«Βέλη» Φουρνιέ σε FIBA: «Δεν ενδιαφέρεται για τους παίκτες»

Ο Εβάν Φουρνιέ εξέφρασε την οργή του κατά της FIBA, για το θέμα των μετακινήσεων και την καταπόνηση που υφίστανται οι παίκτες.


«Βέλη» Φουρνιέ σε FIBA: «Δεν ενδιαφέρεται για τους παίκτες» | to10.gr

Ο Εβάν Φουρνιέ παραπονέθηκε για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, καθώς και για τις μετακινήσεις, οι οποίες καταπονούν τους παίκτες.

Ο γκαρντ των Ορλάντο Μάτζικ πραγματοποιεί εκπληκτικές εμφανίσεις με την Γαλλία, οδηγώντας το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα από επιτυχία σε επιτυχία. Παρόλα αυτά θεωρεί ότι οι παίκτες δεν αντιμετωπίζονται με τον ανάλογο σεβασμό από την FIBA και τον τρόπο που διοργανώνει το τουρνουά.

Αιτία είναι οι πολλές και συνεχόμενες μετακινήσεις των αποστολών, με τις ομάδες να πραγματοποιούν πολλά χιλιόμετρα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Συγκεκριμένα, η αποστολή των «τρικολόρ» έπρεπε αμέσως να φύγει από την Ντονγκουάν για το Πεκίνο, σε ένα ταξίδι 2.000 χλμ., ώστε να προλάβει να προπονηθεί ενόψει Αργεντινής. Αυτό φυσικά, δεν άρεσε καθόλου στον Εβάν Φουρνιέ, ο οποίος δήλωσε:

«Πως είμαστε από άποψη κούρασης; Θα έλεγα πως είμαστε εντάξει, καθώς έχουμε ματς κάθε δύο ημέρες. Αλλά, είναι αλήθεια ότι η FIBA δεν ενδιαφέρεται για την κατάστασή μας, με όλες αυτές τις μετακινήσεις».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κλείσιμο