Mercedes EQS SUV: Ηλεκτρική δύναμη επιβολής

Mercedes EQS SUV: Ηλεκτρική δύναμη επιβολής

Η γερμανική φίρμα ετοιμάζεται να επεκτείνει ακόμα περισσότερο την γκάμα των EQ, εξελίσσοντας ήδη ένα ηλεκτρικό όσο και πολυτελές SUV το οποίο θα υιοθετήσει ανάλογες τεχνολογικές προδιαγραφές με την τετράθυρη EQS.

Φωτογραφίες: Automedia

Η Mercedes-Benz εξελίσσει την επόμενη προσθήκη για την αμιγώς ηλεκτρική γκάμα των EQ η οποία και εντοπίστηκε για πρώτη φορά από τον φωτογραφικό φακό προδίδοντας αρχικά την σχεδιαστική της συνάφεια με την EQS.

Όπως και το επιβλητικό τετράθυρο μοντέλο των γερμανών, το SUV που θα υιοθετήσει τα διακριτικά EQS θα εκμεταλλευτεί τις εξασφαλίσεις του ηλεκτροκίνητου χαρακτήρα του  προς όφελος των χώρων. Έτσι, απουσία συμβατικού συνόλου, οι μηχανικοί της γερμανικής φίρμας έχουν «σπρώξει» προς τα εμπρός τον θάλαμο επιβατών, εξασφαλίζοντας  περισσότερο χώρο στο εσωτερικό από την GLS. 

Αναμενόμενα κάτω από το πυκνό καμουφλάζ που καλύπτει την όψη της EQS SUV, παρεπιδημεί μια κλειστή γρίλια και LED φώτα ημέρας που καλύπτουν όλο το πλάτος της κατασκευής στα πρότυπα της ήδη γνωστής EQS. Βέβαια με δεδομένα τα διαφορετικά μεγέθη της EQS SUV τα κεντρικά φωτιστικά σώματα αναμένονται να υιοθετήσουν μεγαλύτερο μέγεθος προκειμένου να ταιριάξουν με τον επιπλέον όγκο του SUV.

Προχωρώντας προς τα πίσω, εντύπωση προκαλεί η χάραξη του πίσω τμήματος και της γραμμής της οροφής που κάνουν το αυτοκίνητο να δείχνει περισσότερο σαν SW σε προφίλ ενώ, δεδομένα η συγκεκριμένη επιλογή θα εξασφαλίζει περισσότερο χώρο για τα κάτω άκρα των επιβατών του πίσω καθίσματος αλλά σε όρους χωρητικότητας του πορτ μπαγκάζ.

Επίσης με δεδομένο ότι οι συγκεκριμένες λήψεις προσφέρουν τις πρώτες ματιές στο εσωτερικό της EQS SUV, είναι παραπάνω από σαφές ότι το ηλεκτρικό μοντέλο θα υιοθετήσει την υπερμεγέθη Hyperscreen που καταλαμβάνει όλη την έκταση του ταμπλό συνδυάζοντας τον ψηφιακό πίνακα οργάνων, το infotainment και ένα σύστημα ψυχαγωγίας για τον συνοδηγό σε οθόνες που συνδυαστικά φτάνουν το μέγεθος των 55,5 ιντσών.

Εξίσου δεδομένα η EQS SUV θα περιλαμβάνει στις προδιαγραφές της σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης επιπέδου 3 το οποίο θα της επιτρέπει την πλήρη ανάληψη του ελέγχου από το αυτοκίνητο σε ταχύτητες έως και 60 χλμ. με την προϋπόθεση φυσικά ότι ο οδηγός θα έχει την εποπτεία. 

Αν και δεν υπάρχουν ανακοινώσεις σε ό,τι αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά, η EQS SUV όπως και το ήδη γνωστό ομώνυμο μοντέλο, αναμένεται να είναι διαθέσιμη με μπαταρίες 90 kWh ή 107,8 kWh που στην τετράθυρη EQS προσφέρουν έως και 770 χλμ. αυτονομίας.

Αντιστοίχως θα ισχύσει και για τους κινητήρες, στους οποίους βάσει των όσων έχει ανακοινώσει η γερμανική φίρμα για την EQS δεδομένα θα συγκαταλέγονται σύνολα αποτελούμενα από ένα ή δύο ηλεκτρικά μοτέρ με ισχύ 333 και 523 ίππων σε δικίνητη ή τετρακίνητη διαμόρφωση χωρίς φυσικά η Mercedes-Benz να περιορίζεται εκεί.

Για την ακρίβεια όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η γερμανική φίρμα εξελίσσει ήδη ένα ηλεκτρικό σύνολο υψηλών επιδόσεων με την σφραγίδα της AMG το οποίο θα αγγίζει τους 760 ίππους και πρόκειται να βρει διέξοδο κάτω από τις επιφάνειες αμφότερων των EQS.

Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα, η EQS SUV αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της εντός του 2022.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ