Bentley Flying Spur Hybrid Odyssean: Αφετηρία μιας ηλεκτρικής… οδύσσειας

Bentley Flying Spur Hybrid Odyssean: Αφετηρία μιας ηλεκτρικής… οδύσσειας

Η βρετανική φίρμα δημιούργησε μια περιορισμένη, ειδική έκδοση της, άρτι αφιχθείσας υβριδικής Flying Spur η οποία επενδύει σε βιώσιμα υλικά, θέλοντας να αναδείξει μια πιο βιώσιμη, από περιβαλλοντικής άποψης, πλευρά της πολυτέλειας.

Μετά την εμφάνιση της υβριδικής Flying Spur, η Bentley κάνει ένα ακόμα βήμα προς μια πιο φιλική προς το περιβάλλον κατεύθυνση, παρουσιάζοντας την περιορισμένης παραγωγής έκδοση Odyssean.

Η Bentley Flying Spur Hybrid Odyssean όπως είναι η πλήρης όσο και μακροσκελής ονομασία της, αντλεί την έμπνευσή της σύμφωνα με τις συστάσεις, από το Bentley EXP 100 το οποίο η βρετανική φίρμα παρουσίασε το 2019, με αφορμή την εκατονταετηρίδα της αλλά και ως προπομπό των επόμενων 100 χρόνων της καθώς και μιας διαφορετικής πιο κλιματικά ουδέτερης προσέγγισης.

Έτσι, η Odyssean αποτελεί, σύμφωνα με την Bentley, το πρώτο βήμα για την εισαγωγή νέων βιώσιμων υλικών στο ευρύτατο αντίστοιχο portfolio της φίρμας. Φυσικά το συγκεκριμένο μοντέλο δεν επελέγη τυχαία καθώς επωφελείται ενός υβριδικού συνόλου το οποίο, μεταξύ άλλων, προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία 40 χλμ. αλλά και σημαντικά χαμηλότερες, από τις συνήθεις για το είδος, τιμές σε εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και κατανάλωση καυσίμου.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τα νέα υλικά, το γνώριμο πολυτελές μαόνι που συνήθως επενδύει το ταμπλό των Bentley, αντικαθίσταται από πορώδες ξύλο η επεξεργασία του οποίου απαιτεί έως και κατά 90% λιγότερο βερνίκι.

Αντιστοίχως, τις δερμάτινες επενδύσεις έχει αντικαταστήσει βρετανικό τουΐντ ύφασμα το οποίο προέρχεται από βιώσιμες μεθόδους παραγωγής. Tην εικόνα συμπληρώνουν τα διακριτικά Odyssean Edition που έχουν δημιουργηθεί αποκλειστικά για την έκδοση και παρεπιδημούν στις επενδύσεις καθώς και στα μαρσπιέ.

Οι διαφορές δεν περιορίζονται αποκλειστικά στο εσωτερικό της Odyssean, καθώς οι λεπτομέρειες από χρώμιο στις επιφάνειες του αμαξώματος υιοθετούν ένα ματ φινίρισμα πιο «χαμηλού προφίλ» σε σχέση με τις συνήθεις έντονες αντιθέσεις απαστράπτοντος χρωμίου και γυαλιστερού μαύρου που είναι συνυφασμένες με τις Bentley. Στο ίδιο μοτίβο, η έκδοση προσφέρεται με μια παλέτα έξι αποχρώσεων που προτείνονται ειδικά για την περίσταση αν και οι δυνητικοί αγοραστές της θα μπορούν να επιλέξουν ό,τι επιθυμούν.

Εξαίρεση από την ελαφρώς… διαφορετική μεταχείριση που συνεπάγεται μια ειδική έκδοση δεν θα μπορούσε να αποτελεί ο εξοπλισμός ο οποίος στην προκειμένη περίπτωση υπακούει στην «Touring Specification». Αυτή σημαίνει, μια σειρά από extra όπου, μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται, ενεργό cruise control, σύστημα νυχτερινής όρασης, φωτιζόμενο έμβλημα στο καπό καθώς και το περιστρεφόμενο, τριών επιφανειών infotainment της βρετανικής φίρμας.

Σε ό,τι αφορά την αθέατη πλευρά της, στα σπλάχνα της Odyssean παρεπιδημεί ο γνωστός συνδυασμός του V6 κινητήρα των 2,9 λίτρων που εφοδιάζει και το Audi RS5, με ηλεκτρικό μοτέρ που αποδίδουν συνδυαστικά 544 ίππους. Το σύνολο συμπληρώνει η παρουσία μπαταρίας 14,1 KWh η οποία υπόσχεται αυτονομία 40 χλμ. αν και εκκρεμεί ακόμα η πιστοποίηση στην προκειμένη περίπτωση λόγω και του περίπλοκου εξοπλιστικού χαρακτήρα της συγκεκριμένης έκδοσης.

Τέλος, να σημειωθεί ότι η επιλογή του ονόματος Odyssean για την συγκεκριμένη έκδοση μπορεί να μην χρειάζεται τόση επεξήγηση σε ελληνόφωνο κοινό όσοι προσφέρουν οι Βρετανοί στις συστάσεις τους, ιδίως αν αναφέρει κανείς ότι η Bentley σχεδιάζει να προσφέρει να διαθέτει μόνο αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα, σε μια δεκαετία από σήμερα, όσα χρόνια δηλαδή χρειάστηκε και ο Οδυσσέας για να επιστρέψει σπίτι του.

Στο πλαίσιο αυτού του στόχου η Bentley έχει ήδη ανακοινώσει  ότι από το 2026 θα διαθέτει μόνο plug-in υβριδικές εκδόσεις ενώ το πρώτο της ηλεκτροκίνητο μοντέλο αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του το 2025.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ