Πόποβιτς: «Ντρέπομαι ως λευκός»

Πόποβιτς: «Ντρέπομαι ως λευκός»

Ο Γκρεγκ Ποπόβιτς προχώρησε σε δηλώσεις που θα συζητηθούν σχετικά με τον ρατσισμό και όσα συμβαίνουν στις ΗΠΑ.

Ο Γκρεγκ Ποπόβιτς μίλησε για τον ρατσισμό που βιώνουν οι αφροαμερικανοί στις μέρες και υπογράμμισε ότι η «χώρα βρίσκεται σε μπελάδες» και ότι «ντρέπεται ως λευκός», μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ στις 25 Μαΐου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Με έναν περίεργο και ανορθόδοξο τρόπο το μάθημα της πρόσφατης τραγωδίας ήταν το βλέμμα του αστυνομικού. Να δουν οι λευκοί πόσο απρόσεκτο, πόσο απλό ήταν. Τόσο πολύ ώστε μπορούσε να βάλει το αριστερό χέρι στην τσέπη του, στριφογυρίζοντας λίγο το γόνατό του για να δώσει σε αυτό το άτομο ένα είδος μαθήματος – και ότι αυτό είναι σωστό και καθήκον του να το κάνει, στο μυαλό του.

Δεν ξέρω… Νομίζω ότι ντρέπομαι ως λευκός που ξέρω ότι αυτό μπορεί να συμβεί. Έχουμε όλοι διαβάσει βιβλία. Κοιτάς στα βιβλία και βλέπεις μαύρους ανθρώπους απαγχονισμένους σε δέντρα. Και αισθάνεσαι… έκπληξη. Αλλά το ξαναείδαμε. Ποτέ δεν πίστευα ότι θα το έβλεπα με τα μάτια μου, σε πραγματικό χρόνο.

Είναι σαν τη γειτονιά όπου ξέρεις ότι υπάρχει μια επικίνδυνη γωνιά και ξέρεις ότι κάτι θα συμβεί κάποια μέρα και κανείς δεν κάνει τίποτα. Και τότε ένα μικρό παιδί σκοτώνεται και μετά μπαίνει ένα σήμα «STOP». Λοιπόν, πρέπει να μπουν πολλά σήματα «STOP» επειδή η χώρα μας αντιμετωπίζει προβλήματα. Και o βασικός λόγος είναι η φυλή».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ