Σλούκας – Λαρεντζάκης: Το δίδυμο του Θρύλου που κάνει όργια με την Εθνική (vids)

Σλούκας – Λαρεντζάκης: Το δίδυμο του Θρύλου που κάνει όργια με την Εθνική (vids)

Κώστας Σλούκας και Γιαννούλης Λαρεντζάκης είναι σημεία αναφοράς στην Εθνική του Πιτίνο και οδηγούν τη «γαλανόλευκη» ολοταχώς στο Τόκιο.

H Εθνική μας ομάδα πραγματοποίησε ακόμη μια σπουδαία εμφάνιση στο Προολυμπιακό τουρνουά της Βικτόρια στον Καναδά, νίκησε την Τουρκία με ένα απίθανο δεύτερο ημίχρονο με 81-63 και προκρίθηκε στον τελικό, όπου θα κοντραριστεί με την Τσεχία για το εισιτήριο των Ολυμπιακών Αγώνων. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ξεκίνησε νωθρά το παιχνίδι (22-8 η πρώτη περίοδος), όμως στη συνέχεια κυριάρχησε και επικράτησε των γειτόνων, δείχνοντας ότι είναι έτοιμο να βγάλει εις πέρας τη δουλειά.

Η εικόνα της ομάδας του Ρικ Πιτίνο στα τρία παιχνίδια στον Καναδά είναι απολαυστική, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς και τις πολλές και ηχηρές απουσίες που έχει. Παίκτες όπως ο Βασίλης Σπανούλης, ο Γιώργος Πρίντεζης, ο Ιωάννης Παπαπέτρου, ο Κώστας Παπανικολάου, ο Τάιλερ Ντόρσεϊ και φυσικά οι Γιάννης και Θανάσης Αντετοκούνμπο δεν είχαν τη δυνατότητα για διαφορετικούς λόγους να είναι στην αποστολή, παρόλα αυτά ο Πιτίνο έχει δημιουργήσει ένα σύνολο που δίνει τα πάντα σε κάθε παιχνίδι.

Ο Αμερικανός τεχνικός πριν το Προολυμπιακό τουρνουά είχε τονίσει την ανάγκη να βρεθούν στην 12αδα της Εθνικής οι παίκτες του Ολυμπιακού και παρότι οι Σπανούλης και Πρίντεζης δεν τα κατάφεραν, είναι στη Βικτόρια οι Κώστας Σλούκας και Γιαννούλης Λαρεντζάκης και κάνουν τη διαφορά. Ο Πιτίνο έχει δουλέψει το παιχνίδι της Εθνικής πάνω στους δυο γκαρντ του Ολυμπιακού που μαζί με τον Νικ Καλάθη είναι οι κινητήριοι μοχλοί της ομάδας και οι πιο κομβικοί παίκτες, είτε στην άμυνα είτε στην επίθεση.

Ο «Λάρε» μάλιστα αποτελεί το μεγάλο… δώρο του Πιτίνο στον Ολυμπιακό της νέας σεζόν, αφού έχει καταφέρει να του εκτοξεύσει την ψυχολογία, με αποτέλεσμα να συνεισφέρει πολύ στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού. Όσον αφορά τον Σλούκα, ο έμπειρος γκαρντ της Εθνικής και των ερυθρόλευκων αποτελεί τον «διόσκουρο» του Καλάθη και πιθανότατα τον καλύτερο παίκτη της Ελλάδας στο Προολυμπιακό. Μυαλομένο και μεστό παιχνίδι από τον Σλούκα σε όλα τα ματς, με τον Πιτίνο να υποκλίνεται με δηλώσεις του και στους δυο παίκτες του Ολυμπιακού που κάνουν όργια με το εθνόσημο στο στήθος.

Τα νούμερα μιλούν από μόνα τους

Οι δυο παίκτες του Ολυμπιακού κάνουν πράγματα και θαύματα με την Εθνική και μπορεί να το αντιληφθεί κανείς από τα στατιστικά τους στα τρία ματς που έχει δώσει η επίσημη αγαπημένη. Ο Σλούκας που έχει ρόλο ηγέτη μαζί με τον Καλάθη, στο πρώτο ματς με τον Καναδά όπου η Ελλάδα ηττήθηκε οριακά είχε 12 πόντους και 8 ασίστ και μαζί με τον Καλάθη ήταν οι κορυφαίοι. Από την άλλη ο Λαρεντζάκης είχε 8 πόντους μεν, αλλά μεγάλη συνεισφορά και σε κομμάτια του παιχνιδιού που δεν… δίνουν νούμερα, όπως η άμυνα πάνω στον Αλεξάντερ Γουόκερ ή τον Άντριου Γουίγκινς.

Στο δεύτερο ματς της Εθνικής με αντίπαλο την Κίνα, όπου επικράτησε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με 105-80 και πέρασε στη νοκ-άουτ φάση κορυφαίος ήταν ο Λαρεντζάκης, έχοντας 21 πόντους με 3 τρίποντα, 4 ασίστ και 3 κλεψίματα, ενώ ο Σλούκας είχε 14 πόντους με 3 τρίποντα και 3 ασίστ.

Στο πιο σημαντικό ματς όμως της Ελλάδας (μέχρι το επόμενο), αυτό με την Τουρκία και οι δυο έκαναν τη διαφορά για να έρθει το τελικό 81-63. Ο μεν Λαρεντζάκης «κουβάλησε» την Εθνική με ένα απίθανο πρώτο μέρος και την κράτησε ζωντανή, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο ανέλαβε δράση ο Σλούκας και καθάρισε το ματς με συνοπτικές διαδικασίες δίνοντας την πρόκριση και την ελπίδα με νίκη κόντρα στην Τσεχία να βρεθεί η Ελλάδα στο Τόκιο και τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο «Λάρι» σε 18 λεπτά είχε 14 πόντους, 3 ριμπάουντ και 2 ασίστ, ενώ ο Σλούκας τελείωσε το παιχνίδι με 15 πόντους, 9 ασίστ και 2 κλεψίματα, με τους δυο παίκτες του Ολυμπιακού να κάνουν όργια και να κάνουν και τον Γιώργο Μπαρτζώκα (εκτός από τον Πιτίνο) να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση. Το πιο σημαντικό κέρδος για τους ερυθρόλευκους όμως μοιάζει να είναι η… αρμονία που έχουν οι δυο τους στο παρκέ με την Εθνική στον Καναδά, κάτι που σίγουρα βλέπει και χαμογελάει ο τεχνικός του Ολυμπιακού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ