Πέντε λόγοι να στραφείτε στην ηλεκτροκίνηση – εκτός από την προστασία του πλανήτη

Πέντε λόγοι να στραφείτε στην ηλεκτροκίνηση – εκτός από την προστασία του πλανήτη

Νέα μοντέλα με απεριόριστες δυνατότητες αλλάζουν όσα γνωρίζαμε για την ηλεκτροκίνηση και μας οδηγούν σε ένα μέλλον γεμάτο απόλαυση – και άδειο από ρύπους

Κάποτε, σε πιο αθώες εποχές, φανταζόμασταν τα αυτοκίνητα του μέλλοντος ιπτάμενα, να ανεβοκατεβαίνουν στους ουρανούς της πόλης παρακάμπτοντας με άνεση ουρανοξύστες και «παρκάροντας» στον αέρα, έξω από φουτουριστικά κτίρια. Τώρα ξέρουμε πως το σπουδαιότερο όραμα που θα μπορούσαμε να έχουμε για τις αστικές μετακινήσεις, είναι η κυκλοφορία οχημάτων που θα είναι ευγενικά απέναντι στον αέρα που αναπνέουμε. Και τα καλά νέα είναι πως τα δεύτερα δεν ανήκουν πια στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας.

Τα ηλεκτροκίνητα οχήματα που κυκλοφορούν πλέον στην αγορά, είναι ικανά να μας προσφέρουν όλη την άνεση, τη λειτουργικότητα, αλλά και την αδρεναλίνη που ψάχνουμε στα συμβατικά αυτοκίνητα, προστατεύοντας παράλληλα το περιβάλλον και εξασφαλίζοντας μια σειρά από επιπλέον οφέλη για εμάς.

Πέντε λόγοι να στραφείτε στην ηλεκτροκίνηση

Ας πάρουμε ως παράδειγμα μια από τις πρόσφατες κυκλοφορίες, εκείνη του Volvo XC40 Recharge, ενός πλήρως εξηλεκτρισμένου SUV που εντάσσεται στον στόχο της Volvo να παράγει μόνο αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα έως το 2030, για να διαπιστώσουμε στην πράξη τα (ατομικά και συλλογικά) κέρδη μας από την μετάβαση στον ηλεκτρισμό.

Γιατί, λοιπόν, να επιλέξει κανείς το XC40 Recharge;

Γιατί δεν του λείπει τίποτα

Από τον κλασικό, στιβαρό εξωτερικό σχεδιασμό του, μέχρι τις επιδόσεις του στον δρόμο, τη συνδεσιμότητα και τις επιπλέον after sales υπηρεσίες που έρχονται «πακέτο» με το δυναμικό SUV, κανένα χαρακτηριστικό του XC40 Recharge δεν αφήνει την αίσθηση συμβιβασμού. Τα μόνα πράγματα που δεν συναντάμε στην ανανεωμένη και all-electric εκδοχή του XC40 είναι αυτά που δεν του χρειάζονται: Το στόμιο για την αντλία καυσίμου και οι γρίλιες στη μάσκα. Άλλη μια «απουσία» που ίσως παρατηρούσατε, εκείνη του κουμπιού εκκίνησης, στην πραγματικότητα αποτελεί άλλη μια ένδειξη της επιπλέον άνεσης που έρχεται μαζί με τον ηλεκτρισμό: Το κουμπί έχει ενσωματωθεί ως αισθητήρας στο κάθισμα του οδηγού, για να μην χάνετε ούτε ένα δευτερόλεπτο σε περιττές διαδικασίες.

Γιατί η ισχύς του κόβει την ανάσα

Ποιος είπε ότι τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα δεν έχουν εντυπωσιακές επιδόσεις; Χάρη στους δυο ηλεκτροκινητήρες του, το XC40 Recharge αποδίδει 408 ίππους και 660Nm ροπής. Θέλετε να δείτε στην πράξη την ισχύ του; Δοκιμάστε να την εκμεταλλευτείτε στο μέγιστο, επιταχύνοντας από στάση στα 100 χλμ/ώρα μέσα σε μόλις 4,9”.

Και ανεξάρτητα από το οδηγικό σας στυλ, είναι απολύτως βέβαιο ότι η οδήγηση ενός ηλεκτρικού οχήματος θα αποδειχθεί τόσο άνετη που θα σας ξαφνιάσει, κυρίως χάρη στη λειτουργία One Pedal Drive, δηλαδή τη δυνατότητα να οδηγείτε χρησιμοποιώντας μόνο το τιμόνι και το δεξί πεντάλ. Όταν παίρνετε το πόδι σας από επάνω του, το αυτοκίνητο απλώς επιβραδύνει μέχρι τη στάση – και φυσικά, το φρένο είναι πάντα διαθέσιμο σε περίπτωση που χρειαστεί να σταματήσετε απότομα. Στην περίπτωση του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού SUV της Volvo, έχετε κι άλλο ένα λόγο να επιλέξετε αυτό το στυλ οδήγησης, πέραν της άνεσής σας: Μέσω του One Pedal Drive ανακτάται ενέργεια κατά την πέδηση, με αποτέλεσμα η ήδη εντυπωσιακή αυτονομία του XC40 Recharge (στα 418 χλμ. στον κύκλο WLTP) μπορεί να αυξηθεί περαιτέρω, ακόμη και κατά 30%.

Γιατί η βιωσιμότητα πηγαίνει χέρι-χέρι με την ασφάλεια

Ραντάρ, κάμερες και αισθητήρες υπερήχων συνθέτουν ένα σύγχρονο, σπονδυλωτό σύστημα που δίνει στο XC40 Recharge την πλήρη εποπτεία πιθανών κινδύνων, εισάγοντας νέα χαρακτηριστικά ασφαλείας και επιτρέποντας την ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών ασφαλείας, όταν αυτές θα είναι διαθέσιμες. Τα βοηθήματα ενεργητικής ασφάλειας – αναβαθμισμένα χάρη στην εξελιγμένη πλατφόρμα Driver Assistant Systems (ADAS) που συναντάμε στο αμιγώς ηλεκτρικό SUV – επιβεβαιώνουν την επιμονή της Volvo στην ασφάλεια και τη βιωσιμότητα, τους δύο κεντρικούς πυλώνες της φιλοσοφίας της για τα αυτοκίνητα του μέλλοντος. Επιπλέον, η μπαταρία του XC40 Recharge είναι καλά προστατευμένη στο δάπεδο, ενώ και το πλαίσιο του SUV έχει εξελιχθεί ειδικά για τη διαχείριση του επιπλέον βάρους.

Γιατί είναι μονίμως σε σύνδεση

Πλέον δεν χρειάζεται να επισκεφθούμε το συνεργείο για να προχωρήσουμε στις απαραίτητες ενημερώσεις του λογισμικού του αυτοκινήτου μας, αφού το XC40 Recharge είναι το πρώτο Volvo που μπορεί να τις κάνει ασύρματα (Over The Air). Άλλη μια πρωτιά του αφορά τον εξοπλισμό του με το ολοκαίνουργιο σύστημα infotainment της εταιρείας, με ενσωματωμένες υπηρεσίες Google και σύστημα Android, που δημιουργεί μια διαισθητική επικοινωνία του χρήστη με το αυτοκίνητό του και επιτρέπει κορυφαίες δυνατότητες, όπως ο φωνητικός έλεγχος, η πλοήγηση σε πραγματικό χρόνο και η εγκατάσταση μιας ευρείας γκάμας αποκλειστικά in-car εφαρμογών.

Το νέο σύστημα, αλλά και οι υπηρεσίες της εφαρμογής Volvo Cars App (Volvo On Call), η ασύρματη φόρτιση smartphone και το Smartphone Integration εντάσσονται στο νέο Πακέτο Ψηφιακών Υπηρεσιών που διατίθεται δωρεάν για τέσσερα χρόνια.

Γιατί δεν είναι… βασικό

Το XC40 Recharge αλλάζει την έννοια της βασικής έκδοσης, επενδύοντάς τη με εξαιρετικό εξοπλισμό, ενώ στην τιμή του περιλαμβάνονται σημαντικές υπηρεσίες, όπως η 5ετής εγγύηση και 3 χρόνια δωρεάν service. Ταυτόχρονα, ο οδηγός έχει τη δυνατότητα να προσθέσει ένα πλήρες πακέτο τριετούς ασφαλιστικής κάλυψης, αλλά και να επωφεληθεί από τις επιδοτήσεις του προγράμματος Κινούμαι Ηλεκτρικά, είτε προχωρήσει σε αγορά του οχήματος, είτε προτιμήσει τη μίσθωση μέσω leasing.

Ανακαλύψτε το Volvo XC40 Recharge εδώ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ