Αντετοκούνμπο: Οι Βραζιλιάνοι πέρασαν… χειροπέδες στον Γιάννη

Αντετοκούνμπο: Οι Βραζιλιάνοι πέρασαν… χειροπέδες στον Γιάννη

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αν και έμεινε κάτι παραπάνω από 28 λεπτά στο παρκέ, επιχείρησε μόλις 7 σουτ, μπλοκαρισμένος από τη συνδυαστική άμυνα των Βραζιλιάνων.

Η Εθνική Ελλάδος ήρθε στο παγκόσμιο με ένα από τα μεγαλύτερα όπλα της να είναι (πέρα από τον Αντετοκούνμπο) η ατσάλινη άμυνα. Η Βραζιλία όμως την πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα, μπλόκαρε τα ατού της και πήρε μια σπουδαία νίκη (79-78), βάζοντας παράλληλα σε δύσκολη θέση τη Γαλανόλευκη για τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Το βραζιλιάνικο προπονητικό τιμ ήταν ολοφάνερο πως είχε «διαβάσει» εξαιρετικά τον τρόπο παιχνιδιού αλλά και τις ιδιαιτερότητες κάθε παίκτη του κόουτς Σκουρτόπουλου. Αποφάσισε να… ζήσει και να πεθάνει αφήνοντας τον Καλάθη ελεύθερο να σουτάρει και έκλεισε τους διαδρόμους στον MVP του ΝΒΑ.

Ο Έλληνας φόργουορντ είτε επέλεγε να επιτεθεί κοντά είτε μακριά από το καλάθι, είτε από τον κεντρικό άξονα είτε από τα «φτερά», είτε κατά μέτωπο είτε με πλάτη, έβλεπε δύο και τρεις παίκτες αν κλείνουν πάνω του.

Έπαιξαν με το μυαλό του και τον καταπόνησαν ρίχνοντάς άφθονο μπασκετικό ξύλο, με αποτέλεσμα μάλιστα να συμπληρώσει πολύ γρήγορα τα τρία φάουλ στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου και να ξαναμπεί στην εξίσωση του ματς στην τέταρτη.

Αλλά και εκεί δεν κατάφερε να ηγηθεί. Τουναντίον… Με το ματς να είναι κλειστό από άποψη σκοραρίσματος, κατάφερε να πάρει μόλις μια προσπάθεια, στην οποία ήταν άστοχος στον (αρκετό) χρόνο που αγωνίστηκε.

Γενικά πάντως δεν έκανε το παιχνίδι του. Δεν βρήκε ποτέ χώρους για να τρέξει στο ανοικτό γήπεδο, ούτε διαδρόμους στο σετ παιχνίδι για να διεισδύσει και να περάσει στα πόδια τους ψηλότερους και στη δύναμη τους κοντύτερους αντιπάλους που τον μάρκαραν.

Σίγουρα η συνολική κυκλοφορία της μπάλας αλλά και οι αποστάσεις στην επίθεση της Ελλάδας δεν τον βοήθησαν, αλλά πέρα από αυτό, ο Αντετοκούνμπο πήρε καλή γεύση από το τι τον περιμένει στο Παγκόσμιο, στο πρώτο σοβαρό παιχνίδι που κλήθηκε να δώσει η Εθνική.

Οι άμυνες δεν χαρίζονται, οι παίκτες δεν… βαριούνται να κάνουν φάουλ και να βάλουν τα χέρια και το σώμα τους στη φωτιά και οι καταστάσεις 1Vs1 βρίσκονται με το σταγονόμετρο.

Ο Γιάννης πέτυχε κόντρα στη Βραζιλία 13 πόντους με 3/7 σουτ και 7/7 βολές και σίγουρα αναζητείται και από τον ίδιο προσωπικά μια αντίδραση. Έχει σίγουρα τις ικανότητες αλλά και το μπασκετικό IQ να βρει λύσεις. Όπως και το προσωπικό κίνητρο να απαντήσει στις δηλώσεις του Πέτροβιτς. Σημαντικότατο κομμάτι όμως αποτελεί και η βοήθεια που πρέπει να πάρει και από το προπονητικό τιμ που βρέθηκε και αυτό… μετεξεταστέο στο «διαγώνισμα» κόντρα στους έμπειρους Βραζιλιάνους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ