Νάγκετς – Μπλέιζερς 96-100

Νάγκετς – Μπλέιζερς 96-100

Ο ΜακΚόλουμ (37π.) έστειλε το Πόρτλαντ στον τελικό της Δύσης (100-96) και η οικογένεια Κάρι είναι στα... κάγκελα για τον τελικό ανάμεσα στα δύο αδέρφια, τον σούπερ σταρ των Γουόριος και τον γκαρντ των Μπλέιζερς.

 

Ο Στεφ ίσως ο μεγαλύτερος σταρ του ΝΒΑ. Πρωταθλητής ήδη τρεις φορές με τους Warriors την τελευταία τετραετία. Και μάλλον τέσσερις τα τελευταία πέντε αν αναλογιστεί κανείς το αυτονόητο: Ότι δηλαδή το Golden State είναι και πάλι το μεγάλο φαβορί για το δαχτυλίδι.

Και ενώ συνηθίσαμε τη μαμά του, την γοητευτική Σόνια να είναι κομμάτι των «πλέι-οφ» πανηγυρίζοντας με καμάρι για τον γιο της όλα τα χρόνια; Πριν από λίγο μόλις προέκυψε… μπέρδεμα οικογενειακό. Που θα κάνει το σπίτι των Κάρι κάτι σαν ριάλιτι. Γιατί αυτή τη φορά στους τελικούς της Δύσης, η μαμά δεν μπορεί να είναι εκδηλωτική. Δεν είναι βέβαιο καν πως θα υποστηρίζει το Golden State. Βλέπετε από την άλλη στέκονται οι Blazers, και σε αυτούς μπορεί να μην είναι πρωταγωνιστής αλλά είναι σίγουρα πολύ σημαντικός ο Σεθ Κάρι. Ο μικρός αδερφός του Στεφ. O 28άχρονος γκαρντ που πασχίζει μια… μπασκετική ζωή να βγει από τον ίσκιο του μεγάλου σούπερ σταρ που κάποτε μοιράζονταν το ίδιο παιδικό δωμάτιο.

Και όλα αυτά; Ως προϊόν μιας μυθικής έβδομης ματσάρας στο Denver. Εκεί που το Portland γύρισε παρτίδα 17 πόντων στους Nuggets φτάνοντας στην επικράτηση με το… οριακό 100-96. Παιχνίδι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες και το αυθεντικό ταλέντο του ΜακΚόλουμ. ‘Εβαλε 37 ο αθεόφοβος (είχε και 9 ριμπάουντ). Όλα τα λεφτά στη νύχτα που το Portland επέστρεψε στους τελικούς της Δύσης, έπειτα από 19 ολόκληρα χρόνια. Από το 2000 όταν το σήμα κατατεθέν του ήταν ακόμη οι «ραβέρσες» του Άρβιντας Σαμπόνις.

Το άξιζαν οι Blazers το break. Άξιζαν συνολικά να πάνε ως το τέλος της διαδρομής στην Δύση. Και διαχειρίστηκαν άψογα τις συνθήκες «πίεσης» αυτού του 7ου ματς, παρότι ο μεγάλος τους σταρ ο Ντάμιαν Λίλαρντ παρολίγο να ανακαινίσει την έδρα του Denver στο πρώτο ημίχρονο (τελείωσε με 3/17 εντός παιδιάς). Καθάρισε το συνεταιράκι του όμως. Ο άλλος θαυματουργός κοντός. Ο αεικίνητος ΜακΚόλουμ. Και βέβαια ο πάγκος. Η επιλογή ενός σχήματος με τέσσερις κοντούς και τον Έβαν Τέρνερ (14 π, 7 ριμ, 2 ασ) να έρχεται από τον πάγκο, να αγωνίζεται σαν «4άρι» και να αλλάζει τους συσχετισμούς αλλά και τους… χώρους στην ρακέτα των γηπεδούχων.

Οι Nuggets έκαναν φέτος μια σεζόν μαγική. Λύγισαν όμως την κρίσιμη στιγμή. Ο Νίκολα Γιόκιτς με 29 πόντους 13 ριμπάουντ και 4 τάπες προσπάθησε να τα κάνει όλα. Στην οικονομία του ματς όμως δεν έφτασε. Τον ακολούθησαν όσο μπορούσαν οι Μάρεϊ (17π) και ο Χάρις (15π).

Σε λίγη ώρα ξεκινά το 7ο ματς και στην Ανατολή ανάμεσα στους Raptors και τους Sixers. Ο νικητής αυτής της αναμέτρησης θα σταθεί απέναντι στον Giannis και το μικρό θαύμα των Bucks.

Τα δωδεκάλεπτα: 39-17, 19-22, 24-32, 24-29

ΝΤΕΝΒΕΡ ΝΑΓΚΕΤΣ: Μίλσαπ 10 (7 ριμπάουντ), Κρεγκ 8 (8 ριμπάουντ), Γιόκιτς 29 (9/20 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 9/9 βολές), 13 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 4 κοψίματα), Μάρεϊ 17 (9/9 βοές), Χάρις 15, Πλάμλι 4, Μόρις 5, Μπίσλεϊ, Μπάρτον 8.

ΠΟΡΤΛΑΝΤ ΤΡΕΪΛ ΜΠΛΕΪΖΕΡΣ: Αμινού 3, Χάρκλες 6, Καντέρ 12 (13 ριμπάουντ), Λίλαρντ 13 (1/8 δίποντα, 2/9 τρίποντα, 5/6 βολές, 10 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 1 λάθος), ΜακΚόλουμ 37 (16/26 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 2/2 βολές, 9 ριμπάουντ), Κόλινς 7 (1), Λέοναρντ 2, Κάρι, Τέρνερ 14 (7 ριμπάουντ), Χουντ 6.

https://www.youtube.com/watch?v=5sbjoU-n1-Y

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ