mike D’ Antoni μετά τον αποτυχημένο γάμο τους πριν λίγα χρόνια στους Knicks. Οι ρόλοι φυσικά αυτή την φορά είναι αντεστραμμένοι. Ο D’ Antoni έχει επανακτήσει το status του, ως ένας από τους πιο χαρισματικούς προπονητές που κυκλοφορούν στο ΝΒΑ, ενώ αντίθετα ο Antony βλέπει το τελευταίο διάστημα την καριέρα του να έχει πάρει την κατιούσα. Η δική τους συνύπαρξη αναμένεται να κρίνει πολλά. Επιπλέον υπέγραψαν τους James Ennis III και Michael Carter Williams σε τιμή ευκαιρίας, για να προσθέσουν βάθος στον πάγκο τους. Τέλος κατάφεραν να ξεφορτωθούν το δυσβάσταχτο συμβόλαιο του Ryan Anderson, αποκτώντας σαν αντάλλαγμα τους Brandon Knight και Marquese Chriss από τους Suns.

Ποιοι έφυγαν

Είναι βέβαιο ότι ο Anderson δεν θα λείψει σχεδόν από κανέναν. Η περιορισμένη αθλητικότητα του και οι κακές αμυντικές του επιδόσεις, τον καθιστούσαν μια περιττή πολυτέλεια για τους Rockets. Αυτοί όμως που σίγουρα θα λείψουν είναι οι δυο πολύ – εργαλειακοί forwards Trevor Ariza και Mbah a Moute, οι οποίοι αποτελούσαν σημαντικά κομμάτια στο αγωνιστικό παζλ του coach D’ Antoni. Με βάση την σημερινή μορφή του ρόστερ, η άμυνα του Houston δεν φαίνεται το ίδιο αξιόπιστη.

Στόχος

Εδώ αρχίζουν τα ωραία. Θεωρώ απίθανο να μην προχωρήσουν σε κάποια προσθήκη, η οποία θα έχει αναγκαστικά 3+ D χαρακτηριστικά (ακούγεται έντονα ότι κυνηγάνε τον Jimmy Butler). Επίσης θεωρώ εξίσου απίθανο να αποχωριστούν τον PJ Tucker (όπως αναφέρουν διάφορα δημοσιεύματα από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού) – η ικανότητα του να κατεβαίνει στο 5 είναι κυριολεκτικά υπερπολύτιμη. Οπότε είναι αναγκαίο να περιμένουμε, πριν βγάλουμε οποιασδήποτε μορφής συμπεράσματα για την δυναμικότητα της ομάδας. Στόχος φυσικά παραμένει το δαχτυλίδι του πρωταθλητή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ