New Orleans Pelicans Season Preview

New Orleans Pelicans Season Preview

Η αβάσταχτη μοναξιά του Antony Davis.

Οι New Orleans Pelicans είναι ένας οργανισμός που τα τελευταία χρόνια μοιάζει να κάνει ένα βήμα εμπρός και δύο βήματα πίσω. Το άγχος της διοίκησης να καταφέρει να διατηρήσει στο δυναμικό της ομάδας τον Antony Davis, την έχει οδηγήσει σε μια σειρά επιλογών που μπορούν να χαρακτηριστούν μόνο ως σπασμωδικές. Την σεζόν 2015-2016 άφησε ελεύθερους τους Eric Gordon/ Ryan Anderson, οι οποίοι στη συνέχεια έπαιξαν το καλύτερο μπάσκετ της καριέρας τους στο Houston. Το ίδιο ακριβώς συνέβη πέρσι και με τον Tyreke Evans. Το τελευταίο παράδειγμα αποτελεί ο Demarcus Cousins. Εδώ βέβαια οι απόψεις διίστανται. Από την μια ο αθλητής υποστηρίζει ότι ουδέποτε δέχτηκε κάποια αξιόλογη πρόταση. Από την άλλη διάφορα δημοσιεύματα στα ξένα media έκαναν λόγο για 2ετή πρόταση των Pelicans, ύψους 40 εκατ. δολαρίων. Δεν βγάζεις άκρη. Σε κάθε περίπτωση η ουσία είναι πως ο παίκτης δεν κατοικεί πλέον στην Νέα Ορλεάνη. Ακόμα μια ευκαιρία χάθηκε ανεπιστρεπτί.

Που τους αφήσαμε

Με το δίδυμο Cousins/ Davis να κυριαρχεί – απαντώντας ταυτόχρονα σε κάθε αμφιβολία σχετικά με την συνύπαρξη δύο post ψηλών στο σύγχρονο ΝΒΑ – οι Pelicans ξεκίνησαν πολύ δυνατά την σεζόν, δείχνοντας στην υπόλοιπη λίγκα πως αυτή ίσως να είναι η χρονιά τους. Ο τραυματισμός του Boogie αποτέλεσε σίγουρα ένα σοκ για ολόκληρο τον οργανισμό – παρόλα αυτά η ανταλλαγή του Mirotic αλλά και οι εκπληκτικές επιδόσεις του Davis (30,2pts/11,9reb/2,2ast/2stl/3,2blk μετά τον τραυματισμό του Boogie) στάθηκαν αρκετές για να εξασφαλίσουν την συμμετοχή τους στα playoffs. Στον πρώτο γύρο διέλυσαν – με μειονέκτημα μάλιστα έδρας – τους Blazers, πριν αποκλειστούν μάλλον φυσιολογικά στους ημιτελικούς από τους Warriors.

Ποιοι ήρθαν

Λίγες κινήσεις στην φετινή offseason για την Νέα Ορλεάνη. Από το Orlando κατέφθασε ο Elfrid Payton με σκοπό να καλύψει τις τρύπες που εντοπίζονται στην περιφέρεια. Επιπλέον απέκτησαν τον Julius Randle, ο οποίος με την ικανότητα του να αγωνίζεται και στις δυο θέσεις της frontcourt φιλοδοξεί να αποτελέσει μια αξιόπιστη εναλλακτική επιλογή πίσω από τους εξαιρετικούς Davis/ Mirotic. Τέλος υπέγραψαν τον Jahlil Okafor, ένα μπασκετμπολίστα με αδιαμφισβήτητο ταλέντο που ψάχνει εναγωνίως το κατάλληλο αγωνιστικό πλαίσιο με την ελπίδα να ξαναβρεί τα πατήματα του.

Ποιοι έφυγαν

Όσον αφορά τον Cousins τα είπαμε στην αρχή. Κατά την ταπεινή μου άποψη, οι Pelicans υπέπεσαν σε ένα τεράστιο σφάλμα με την απόφαση τους να μην του προσφέρουν το συμβόλαιο που ο ίδιος επιθυμούσε – η μικρή αγορά της Νέας Ορλεάνης δεν αποτελεί δα και τον πιο θελκτικό προορισμό για τους super stars της Αμερικάνικης λίγκας. Τέτοιου είδους παίκτες δεν εμφανίζονται κάθε μέρα. Ακόμα μια σημαντική καλοκαιρινή απώλεια είναι αυτή του Rajon Rondo που μετακόμισε στο Los Angeles, αφήνοντας ένα δυσαναπλήρωτο κενό στο backcourt του συλλόγου.

Στόχος

Πολύ αμφιβάλω αν ο Payton μπορεί να καλύψει το κενό του Rondo στον άσσο. Το ταλέντο στο ρόστερ δεν επαρκεί για να ανταγωνιστεί τις υπόλοιπες ομάδες της Δυτικής περιφέρειας. Ο άγνωστος Χ ακούει στο όνομα Antony Davis. Η δική του απόδοση λογικά θα κρίνει τα πάντα. Υπό τις παρούσες πάντως συνθήκες, η συμμετοχή του οργανισμού στην postseason θα ισοδυναμεί με ένα μικρό θαύμα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ