Πόσο καλός πασέρ είναι τελικά ο Nikola Jokic (vid)

Πόσο καλός πασέρ είναι τελικά ο Nikola Jokic (vid)

Ας εξετάσουμε με την βοήθεια του βίντεο, τα στοιχεία που τον καθιστούν τόσο μοναδικό.

Οι Denver Nuggets συνεχίζουν την καταπληκτική πορεία τους στο φετινό πρωτάθλημα, καθώς μετά από 48 παιχνίδια στρογγυλοκάθονται στη δεύτερη θέση της Δυτικής περιφέρειας, πίσω μόνο από τους Golden State Warriors. Τα επίπονα χρόνια του σκληρού tanking φαίνεται πως έπιασαν τελικό τόπο, με τον οργανισμό να έχει σήμερα κάθε δικαίωμα να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία. Η διαφαινόμενη συμμετοχή τους στα playoffs, αποτελεί μονάχα την αρχή της νέας εποχής που ξημερώνει στο Denver.

Στο κέντρο όλων αυτών συναντάμε φυσικά ο φοβερός Nikola Jokic. Οι καταπληκτικές του εμφανίσεις, μας υποχρεώνουν να συμπεριλάβουμε το όνομα του στην κουβέντα για το βραβείο του πολυτιμότερου της σεζόν. Ο Σέρβος γίγαντας αντιπροσωπεύει την σύγχρονη ένοχη απόλαυση της μπασκετικής κοινωνίας. Το κυρίαρχο στοιχείο του παιχνιδιού του, είναι αναμφίβολα η ικανότητα του στην πάσα, με το όνομα του να μπορεί άνετα να τοποθετηθεί δίπλα σε εκείνα των κορυφαίων δημιουργών του ΝΒΑ. Είναι χαρακτηριστικό πως μέχρι στιγμής μοιράζει 7,7 assists ανά αγώνα- ένα νούμερο που είναι υψηλότερο συγκριτικά με αρκετούς κλασικούς point guards της λίγκας (Curry, Irving, Lillard κτλ). Παρόλο που αγωνίζεται στη θέση του Center, o Joker αποτελεί τον βασικό δημιουργό μισού γηπέδου για τους Σβώλους.

Ο τρόπος με τον οποίο σημαδεύει τις κινήσεις των συμπαικτών του στο χώρο, είναι ώρες ώρες εντυπωσιακός.

Ξέρετε καμιά φορά η τελειότητα κρύβεται στην απλότητα – όπως αυτό το φαινομενικό εύκολο give and go με τον Murray ή οι High Low συνεργασίες, στις οποίες επιδίδεται συχνά πυκνά με τον εκάστοτε παρτενέρ του στην frontcourt. Ο πρωταγωνιστής μας παίζει περισσότερο με το μυαλό, παρά με το κορμί του – διαβάζει στην εντέλεια τα μαρκαρίσματα και ανακαλύπτει αστραπιαία την κατάλληλη γωνία πάσας, σερβίροντας έτσι έτοιμα καλάθια στους υπόλοιπους.

Σε πολλά από τα παραπάνω plays, το κλειδί βρίσκεται στην ταυτόχρονη περιφερειακή απειλή που εγγυάται η παρουσία του στο παρκέ. Τα ποσοστά του στο τρίποντο μπορεί να δείχνουν κάπως πεσμένα σε σχέση με πέρσι, παρόλα αυτά φαντάζουν ικανά ώστε να αναγκάσουν τον προσωπικό του αντίπαλο να τον ακολουθήσει στην περίμετρο, αφήνοντας άδειο το ζωγραφιστό.

Η μεγάλη πλάκα είναι, ότι ο Jokic μπορεί να λειτουργήσει εξίσου καλά και ως χειριστής στο pick n roll. Όπως αναφέρεται σε ένα πρόσφατο άρθρο του Ringer, το δίδυμο Jokic/Murray με τον τελευταίο ως screener αντιπροσωπεύει ένα από τα πιο αποτελεσματικά ντουέτα ολόκληρης της λίγκας. Αδιανόητα πράγματα για ένα παίκτη με τη σωματοδομή του Σέρβου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ