Ο Nikola Jokic στην αυλή των θαυμάτων (vids)

Ο Nikola Jokic στην αυλή των θαυμάτων (vids)

Πως ο Σέρβος ισοφάρισε την μυθική επίδοση του Wilt Chamberlain.

Όλοι μας λίγο πολύ γνωρίζουμε για το σπάνιο μπασκετικό ταλέντο του Nikola Jokic. Ο Σέρβος γίγαντας αποτελεί τον αδιαφιλονίκητο ηγέτη των Denver Nuggets, οι οποίοι έχουν ξεκινήσει πολύ δυνατά την φετινή χρονιά, δείχνοντας έτοιμοι να κάνουν το παραπάνω βήμα. Εκ πρώτης όψεως μπορεί να μην γεμίζει το μάτι σε κανέναν – δείχνει αργός και λιγότερο αθλητικός από πολλούς παίκτες που αγωνίζονται στην θέση του – ότι όμως του λείπει σε σωματικά προσόντα το αναπληρώνει με την ευφυία του και την μοναδική αίσθηση που διαθέτει για το παιχνίδι. Ο Joker είναι απλά διαφορετικός – ένας αληθινός καλλιτέχνης του μπάσκετ που έχει αναλάβει να ομορφύνει τις νύχτες μας, με τα αριστουργήματα που ζωγραφίζει εντός παρκέ.

Πριν λίγες μέρες κατάφερε να πραγματοποιήσει ένα ιστορικό επίτευγμα. Κατέγραψε στην στατιστική του ένα τέλειο triple double – σκόραρε 35 πόντους (με 11/11 σουτ), κατέβασε 12 rebound και μοίρασε 11 assist (με κανένα λάθος παρακαλώ) – οδηγώντας την ομάδα του σε μια εύκολη επικράτηση επί των Phoenix Suns. Για να συναντήσουμε παρόμοια επίδοση (30+ πόντοι χωρίς άστοχο σουτ) πρέπει να γυρίσουμε σχεδόν 50 ολόκληρα χρόνια πίσω, την εποχή που ο αξεπέραστος Wilt Chamberlain τρομοκρατούσε σε καθημερινή βάση τους αντιπάλους του και επί τους ουσίας ξαναέγραφε μόνος, το βιβλίο με τους κανόνες του αθλήματος. Όπως καταλαβαίνετε κάθε σύγκριση με τον Chamberlain αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για οποιοδήποτε μπασκετμπολίστα. Ας δούμε λοιπόν πως ακριβώς το κατάφερε.

Inside Scoring – Post Scoring

Ο Jokic βρέθηκε την περισσότερη ώρα αντιμέτωπος με τον Deandre Ayton – τον τύπο που επιλέχθηκε στο νούμερο #1 του περασμένου draft και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα φαβορί για το βραβείο του Rookie of the Year. Ο πρωταγωνιστής μας κέρδισε κατά κράτος την προσωπική του μονομαχία – επιθετικά ο Ayton έμεινε μόλις στους πέντε πόντους (2-7 σουτ), ενώ στην άμυνα αδυνατούσε συστηματικά να κρατήσει τον Σέρβο μακριά από το καλάθι.

Οι κινήσεις του Joker μπορεί να μην διαθέτουν για την ωμή δύναμη και το footwork του Embiid, όμως διακρίνονται για την υψηλή τεχνική και την αποτελεσματικότητα τους. Ότι ακριβώς χρειάζεται δηλαδή για να γίνει η δουλειά.

Τρίποντο

Μέσα σε λιγότερο από τέσσερις σεζόν, ο Jokic έχει εξελιχθεί σε έναν εξαιρετικό σουτέρ τριών πόντων – δείγμα του κυριολεκτικά τεράστιου ταλέντου του. Ενδεικτικά πέρσι σούταρε με 39.7% πίσω από το τόξο σε σχεδόν τέσσερις προσπάθειες ανά αγώνα.

Passing

Εδώ αρχίζουν τα πολύ ωραία. Το μεγαλύτερο προσόν του ίσως αφορά την ικανότητα του να πασάρει στον σωστό χρόνο στους συμπαίκτες του, είτε αυτοί βρίσκονται στην περιφέρεια είτε έχουν αποφασίσει να κόψουν προς το καλάθι. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο, πως ο Mike Malone τον έχει επιλέξει ανάμεσα στους υπόλοιπους για να τρέχει την επίθεση των Nuggets. Στο γεγονός αυτό συνηγορούν και οι έξι περσινές του assist – ένα νούμερο τέρας ειδικά για ψηλό. Ώρες ώρες είναι πραγματικά απόλαυση να τον παρακολουθείς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ