Μπρουκ Λόπες: O X Factor των Μπακς κόντρα στους Ράπτορς (vid)

Μπρουκ Λόπες: O X Factor των Μπακς κόντρα στους Ράπτορς (vid)

Η απόδοση του Λόπες ήταν καθοριστική για να πάρουν την νίκη οι Μπακς στο Game 1 των Τελικών της Ανατολής κόντρα στους Ράπτορς. Διαβάστε για το απίστευτο ρεκόρ του και πως το σχολίασε ο ίδιος.

Στον πρωταθλητισμό και μάλιστα σε μια κόντρα ανάμεσα σε δύο καλές και σχεδόν ισάξιες ομάδες, τη διαφορά κάνουν συχνά οι παίκτες που έρχονται από το… πουθενά και αιφνιδιάζουν αντίπαλους παίκτες και προπονητές. Η διαφορά στο Game 1 ήταν με το πλευρό των Μπακς, με αποτέλεσμα να επικρατήσουν με 108-100 των Ράπτορς.

Ο Αντετοκούνμπο ήταν πολύ καλός αλλά όχι… σαρωτικός. Οι Μίντλετον και Μπλέντσο τα «έσπαγαν» έχοντας συνολικά 7/24 σουτ και ο Μίροτιτς τους ακολούθησε σε αστοχία με μόλις 3/9. Έπρεπε να βρεθεί λοιπόν ο παίκτης που θα κάνει το «μπαμ».

Την ευκαιρία αυτή εκμεταλλεύτηκε ο Μπρουκ Λόπες. Ο 30χρονος stretch forward ήταν καταπληκτικός στην αναμέτρηση με 29 πόντους (12/21 σουτ και 4/11 τρίποντα). Ο Λόπες μάλιστα έκανε ρεκόρ καριέρας στο σκοράρισμα σε ματς των playoffs.

Το αληθινά εντυπωσιακό όμως βρίσκεται στο παρακάτω στατιστικό που τον αναδεικνύει σε X Factor της αναμέτρησης. Πέτυχε 29 πόντους σε ένα μόνο ματς με ευστοχία άνω του 50% (12/21), την ώρα που σε πέντε ματς της σειράς κόντρα στους Σέλτικς πέτυχε συνολικά μόλις 37 πόντους με 10/35 σουτ!!

 

Αναμφίβολα ο Splash Mountain ήταν βαρόμετρο στο πρώτο ματς και μένει να δούμε αν μπορεί να διατηρήσει τα ίδια στάνταρ απόδοσης σε όλη τη σειρά. Όπως και να έχει, όταν κλήθηκε μετά το ματς να σχολιάσει το ρεκόρ του και τη συνολική του απόδοση, στάθηκε στη βοήθεια του Αντετοκούνμπο μέσα στο παρκέ, δηλώνοντας στο Bleacher Report:

«Οι συμπαίκτες μου όλη την ώρα μου ζητούσαν να σουτάρω. Συγκεκριμένα, ο Χιλ και ο Γιάννης μου το έλεγαν διαρκώς. Μου το είχαν καρφώσει στο μυαλό. Μου λέγανε να συνεχίσω να σουτάρω, ακόμη και αν δεν μπαίνουν τα σουτ. Να σουτάρω και θα μπουν κάποια στιγμή».

Δείτε highlights από το ματς κόντρα στους Ράπτορς:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ