Sacramento Kings Season Preview

Sacramento Kings Season Preview

Οι Kings βρίσκονται στην χειρότερη δυνατή θέση στο ΝΒΑ.

Κανείς στο ΝΒΑ δεν θα ήθελε να βρίσκεται στα παπούτσια των Brooklyn Nets. Η απερίσκεπτη ανταλλαγή με τους Celtics πριν μερικά χρόνια (για τα μάτια των Garnett/ Pierce) υποθήκευσε το μέλλον του οργανισμού, ο οποίος προσπαθεί με νύχια και με δόντια να σταθεί ξανά στα πόδια του. Τα ίδια ακριβώς ισχύουν και για τους Sacramento Kings. Μόνο που η κατάσταση εδώ ίσως είναι λίγο χειρότερη. Η ανταλλαγή του 2015 με τους Sixers – που εδραζόταν στην απέλπιδα προσπάθεια της διοίκησης να κατασκευάσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο γύρω από τον Cousins – αποδείχτηκε καταστροφική. Ο χώρος που απελευθερώθηκε στο salary cap (αυτός ήταν ο στόχος του deal), χρησιμοποιήθηκε για την απόκτηση της τριάδας Rondo/ Κουφός/ Belinelli – η ομάδα αύξησε τις συνολικές τις νίκες κατά… τέσσερις, μένοντας φυσικά ξανά εκτός playoffs. Το πιο αξιοπερίεργο της όλης υπόθεσης είναι πως ο Vlade Divac – ενορχηστρωτής της εν λόγω κίνησης – παραμένει ακλόνητος στο τιμόνι του franchise μέχρι σήμερα.

Που τους αφήσαμε

Το αέναο rebuild της ομάδας συνεχίστηκε για άλλη μια σεζόν. Οι Kings χτίζουν, γκρεμίζουν, ξαναχτίζουν, ξαναγκρεμίζουν, παραμένοντας σταθερά στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα, ενώ απουσιάζει ένα ξεκάθαρο σχέδιο για την επόμενη μέρα. Θεωρητικά ο σκοπός του tanking είναι να κυνηγήσεις μια όσο το δυνατόν υψηλότερη επιλογή στο καλοκαιρινό draft, έτσι ώστε να αναπληρώσεις το ταλέντο που λείπει από το ρόστερ σου. Βέβαια το Sacramento δεν έχει στην διάθεση του το pick πρώτου γύρου για το 2019, καθώς παραχωρήθηκε στους Sixers με την ανταλλαγή που αναφέραμε νωρίτερα. Με απλά λόγια ο οργανισμός θα παρουσιαστεί και πάλι σε κωμικοτραγικά αγωνιστικά επίπεδα, χωρίς τελικά να μπορεί να κερδίσει απολύτως τίποτα. Κυριολεκτικά ερασιτεχνική διαχείριση από το χειρότερο ίσως front office της λίγκας.

Ποιοι ήρθαν – Ποιοι έφυγαν

Οι Kings φρόντισαν να εγείρουν ακόμα περισσότερα ερωτηματικά σχετικά με τις κινήσεις τους, προσπερνώντας τον Luka Doncic και επιλέγοντας τον Marvin Bagley στο νούμερο #2 του περασμένου draft. Ενδεχομένως στο πρόσωπο του να βλέπουν τον επόμενο DeMarcus Cousins, έναν δηλαδή κυριαρχικό Center γύρω από τον οποίο θα κατασκευαστεί επιτέλους το οικοδόμημα που οραματίζονται. Επιπλέον υπέγραψαν τους  Νemanja Bjelica, Ben McLemore και Yogi Ferrell για να ενισχύσουν τον πολύ αδύναμο πάγκο τους. Ο συνωστισμός στους ψηλούς θα αποτελέσει σίγουρα θέμα κατά την διάρκεια της χρονιάς. Συνυπολογίζοντας τους Bagley/ Bjelica, το Sacramento διαθέτει πλέον επτά παίκτες για τις δυο θέσεις της frontcourt. Ένας θεός ξέρει ποιος θα πρωτοπρολάβει να παίξει.

Στόχος

Όπως καταλαβαίνετε τα πράγματα είναι ζόρικα για την παρέα του Divac. Οποιαδήποτε κουβέντα για συμμετοχή στην postseason μοιάζει αυτή την ώρα με κακόγουστο αστείο. Η μόνη λύση για την ομάδα φαντάζει η ανάπτυξη των νεαρών αθλητών που έχει κατορθώσει να αποκτήσει, ώστε μελλοντικά να μπορέσει να διεκδικήσει ότι της λείπει σήμερα. Υπομονή λοιπόν και το βλέμμα στραμμένο στο αύριο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ