Αρνείται τον συμβιβασμό με την πόλη του Μιλγουόκι ο Μπράουν

Ο Μπράουν που ενάμισι χρόνο πριν είχε πέσει θύμα αστυνομικής βίας, δεν δέχεται τον συμβιβασμό που του προτείνει η πόλη του Μιλγουόκι.


Αρνείται τον συμβιβασμό με την πόλη του Μιλγουόκι ο Μπράουν | to10.gr

Ο Στέρλινγκ Μπράουν, γκαρντ των Μιλγουόκι Μπακς, στις 26 Ιανουαρίου του 2018 έπεσε θύμα αστυνομικής βίας.

Είχε παρκάρει σε θέση αναπήρων και στη συνέχει ήρθε σε διαπληκτισμό με αστυνομικούς. Αυτοί τον έριξαν στο έδαφος  και χρησιμοποίησαν συσκευή ηλεκτροπληξίας (taser) για να τον ακινητοποιήσουν επειδή άργησε να βγάλει τα χέρια από τις τσέπες του.

Από τότε υπάρχει διαμάχη με την πόλη του Μιλγουόκι η οποία θέλει να κλείσει την υπόθεση το συντομότερο, προτείνοντας συμβιβασμό στον Μπράουν και προσφέροντάς του το ποσό των 400.000 δολαρίων. Δεν υπήρχε πουθενά όμως παραδοχή ενοχής ούτε από μεριά της πολιτείας ούτε από την αστυνομία για την απρόκλητη χρήση υπερβολικής βίας από τους αστυνομικούς

Κάπως έτσι ο παίκτης των Μπακς δεν δέχτηκε τον συμβιβασμό, με έναν από τους δικηγόρους του να δηλώνει χαρακτηριστικά στο ESPN: «ο κύριος Μπράουν αξίζει περισσότερα από μία απλή συγνώμη. Αυτός, όπως κάθε άνθρωπος, είναι πολίτης των ΗΠΑ και αξίζει να δικαιωθεί επειδή παραβιάστηκαν τα συνταγματικά του δικαιώματα. Δεν δικαιούται τίποτα λιγότερο».

Γράψτε το σχόλιο σας...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κλείσιμο