VW Taigo 2022: Ασκήσεις συμπαγούς κομψότητας

VW Taigo 2022: Ασκήσεις συμπαγούς κομψότητας

Η coupe SUV έκδοση αμαξώματος του T-Cross υιοθετεί μια διαφορετική ονομασία, προβάλλοντας περισσότερη κομψότητα και δυναμισμό χωρίς να απεμπολεί τον compact χαρακτήρα του.

Φωτογραφίες: Automedia

To νέο μέλος της SUV γκάμας της VW εντοπίστηκε από τον φωτογραφικό φακό να διανύει τα τελευταία χιλιόμετρα στα πεδία δοκιμών εν όψει της αποκάλυψής του η οποία αναμένεται αργότερα μέσα στην χρονιά.

Για εκείνους που δεν έχουν «ξανασυναντήσει» το compact SUV της VW, ουσιαστικά πρόκειται για την coupe-SUV εκδοχή του T-Cross η οποία χάρη κυρίως σε μια διαφορετική χάραξη της οροφής, προβάλλει ένα κομψότερο και πιο σπορ χαρακτήρα.

Όπως και το T-Cross, το Taigo βασίζεται στην αρχιτεκτονική MQB A0 όπου βασίζονται τα μικρότερα μοντέλα της γερμανικής φίρμας συμπεριλαμβανομένου του προσφάτως ανανεωμένου Polo.

H νέα σχεδίαση εκτός από το προφανές, διαφορετικό τόξο της οροφής το οποίο μειώνει το συνολικό ύψος κατά ένα εκατοστό, έχει, για λόγους αρμονίας, αυξήσει και το μήκος του compact coupe SUV το οποίο διαμορφώνεται σε 4,266 μέτρα. Επιπλέον, στην απόληξη της οροφής ξεχωρίζει ένα διακριτό spoiler ενώ χαμηλότερα διακρίνεται η οριζόντια γραμμή LED που συνδέει τα φώτα φρένου σε ένα ενιαίο σύνολο.

Σε ό,τι αφορά τους κινητήρες, η γκάμα του αναμένεται να απαρτίζεται από TSI 1,0 και 1,5 λίτρου με ισχύ από 95 έως 150 ίππους χωρίς προς το παρόν να υπάρχουν σχέδια για την προσθήκη υβριδικής τεχνολογίας. Αυτό που δείχνει επίσης να αποτελεί παρελθόν είναι τα diesel μοτέρ τα οποία δεν αναμένεται να συμπεριληφθούν στην γκάμα του coupe-SUV. Αντ΄αυτών πιθανότατα οι δυνητικοί αγοραστές του θα μπορούν να επιλέξουν έκδοση φυσικού αερίου.

Στα χαρακτηριστικά του μοντέλου, συνυπολογίστε την παρουσία φωτιστικών σωμάτων LED ως standard καθώς και του πλήρως ψηφιακού cockpit το οποίο θα συνδυάζεται με μια ευρεία λίστα συστημάτων ασφάλειας, υποβοήθησης αλλά και τις τελευταίες εξελίξεις σε επίπεδο διασυνδεδεμένων εφαρμογών.

Η παραγωγή του Taigo θα φιλοξενηθεί στο εργοστάσιο του ομίλου στην Pamplona της Ισπανίας όπου κατασκευάζεται επίσης το T-Cross αλλά και το Polo.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ