ΛεΜπρον: «Ιδανικός συμπαίκτης με υψηλό IQ ο ΜακΓκι»

ΛεΜπρον: «Ιδανικός συμπαίκτης με υψηλό IQ ο ΜακΓκι»

Αντίθετα με τα όσα λέγονται για τις ικανότητες του, ο ΛεΜπρον Τζέιμς έπλεξε το εγκώμιο του ΤζαΒέιλ ΜακΓκι όσον αφορά τη προσφορά του στο παρκέ και το μπασκετικό IQ του.

Ο 30χρονος ΤζαΒέιλ ΜακΓκι, μετά από μια επιτυχημένη διετία κατά την οποία φόρεσε και δύο δαχτυλίδια πρωταθλητή με τους Γουόριορς, συνέχισε την καριέρα του στους Λος Άντζελες Λέικερς. Στα 11 χρόνια καριέρας του στη Λίγκα, έχει τη φήμη ενός… τίμιου ψηλού (7.7 πόντοι, 4.8 ριμπάουντ) που έχει γίνει πασίγνωστος για τις γκάφες του κατά τη διάρκεια των αγώνων, από την εκπομπή του Σακίλ Ο’Νηλ, Shaqtin a Fool.

Ο ΜακΓκι λοιπόν φέτος δείχνει αναγεννημένος και διάγει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του. Για μόλις τρίτη σεζόν στη καριέρα του είναι starter, παίζοντας περισσότερο από ποτέ (25.1’), με τους μέσους όρους του να είναι οι καλύτεροι της καριέρας του. Σκοράρει διψήφιο αριθμό πόντων μετά από 7 και πλέον χρόνια έχοντας το μεγαλύτερο ποσοστό ευστοχίας στην καριέρα του (63.9%), ενώ παράλληλα κατεβάζει 6.4 ριμπάουντ (4η καλύτερη επίδοση), ενώ παράλληλα έχει εξελιχθεί σε μπλοκέρ ολκής με 2.6 κοψίματα, την υψηλότερη στα 11 χρόνια που αγωνίζεται στο ΝΒΑ.

Αυτά βλέπει μάλλον και ο ΛεΜπρον Τζέιμς και λέει τα καλύτερα λόγια για τον γεννημένο στο Μίσιγκαν, ύψους 2.13μ σέντερ και τον αποθεώνει όπου βρεθεί και όπου σταθεί σαν συμπαίκτη του στους Λέικερς:

«Έπαιξα εναντίον του στους δύο τελευταίους τελικούς του NBA και τον ήθελα για συμπαίκτες σε αυτή την ομάδα γιατί ξέρω τι μπορεί να προσφέρει. Είναι η ενέργεια του, το επίπεδο της ενέργειας, η ικανότητά του κοντά στο καλάθι, αλλά και η ικανότητά του να προστατεύει το καλάθι. Αν δεν έχεις τέτοια χαρακτηριστικά στην ομάδα σου, τότε δεν θα καταφέρεις πολλά. Χρειάζεσαι παίκτες με υψηλό IQ και εκείνος έχει. Γι’ αυτό ήθελα ο ΤζαΒέιλ να είναι μέλος της ομάδας».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ