Όταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο συνάντησε τον Joel Embiid (vids+pics)

Όταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο συνάντησε τον Joel Embiid (vids+pics)

Η επόμενη μεγάλη μονομαχία του ΝΒΑ.

Πριν από λίγες ημέρες, δύο από τις καλύτερες ομάδες της Ανατολικής περιφέρειας διασταύρωσαν τα ξίφη τους για μόλις δεύτερη φορά τη φετινή σεζόν.

Οι Milwaukee Bucks υποδέχτηκαν τους Philadelphia 76ers, σε μια μονομαχία που πιθανώς να ξανασυναντήσουμε μπροστά μας στην επερχόμενη postseason. Μετά από ένα δραματικό παιχνίδι οι Sixers κατάφεραν τελικά να επικρατήσουν στις λεπτομέρειες, κάνοντας έτσι ένα αποφασιστικό βήμα για την κατάληψη της προνομιούχας τρίτης θέσης που συνεπάγεται πλεονέκτημα έδρας στον πρώτο γύρω των playoffs.

Απόλυτοι πρωταγωνιστές του αγώνα, αναδείχθηκαν οι αδιαμφισβήτητα δύο πιο ταλαντούχοι μπασκετμπολίστες κάθε συλλόγου. Από την πλευρά των ηττημένων ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σκόραρε 52 πόντους (νέο ρεκόρ καριέρας), κατέβασε 16 rebound και μοίρασε επτά assists, πραγματοποιώντας μια αδιανόητη εμφάνιση που κατά την άποψη μου κλείδωσε το φετινό βραβείο του MVP. Δεν βλέπω με ποιον τρόπο σήμερα, η υποψηφιότητα του απειλείται από οποιονδήποτε.

Ωστόσο ο άνθρωπος που έκρινε σε μεγάλο βαθμό την αναμέτρηση δεν ήταν άλλος από τον γνωστό και μη εξαιρετέο Joel «The Process» Embiid – πέτυχε 40 πόντους, μάζεψε 15 rebounds, έδωσε έξι assists και το κυριότερο, κατάφερε να περιορίσει σημαντικά τον σπουδαίο του αντίπαλο στο χρονικό διάστημα που ανέλαβε το μαρκάρισμα του. Το συγκεκριμένο επίτευγμα δεν είναι καθόλου εύκολο, ειδικά αν συνυπολογίσουμε πως ο Greek Freak κόντεψε να «δολοφονήσει» σε δύο φάσεις του ίδιου παιχνιδιού, τους Boban Marjanovic και Ben Simmons.

 

Ο super star της Philadelphia δεν παρέλειψε φυσικά κατά την προσφιλή του συνήθεια, να μας ενημερώσει για τα συναισθήματα που του προκάλεσε η νίκη της ομάδας του, με μια ανάρτηση μέσω Twitter.

 

Κόντρα βέβαια στον Embiid, η κατάσταση ήταν ολότελα διαφορετική. Ο Γιάννης σκόραρε μόλις 12 πόντους (5/12 σουτ) απέναντι στον θηριώδη Καμερουνέζο, με δύο από τις εύστοχες προσπάθειες του να αφορούν σουτ τριών πόντων, τα οποία η άμυνα των Sixers ήταν κάτι παραπάνω από πρόθυμη να του παραχωρήσει.

Άλλωστε και ο ίδιος παραδέχτηκε στις δηλώσεις του, ότι αναζητούσε διαρκώς τρόπους ώστε να αποφύγει τον Joel. Στην παρακάτω φωτογραφία, προσέξτε πόσο πίσω κάθεται – σε μια αμυντική αντιμετώπιση αντίστοιχη με εκείνη που απολαμβάνει ο Ben Simmons – έχοντας ως μοναδικό του μέλημα, να προστατέψει το καλάθι.

Ήταν πραγματικά συναρπαστικό, να παρακολουθείς τους δύο παικταράδες να επιτίθενται κατά σειρά ο ένας επάνω στον άλλο, προσπαθώντας έτσι να δημιουργήσουν κάποιο πλεονέκτημα για τους συμπαίκτες τους.

Μιλάμε για μπασκετικό οργασμό. Αρχικά ο Γιάννης διεισδύει κάθετα και ευστοχεί σε ένα πολύ δύσκολο fade away σουτ, αποφεύγοντας παράλληλα τα τεράστια άκρα του. Από την άλλη θαυμάστε την κίνηση του Καμερουνέζου – ντρίμπλα πίσω από την πλάτη και ταυτόχρονη crossover προς τα αριστερά, η οποία οδηγεί σε μια φανταστική εκτέλεση εκτός ισορροπίας.

Σε γενικές γραμμές, η ιδέα του Brett Brown να τοποθετήσει τους Center του στον Αντετοκούνμπο, δούλεψε μόνο στην περίπτωση του Joel. Οι υπόλοιποι έμοιαζαν κομματάκι ανήμποροι να αναχαιτίσουν τις επελάσεις του Greek Freak. Επιπλέον έχει αρχίσει να αναπτύσσεται μια όμορφη αντιπαλότητα (πάντα σε αθλητικά πλαίσια) ανάμεσα στους δύο οργανισμούς, η οποία μας ξυπνά μνήμες από τις χρυσές εποχές του ΝΒΑ στις δεκαετίες του 80 ή του 90. Μετά το βροντερό κάρφωμα στο πρόσωπο του Simmons, ο Γιάννης φωνάζει :« he is a fu***** baby!». Στην αμέσως επόμενη φάση, ο Αυστραλός απαντά ουρλιάζοντας με μανία αφότου τον έχει κερδίσει στη μάχη του επιθετικού rebound.

Η μονομαχία μεταξύ του Αντετοκούνμπο και του Embiid, αποτελεί το μέλλον της αμερικάνικης λίγκας για τα επόμενα τουλάχιστον 10-12 έτη. Στα playoffs θα γίνει χαμός.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ