Κλείσιμο
ΧΡΩΜΑ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΜΑΥΡΟ
ΚΙΤΡΙΝΟ
ΜΠΛΕ
Con-Troll: «Την ΑΕΚ και τον Μελισσανίδη δεν τους ακουμπά κανείς». Βελέζ Κανείς Μόσταρ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Πλήρως ηλεκτροκίνητη η Fiat έως το 2030

Η Fiat δεσμεύεται για τον πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας της έως το τέλος της δεκαετίας.

Πλήρως ηλεκτροκίνητη η Fiat έως το 2030 | to10.gr

Η ιταλική φίρμα είναι η νέα τελευταία προσθήκη στην ολοένα και μεγαλύτερη λίστα των αυτοκινητοβιομηχανιών που υπόσχονται τον πλήρη εξηλεκτρισμό τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με τις συστάσεις του επικεφαλής της, Oliver Francois, η διαδικασία πλήρους εξηλεκτρισμού αποτελεί μια ριζική μεταβολή για την ιταλική φίρμα ενώ σε ό,τι αφορά την υλοποίηση, θα ξεκινήσει από το 2025 με την προοπτική να ολοκληρωθεί έως το 2030.

Ακόμα πιο ενδιαφέρουσα ωστόσο σε σχέση με την νομοτελειακή πορεία εξηλεκτρισμού της ιταλικής φίρμας είναι η εξής δήλωση του ίδιου: «είναι καθήκον μας να λανσάρουμε, το συντομότερο δυνατό, εκμεταλλευόμενοι το μειούμενο κόστος των μπαταριών, ηλεκτροκίνητα οχήματα που δεν θα κοστίζουν περισσότερο από τα συμβατικά. Εξερευνούμε το πεδίο της βιώσιμης κινητικότητας για όλους και αυτό είναι το μεγαλύτερο μας project».

Η Fiat προς το παρόν δεν σχηματοποιεί τα σχέδια της προαναγγέλοντας κάποιο νέο ηλεκτροκίνητο προϊόν, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι ο εξηλεκτρισμός θα αφορά τις συνήθεις «μικρές» κατηγορίες οι οποίες αποτελούν τον πυρήνα των δραστηριοτήτων της.

Η δήλωση-υπόσχεση για τον πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας της Fiat έγινε παρουσία του διάσημου αρχιτέκτονα Stefano Boeri που συζήτησε με τον επικεφαλής της Fiat για την θετική επίδραση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο αστικό περιβάλλον και στην καθαρότητα του ατμοσφαιρικού αέρα. Η δουλειά αρχιτεκτόνων όπως ο Boeri θα είναι καθοριστική για την περαιτέρω διάδοση της ηλεκτροκίνησης καθώς θα κληθούν να προσαρμόσουν τις ήδη υφιστάμενες αστικές δομές και κατοικίες κατά τέτοιο τρόπο ώστε να «ευνοούν» την επαναφόρτιση των ηλεκτροκίνητων οχημάτων και να

«Όταν συνειδητοποιούμε ότι οι πόλεις είναι υπεύθυνες για τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε ποσοστό που υπερβαίνει το 70% και κατ΄επέκταση συμβάλλουν τα μέγιστα στο φαινόμενο του θερμοκηπίου, είναι ξεκάθαρο ότι η αλλαγή πρέπει να ξεκινήσει από τις πόλεις», σημείωσε ο διάσημος αρχιτέκτονας.

Latest News

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από