Το NBA προτείνει την μείωση της ηλικίας του ντραφτ στα 18

Το NBA προτείνει την μείωση της ηλικίας του ντραφτ στα 18

Την μείωση της ηλικίας από τα 19 στα 18 έτη πρότεινε το NBA στην ένωση παικτών για τους παίκτες που θα αγωνίζονται στο ντραφτ.

Επίσημη πρόταση για να μειωθεί από τα 19 στα 18 η ηλικία, στην οποία επιτρέπεται κάποιος να δηλώσει συμμετοχή στο ντραφτ, κατέθεσε το NBA στην ένωση των παικτών (NBPA).

Όπως αναφέρει το USA Today, η ένωση των παικτών και η εκτελεστική διευθύντρια Μισέλ Ρόμπερτς πρόκειται να εξετάσουν την πρόταση την προσεχή Δευτέρα, ενώ η εφημερίδα επισημαίνει πως η χρονική στιγμή δεν έχει σχέση καμία σχέση με τον τραυματισμό του Ζάιον Ουίλιαμσον.

Παράλληλα, η Ρόμπερτς δέχεται πιέσεις από τον κομισάριο του NBA, Ανταμ Σίλβερ, να απαιτήσει από τους ατζέντηδες να παρέχουν την ιατρική κατάσταση των παικτών του ντραφτ σε όλες τις ομάδες, ενώ η λίγκα επιθυμεί να τσεκάρει και την παρουσία των συμμετεχόντων στο pre-draft.

Οι μάνατζερ χρησιμοποιούν εδώ και χρόνια την τακτική της απόκρυψης ιατρικών πληροφοριών από τους συλλόγους, έτσι ώστε να μπορούν να κατευθύνουν τους πελάτες τους στους κατάλληλους προορισμούς. Αν και αυτή η στρατηγική δεν εγγυάται 100% επιτυχία, αποτελεί μοχλό πίεσης προς του τζένεραλ μάνατζερς των ομάδων, οι οποίοι χωρίς τις ιατρικές πληροφορίες δεν έχουν την απαραίτητα στοιχεία για να καταλήξουν στον παίκτη που πρέπει να επιλέξουν.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ