Τρία παραδείγματα ανάρμοστης συμπεριφοράς των Αμερικάνων φιλάθλων

Τρία παραδείγματα ανάρμοστης συμπεριφοράς των Αμερικάνων φιλάθλων

Το φαινόμενο των επεισοδίων στα γήπεδα, συμβαίνει δυστυχώς και στις καλύτερες οικογένειες.

Όλοι γνωρίζουμε τις τεράστιες διαφορές στην κουλτούρα των φιλάθλων, που παρατηρούνται ανάμεσα σε Ευρώπη και Αμερική. Με την προϋπόθεση ότι περιορίζουμε την κουβέντα εντός γηπέδου, σπάνια θα συναντήσουμε την ένταση και τον παλμό ενός ευρωπαϊκού ντέρμπυ σε κάποιο παιχνίδι για παράδειγμα του ΝΒΑ. Για την χώρα μας δεν το συζητάω καν. Εδώ τα πράγματα πολλές φορές έχουν ξεφύγει από κάθε έλεγχο, με αποτέλεσμα να απειλείται μέχρι και η σωματική ακεραιότητα των αθλητών. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι οι ανάρμοστες συμπεριφορές οπαδών, είναι αποκλειστικά ελληνικό φαινόμενο. Για του λόγου το αληθές, δείτε ορισμένα περιστατικά που έλαβαν χώρα κατά το πρόσφατο παρελθόν, στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου.

1) Πριν από μερικά χρόνια σε μία αναμέτρηση μεταξύ των Clippers και των Cavaliers, ένας νεαρός καλοντυμένος κύριος κατάφερε να ξεγλιστρήσει από την ασφάλεια του σταδίου και να εισέλθει στο παρκέ. Στην αρχή φαίνεται να λέει κάτι στον Kyrie, ενώ στη συνέχεια μάλλον προσπαθεί να παίξει άμυνα στον Chris Paul που κατεβάζει την μπάλα. Το αστείο της υπόθεσης είναι η αντίδραση του Blake Griffin – ξαφνιάζεται τόσο πολύ (ίσως φοβάται κιόλας) που φροντίζει να απομακρυνθεί τάχιστα από κοντά του. Το συμβάν έληξε άμεσα, δίχως περαιτέρω επιπλοκές.

2) Πολύς λόγος γίνεται στην Ελλάδα για τα αντικείμενα που συχνά πυκνά πετάγονται στους αγωνιστικούς χώρους. Η ανησυχία είναι σαφώς δικαιολογημένη, καθώς τέτοιες συμπεριφορές θέτουν πραγματικά σε κίνδυνο την υγεία των επαγγελματιών αθλητών. Το κακό βέβαια είναι πως ενδιαφερόμαστε μόνο όταν το φαινόμενο εκδηλωθεί και έπειτα από λίγες μέρες το ξεχνάμε. Πάντως δυστυχώς ή ευτυχώς, δεν κατέχουμε την αποκλειστικότητα σε τέτοιου είδους σκηνικά – συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες. Όπως φερ’ ειπείν το γυάλινο μπουκάλι που εκσφενδονίστηκε πριν από λίγο καιρό, σε έναν αγώνα για τα playoffs του ΝΒΑ. Πάλι καλά που κανένας δεν χτύπησε.

3) Φυσικά δεν γίνεται να μιλήσουμε για επεισόδια στα αμερικάνικα γήπεδα, χωρίς να αναφερθούμε στο περίφημο Malice in the Palace. Είμαι σίγουρος πως όλοι το γνωρίζετε. Έλαβε χώρα το 2004 στο παιχνίδι ανάμεσα στους Detroit Pistons και τους Indiana Pacers. Πρωταγωνιστής του περιστατικού ήταν ένας θεατής της, ο οποίος πέταξε ένα ποτήρι στο πρόσωπο του οξύθυμου Ron Artest. Αυτή είναι η βασική αιτία κλιμάκωσης της σύρραξης. Οι εξετάσεις της αστυνομίας έδειξαν αυξημένη περιεκτικότητα σε αλκοόλ, στο αίμα του φιλάθλου – ο τύπος ήταν προφανώς μεθυσμένος. Έτσι η λίγκα διαφοροποίησε άμεσα τους κανονισμούς της, περιορίζοντας την κατανάλωση αλκοόλ στο εσωτερικό των σταδίων. Ας ελπίσουμε ότι κάτι τέτοιο δεν θα επαναληφθεί ποτέ ξανά στο μέλλον.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ