Κλείσιμο
ΧΡΩΜΑ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΜΑΥΡΟ
ΚΙΤΡΙΝΟ
ΜΠΛΕ
Con-Troll: Θα μπορούσε να ήταν προπονητής σε κορυφαίο πρωτάθλημα ο Λουτσέσκου. Έτσι είπε ο ίδιος. Ραζβάν έλειπες...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

To ΜΙΝΙ Convertible σε ηλεκτρικά μονοπάτια

Η MINI ανακοίνωσε την πρόθεσή της να προσθέσει στην νεοσύστατη ηλεκτρική της γκάμα μια ανοιχτή έκδοση, με την μορφή του αειθαλούς ΜΙΝΙ Convertible.

To ΜΙΝΙ Convertible σε ηλεκτρικά μονοπάτια | to10.gr

Με αφετηρία τη νέα γενιά του ηλεκτρικού ΜΙΝΙ Hatchback το οποίο θα κάνει την εμφάνισή του από το 2023, η βρετανική φίρμα θα προσθέσει στην γκάμα της μια εξίσου ηλεκτροκίνητη αλλά ανοιχτή έκδοση, δίνοντας τη δυνατότητα στους λάτρεις του Convertible να εξακολουθήσουν να το οδηγούν χωρίς ρύπους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ήδη η νέα γενιά του MINI Hatchback έχει δώσει τα πρώτα δείγματα γραφής από τα πεδία δοκιμών και όπως έχει ανακοινωθεί θα έχει ως αφετηρία μια νέα αρχιτεκτονική σχεδιασμένη εξαρχής με γνώμονα την ηλεκτροκίνηση. Την ίδια αφετηρία θα αξιοποιήσει και το ΜΙΝΙ Convertible το οποίο θα ακολουθήσει δύο χρόνια αργότερα, δηλαδή, από το 2025.

«Το ΜΙΝΙ Convertible έχει ένα ευρύ και ιδιαίτερα πιστό κοινό. Αυτό φαίνεται και από την εξαιρετικά μεγάλη ζήτηση που έχει η προσφάτως ανανεωμένη εκδοχή του. Για αυτό και είμαστε πλήρως πεπεισμένοι για την μελλοντική του επιτυχία», σχολίασε ο επικεφαλής της ΜΙΝΙ, Bernd Kober.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες για τη νέα αμιγώς ηλεκτρική γενιά των ΜΙΝΙ Hatchback και Convertible, ωστόσο θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι με αφορμή τη νέα ηλεκτρική τεχνολογία, τα ΜΙΝΙ θα επιστρέψουν πιο κοντά στις ρίζες τους υιοθετώντας ένα μικρότερο μέγεθος.

Αυτό που επίσης είναι γνωστό είναι ότι τόσο το ΜΙΝΙ Hatchback όσο και το Convertible θα κατασκευάζονται σε μια νέα βιομηχανική μονάδα της φίρμας στην Κίνα σε κοινοπραξία με την Great Wall.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι αν και έχουμε ακόμα τέσσερα χρόνια μέχρι την εμφάνιση του MINI Convertible, το μοντέλο έχει αυξημένες πιθανότητες να αποτελέσει το πρώτο ευρείας παραγωγής ηλεκτρικό cabrio που θα διατίθεται στον κόσμο.

Βέβαια, αυτό θα ισχύσει αν δεν προλάβει η Fiat να πράξει κάτι ανάλογο με το 500, ενώ και η VW ετοιμάζει κάτι ανάλογο, έχοντας ανακοινώσει την κατασκευή μιας ανοιχτής έκδοσης για το ID.3 η οποία αναμένεται το 2027.

Latest News

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από