Τα έκανε «θάλασσα» η FIBA – Προγραμμάτισε «παράθυρα» Παγκοσμίου Κυπέλλου δυο μέρες πριν το Ευρωμπάσκετ

Τα έκανε «θάλασσα» η FIBA – Προγραμμάτισε «παράθυρα» Παγκοσμίου Κυπέλλου δυο μέρες πριν το Ευρωμπάσκετ

Η FIBA δεν κατάφερε να συντονίσει επαρκώς το χρονοδιάγραμμα των διοργανώσεών της, βάζοντας προκριματικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου δύο μέρες πριν την έναρξη του Ευρωμπάσκετ.

Η FIBA έκανε γνωστό με ανακοίνωσή της πως η προκριματική φάση της ευρωπαϊκής ζώνης για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023 θα γίνουν σε έξι «παράθυρα» με το τέταρτο εξ αυτών να διεξάγεται 22-30 Αυγούστου του 2022, τελειώνοντας δηλαδή μόλις δύο ηημέρες πριν την έναρξη του Ευρωμπάσκετ του 2022 που είναι προγραμματισμένη για τις 1 Σεπτεμβρίου, κάνοντας μια επική γκάφα με το χρονοδιάγραμμα των διοργανώσεών της.

Οι παίκτες χωρών που ενδέχεται να παλεύουν για την πρόκρισή τους στη διοργάνωση που θα διεξαχθεί σε Ιαπωνία Φιλιππίνες και Ινδονησία θα κληθούν δηλαδή να ταξιδέψουν, εφόσον μπορούν για να λάβουν μέρος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μόλις 48 ώρες μετά, πράγμα που σημαίνει ότι σε μια από τις δύο περιπτώσεις είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν απουσίες.

Στην διοργάνωση που θα λάβει χώρα στις ασιατικές χώρες εξασφάλισαν την παρουσία τους στα προκριματικά οκτώ ομάδες: Λευκορωσία, Ισλανδία, Λετονία, Μαυροβούνιο, Β.Μακεδονία, Πορτογαλία, Σλοβακία και Σουηδία.

Απομένουν άλλλες 24 από τη «γηραιά» ήπειρο: Βέλγιο, Βοσνία, Βουλγαρία, Κροατία, Τσεχία, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Γεωργία, Γερμανία, Μ.Βρετανία, Ελλάδα,Ουγγαρία, Ισραήλ, Ιταλία, Λιθουανία, Πολωνία, Ολλανδία, Ρωσία, Σερβία, Σλοβενία, Ισπανία, Τουρκία και Ουκρανία.

Η κλήρωση για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023 είναι προγραμματισμένη για τις 31 Αυγούστου του 2021.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ