Λος Άντζελες Λέικερς – Μπόστον Σέλτικς 129-128

Λος Άντζελες Λέικερς – Μπόστον Σέλτικς 129-128

Σε ένα ματς βγαλμένο από τις μυθικές κόντρες του παρελθόντος, οι Λέικερς επικράτησαν των Σέλτικς με 129-128 μέσα στη Βοστόνη με τον Ρόντο να πετυχαίνει το buzzer beater της νίκης.

Μπόστον Σέλτικς εναντίων Λος Άντζελες Λέικερς. Ή αλλιώς το σούπερ ντέρμπι, το clasico του ΝΒΑ για να μιλήσουμε και με ποδοσφαιρικούς όρους, μιας και τα δύο μεγαλύτερα brand names της Λίγκας κοντράρονται.

Μια από τις κόντρες αυτές παρακολουθήσαμε στο TD Garden με τους Κέλτες οικοδεσπότες. Οι παίκτες του Μπραντ Στίβενς ξεκίνησαν ιδανικά κατάφεραν μάλιστα να προηγηθούν ακόμα και με 18 πόντους των Λέικερς (59-41) λίγο πριν κλείσει το ημίχρονο.

Με μια απίστευτη αντεπίθεση όμως οι Λιμνάνθρωποι όχι μόνο επέστρεψαν στο ματς, αλλά με ένα επί μέρους 42-27 στο τρίτο δωδεκάλεπτο κατάφεραν να μπουν στην τέταρτη περίοδο με ένα υπέρ τους +6 (99-93). Από εκεί και πέρα το ματς ήταν… αίμα και άμμος.

Το προβάδισμα άλλαξε χέρια τέσσερις φορές και η ατμόσφαιρα ήταν πολύ τεταμένη θυμίζοντας Τελικούς! Οι Σέλτικς πήραν σημαντική διαφορά (124-118) με μόλις 90’’ να απομένουν στο ματς. Οι φιλοξενούμενοι όμως επέστρεψαν και πάλι από το πουθενά…

Στα τελευταία δευτερόλεπτα είχαμε μια απίστευτη αλληλουχία μεγάλων καλαθιών. Την αρχή έκανε ο Κούζμα με τρίποντο για το 127-126 των Λέικερς, για να απαντήσει ο Ίρβινγκ για το 128-127 των Σέλτικς με το TD Garden να πανηγυρίζει. Τον τελευταίο λόγο όμως τον είχε ο Ραζόν Ρόντο, που πέρασε 9 σεζόν στη Βοστόνη και ήταν στην ομάδα που κατέκτησε το τελευταίο πρωτάθλημα. Ο Ρόντο λοιπόν, πήρε την ευθύνη του τελευταίου σουτ υπό πολύ δύσκολες συνθήκες, ευστόχησε και έστειλε το Λος Άντζελες στα… ουράνια δίνοντας τη νίκη με 129-128 στο δίχως αμφιβολία, καλύτερο ματς της σεζόν ως ώρας.

Τα δωδεκάλεπτα: 30-24, 66-57, 93-99, 128-129

Τα στατιστικά της αναμέτρησης:

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ