Τα 10 «κλειδιά» για τον θρίαμβο στο Game 4: Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν παντού!!

Τα 10 «κλειδιά» για τον θρίαμβο στο Game 4: Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν παντού!!

Τα «ελάφια» έκαναν το 3-1 στη σειρά με τους Σέλτικς με ασύλληπτη κυριαρχία στα τρία τελευταία δωδεκάλεπτα. Δείτε τα 10 σημεία τα οποία έκαναν τη διαφορά για τους Μπακς και τον πολύπλευρο και πληθωρικό ρόλο του Γιάννη.

Το Μιλγουόκι θριάμβευσε στο τέταρτο παιχνίδι της σειράς με τους Σέλτικς, επικρατώντας στη Βοστόνη με 113-101. Έτσι έκανε το 3-1 στη σειρά και πλέον θέλουν μία ακόμη νίκη για να περάσουν στα τελικά της Ανατολής.

Βεβαίως η παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο ήταν καταλυτική, καθώς είχε 39 πόντους με 15/22 εντός παιδιάς, 16 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 τάπα και μόλις 2 λάθη σε 34 λεπτά συμμετοχής.

Γενικότερα υπήρξαν 10 σημαντικά σημεία που χαρακτήρισαν το παιχνίδι και τα οποία έκαναν τη διαφορά.

Σε αρκετά από αυτά ο Ελληνας φόργουορντ φώναξε «παρών», όμως αποδεικνύεται ότι και οι συμπαίκτες του είχαν καθοριστική συμβολή, ειδικά όταν αυτός δεν μπορούσε να αγωνιστεί λόγω του ότι ήταν «φορτωμένος» με φάουλ.

Ας δούμε λοιπόν τα 10 καθοριστικά στοιχεία που έκαναν τη διαφορά:

17: Τόσους πόντους πέτυχε ο Γιάννης στο τέταρτο δωδεκάλεπτο. Η φάση από την οποία ο σταρ των Μπακς άρχισε την… παράστασή είναι η παρακάτω όταν έκανε αυτή την εξαιρετική spin around κίνηση «αδειάζοντας» τον Κάιρι Ίρβινγκ.

16: Τα ριμπάουντ που «κατέβασε» ο Greek Freak στο ματς. Ηγήθηκε όλων τόσο στα επιθετικά ριμπάουντ (5) όσο και στα αμυντικά (11). Γενικότερα ο Ελληνας φόργουορντ ηγείται της ομάδας του σε πολλούς τομείς. Το σημαντικό είναι ότι ξέρει πως να καθοδηγεί τους συμπαίκτες του και όχι απλά να πρωτεύει στα στατιστικά με ανούσιο τρόπο.

4: Κατά τη διάρκεια οκτώ αγώνων πλέι οφ ο Πατ Κόνατον κατατάσσεται στην 4η θέση σε χρόνο συμμετοχής μεταξύ των Μπακς. Μόλις ένα λεπτό λιγότερο από τον Μπρουκ Λόπεζ. Στο Game 4 στη Βοστώνη ο 26χρονος γκαρντ πέτυχε ένα μεγάλο τρίποντο στο φινάλε του τέταρτου δωδεκαλέπτου, κρατώντας σε απόσταση οκτώ πόντων την ομάδα του (22-30) από τους Κέλτες. Στη δεύτερη περίοδο έπαιξε περισσότερο από κάθε άλλο «Μπακ», διάστημα στο οποίο τα ελάφια έτρεξαν επιμέρους σκορ 25-19.

Οσο μάλιστα αυτός βρισκόταν στο παρκέ το Μιλγουόκι βρισκόταν στο +8 επί των Σέλτικς.
Στο τρίτο δωδεκάλεπτο έβγαλε μια τρομερή φάση, καθώς αφού πρώτα… τάπωσε τον Τέρι Ροζίερ σε προσπάθεια για τρεις, στη συνέχεια έφυγε στον αιφνιδιασμό για να καρφώσει μεγαλοπρεπέστατα και να κάνει το σκορ 76-68 υπέρ της ομάδας του. Στα τελευταία 12 λεπτά ο Κόνατον αγωνίστηκε για οκτώ λεπτά, βοηθώντας «αθόρυβα» τους Μπακς να φτάσουν στη νίκη χωρίς να πάρει καμία προσπάθεια.

15: Ο Τζορτζ Χιλ σημείωσε 15 πόντους ερχόμενος από τον πάγκο βοηθώντας καταλυτικά και δίνοντας τις απαραίτητες ανάσες στους βασικούς γκαρντ. Ετσι έγραψε 15 στο ράνκινγκ της αξιολόγησης ενώ γενικότερα στα τέσσερα ματς με τους Κέλτες έχει αποδειχθεί αν όχι ο καλύτερος, τουλάχιστον ο πιο σταθερός και αξιόπιστος γκαρντ της σειράς.

2: Μπορεί ο Ερικ Μπλέντσο να αντικρίζει τον κόσμο από το ύψος του μόλις 1,85μ. ωστόσο κόντρα στους Σέλτικς κατάφερε να ρίξει ακόμη και τάπες. Συγκεκριμένα δύο. Η μία εξ αυτών πάνω στον Τέιτουμ στα τέλη της τέταρτης περιόδου που ήταν κρίσιμη. Αυτή που βλέπετε παρακάτω όμως πάνω στον Τέιτουμ ήταν ακόμη πιο εμφατική.

8: Οκτώ «ελάφια» παρέμειναν στο παρκέ περισσότερο από τον Γιάννη κατά το τρίτο δωδεκάλεπτο. Κι αυτό καθώς ο ηγέτης της ομάδας είχε φορτωθεί με τέσσερα φάουλ από αρκετά νωρίς. Και οι οκτώ αυτοί παίκτες κατάφεραν να σκοράρουν τουλάχιστον μία φορά εντός παιδιάς στο διάστημα αυτό. Ετσι οι Μπακς έτρεξαν επιμέρους σκορ 33-23 παίρνοντας σημαντικό προβάδισμα ενόψει της τελευταίας περιόδου.

8-27: Για τρίτο σερί ματς το Μιλγουόκι κυριάρχησε κατά των γκαρντ των Σέλτικς. Για την ακρίβεια τους έκανε να τα… χάσουν. Τρανό παράδειγμα η επίδοση του Ίρβινγκ που είχε μόλις 7-22 εντός παιδιάς, την ώρα που ο Ροζίερ είχε το τραγικό 1/5.

21,6%: Η ομάδα του Γιάννη είχε μόλις 8/37 τρίποντα. Κανείς από την ομάδα του δεν κατάφερε να πετύχει περισσότερο από δύο. Η δεύτερη πιο παραγωγική ομάδα από τη γραμμή των τριών πόντων στο πρωτάθλημα υποχρεώθηκε σε μια από τις χειρότερες επιδόσεις της σε ολόκληρη τη σεζόν. Τομέας πάντως που δεν την πλήγωσε καθώς βρήκε σκοράρισμα κοντά στο καλάθι ώστε να σημειώσει 113 πόντους για να κερδίσει μακριά από το σπίτι της.

66-44: Οι Μπακς νίκησαν παρά την «κρύα» βραδιά τους όσον αφορά τα ποσοστά ευστοχίας. Κι αυτό καθώς κυριάρχησαν στο σκοράρισμα μέσα στο «ζωγραφιστό». 64-44 η διαφορά για τις δύο ομάδες. Μόνο ο Γιάννης πέτυχε τους 26 πόντους εξ αυτών!

Η απίστευτη βελτίωση στο αμυντικό ριμπάουντ
Την ώρα που στο πρώτο ημίχρονο οι Μπακς επέτρεψαν στους αντιπάλους τους να ανανεώσουν οκτώ επιθέσεις μέσα από ισάριθμα επιθετικά ριμπάουντ, στο δεύτερο, το… αστείο αυτό κόπηκε μαχαίρι.
Συγκεκριμένα σε όλο το δεύτερο μέρος τα ελάφια έχασαν μόλις ένα αμυντικό ριμπάουντ, «κατεβάζοντας» 22 από τα συνολικά 23 «σκουπίδια»! Πραγματικά εκπληκτικό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ