Συμπαίκτης με Ντουράντ, Ιρβινγκ ο Ποκουσέφσκι (Vis)

Συμπαίκτης με Ντουράντ, Ιρβινγκ ο Ποκουσέφσκι (Vis)

Οι Μπρούκλιν Νετς εμφανίζονται ως η πιθανότερη ομάδα για την επιλογή του υπερταλέντου του Ολυμπιακού, Αλεκσέι Ποκουσέφσκι στο φετινό Draft.

Αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά πρόσωπα του φετινού Draft του ΝΒΑ. Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες περιπτώσεις αθλητών μπάσκετ που ετοιμάζονται να κάνουν το άλμα στον «μαγικό κόσμο» του αθλήματος. Με τις ομάδες να έχουν στρέψει πάνω του τα βλέμματά τους. Και να βλέπουν στο πρόσωπο του Αλεξέι Ποκουσέφσκι, ένα αστέρι που ανατέλλει. Εναν μελλοντικό σταρ του σπορ, παγκοσμίου βεληνεκούς. Ενα ταλέντο από εκείνα που «φωνάζουν» προοπτική.

Είναι γνωστό ότι ο Ποκουσέφσκι θα είναι ένα από τα πρόσωπα του εφετινού draft, καθώς έχει ήδη δηλώσει συμμετοχή. Και μπορεί ακόμη να μην είναι σαφές το πότε θα διεξαχθεί η διαδικασία, ούτε ποιες θα είναι ακριβώς οι θέσεις των ομάδων που θα επιλέξουν. Αλλά όσο περναέι ο καιρός, από το 30, ο Ποκουσέφσκι ολοένα ανεβαίνει θέσεις. Εφτασε έως το 18 σε κάποιες προβλέψεις. Αλλά σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο «USA Today», είναι βέβαιο πως εάν είναι διαθέσιμος στο «20», τότε θα επιλεγεί από τους Μπρούκλιν Νετς (σ.σ. έχουν τα Νο 20 και Νο 55). Και θα έχει την ευκαιρία να είναι συμπαίκτης με τους Κέβιν Ντουράντ και Καϊρί Ιρβινγκ. Δύο από τους κορυφαίους παίκτες στον κόσμο. Δύο μελλοντικούς hall of famers.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ: 9.9 ΠΟΝΤΟΙ / 7.3 ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ / 1.7 ΜΠΛΟΚ

«Ο Ποκουσέφσκι θα είναι μία επένδυση για τους Νετς. Ο 18χρονος Σέρβος απέχει πολύ από το να θεωρηθεί έτοιμος για το ΝΒΑ, αναλογικά με το επίπεδο στο οποίο έχει αγωνιστεί. Εχει εμφανιστεί μόνο σε ένα παιχνίδια του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα, περνώντας τον περισσότερο χρόνο του στην Α2 κατηγορία της Ελλάδας», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Οι Αμερικανοί, ωστόσο, κάνουν ειδική μνεία στην ανάλυση των προσόντων και του ταλέντου του Ποκουσέφσκι από το «NBA Draft Room», το οποίο αναφέρει χαρακτηριστικά για τον παίκτη του Ολυμπιακού: «Ψηλός, λεπτός και ταλαντούχος, με πολλά στοιχεία να απαιτούν βελτίωση. Μπορεί να σουτάρει την μπάλα από απόσταση και να περάσει τον αντίπαλό του με ντρίμπλα». Επιπλέον, τον παρομοιάζει με τον Ρεφ ΛαΦρέντζ, ο οποίος είχε 11ετή καριέρα στο ΝΒΑ, αγωνιζόμενος σε Νάγκετς, Μάβερικς, Σέλτικς και Μπλέιζερς.

Τέλος, οι Αμερικανοί κάνουν ειδική μνεία και στα εντυπωσιακά σωματικά προσόντα του 18χρονου (26/12/2001) Ποκουσέφσκι, σημειώνοντας πως είναι ήδη 2.13 μ. (και συνεχίζει να ψηλώνει), αλλά παράλληλα έχει και τεράστιο άνοιγμα χεριών, που φτάνει τα 2.30 μ!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ