VW Tiguan Allspace: Χωροταξική ανανέωση

VW Tiguan Allspace: Χωροταξική ανανέωση

Η επταθέσια εκδοχή του Tiguan με τα διακριτικά Allspace ανανεώνεται αποκτώντας πιο αιχμηρά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά αλλά και περισσότερη τεχνολογία.

Η γερμανική φίρμα εφαρμόζει στην επταθέσια εκδοχή του Tiguan τις βελτιώσεις που εισήγαγε το περασμένο φθινόπωρο και στις υπόλοιπες εκδόσεις του SUV μοντέλου, εξασφαλίζοντάς του περισσότερη τεχνολογία σε κάθε επίπεδο αλλά και μια νέα αισθητική.  

Το Tiguan Allspace διαθέτει νέου σχεδιασμού γρίλια και προφυλακτήρα, νέα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας Matrix LED ενώ εμπλουτίζει την χρωματική του γκάμα με δύο νέες αποχρώσεις λευκού και κόκκινου (Onyx White και Kings Red) καθώς και με νέου σχεδιασμού ζάντες 18 ιντσών. 

Σημειώνεται ότι το μεταξόνιο της έκδοσης Allspace είναι μεγαλύτερο κατά 11,0 εκατοστά σε σχέση με τις γνωστές πενταθέσιες εκδόσεις του Tiguan, στοιχείο που επιτρέπει την παρουσία τρίτης σειράς καθισμάτων αλλά και περισσότερους χώρους συνολικά. Ενδεικτικό είναι ότι η μέγιστη τιμή χωρητικότητας του πορτ μπαγκάζ του Allspace φτάνει τα 1.920 λίτρα έναντι 1.655 λίτρων στην πενταθέσια έκδοση. 

Στο εσωτερικό εκτός από την αφθονία χώρων, η VW έχει φροντίσει να ανανεώσει τις επενδύσεις σε καθίσματα και πόρτες καθώς και να αντικαταστήσει τους παλιούς φυσικούς διακόπτες για το σύστημα κλιματισμού με νέους αφής που συνδυάζονται με ψηφιακή οθόνη. Το Allspace επωφελείται επίσης από το νέας γενιάς σύστημα infotainment της VW, MIB3, το οποίο φιλοξενείται σε οθόνη αφής 8,0 ή προαιρετικά 9,2 ιντσών. 

Παράλληλα με τα ορατά στοιχεία της ανανέωσης, το Tiguan Allspace αποκτά πρόσβαση και στο Travel Assist, το σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης της γερμανικής φίρμας το οποίο χάρη στη συνεργασία μιας ευρείας λίστας συστημάτων υποβοήθησης μπορεί να λειτουργήσει επικουρικά στον οδηγό, αναλαμβάνοντας τις διαδικασίες επιτάχυνσης και επιβράδυνσης σε συνθήκες αυτοκινητοδρόμων και σε ταχύτητες έως 210 χλμ./ώρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις εκδόσεις με αυτόματο κιβώτιο το Travel Assist μπορεί να λειτουργήσει από στάση. 

Μεταβολές έχουν πραγματοποιηθεί και στην διάρθρωση των επιπέδων εξοπλισμού τα οποία πλέον συνοψίζονται σε τέσσερα, το βασικό, το Life, το Elegance και το R-Line όπως ισχύει για τα νεότερα μοντέλα της VW. 

Ενδεικτικά, η βασική έκδοση διαθέτει ως standard τροχούς 17 ιντσών, μαύρες ράγες οροφής και ασημί προστατευτικές ποδιές. Η Life προσθέτει επιπλέον στην εξίσωση πολυλειτουργικό δερμάτινο τιμόνι, ασημί ράγες οροφής, ηλεκτρική πίσω πόρτα και ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25 ιντσών. 

Στην περίπτωση της έκδοσης Elegance o εξοπλισμός περιλαμβάνει σύστημα ατμοσφαιρικού φωτισμού με 30 αποχρώσεις και τροχούς 19 ιντσών ενώ στην σπορ προσανατολισμού R-Line, ξεχωρίζει το αιχμηρότερο body-kit αλλά και η παρουσία ενός σπορ τιμονιού σε συνδυασμό με πεντάλ αλουμινίου και λεπτομέρειες σε μαύρο γυαλιστερό χρώμα.

Διευρυμένη είναι και η λίστα των προαιρετικών επιλογών η οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, ανακλινόμενη πανοραμική ηλιοροφή, δερμάτινες επενδύσεις, έγχρωμο head-up display, ηλεκτρικά καθίσματα με λειτουργία μασάζ καθώς και ηχοσύστημα Harman Kardon. 

Σε ό,τι αφορά τους κινητήρες, μιμούνται την γκάμα των υπολοίπων εκδόσεων του Tiguan με εφαλτήριο για τις εκδόσεις βενζίνης τον TSI του 1,5 λίτρου ισχύος 150 ίππων και 250 Nm ροπής ο οποίος επωφελείται από σύστημα αδρανοποίησης των μισών κυλίνδρων όταν δεν απαιτείται η συνδρομή τους προς όφελος της εξοικονόμησης καυσίμου. Ακολουθεί δίλιτρος turbo σε εκδοχές ισχύος 190 και 245 ίππων ο οποίος και στις δύο περιπτώσεις συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο επτά σχέσεων και τετρακίνηση. 

Η διάθεση του ανανεωμένου Tiguan Allspace αναμένεται να ξεκινήσει στην Ευρώπη από το καλοκαίρι, ενώ σύμφωνα με τις συστάσεις η τιμή διάθεσης στη Γερμανία δεν πρόκειται να απέχει από την μέχρι σήμερα γνωστή εκδοχή του, ξεκινώντας από τα 36.000 ευρώ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ