Audi Sky Sphere Concept: Ανοιχτός ηλεκτρικός ορίζοντας

Audi Sky Sphere Concept: Ανοιχτός ηλεκτρικός ορίζοντας

Η γερμανική φίρμα προαναγγέλλει την πρεμιέρα μιας πολυτελούς και σπορ, με βιώσιμους όρους ηλεκτρικής πρότασης η οποία, σύμφωνα με την Audi, θα μπορεί να «λειτουργεί» ως sportscar αξιώσεων ή ως άνετο lounge ανάλογα με τις απαιτήσεις του οδηγού της.

H Αudi εκκινεί τις διαδικασίες για την αποκάλυψη του ηλεκτρικού όσο και αυτόνομου μέλλοντος της το οποίο θα αποτυπώσει σε μια τριπλέτα concept cars που θα αναλάβουν να δώσουν το στίγμα της σχεδιαστικής όσο και τεχνολογικής κατεύθυνσης των Γερμανών.

Το πρώτο από τα τρία αυτά πρωτότυπα, θα παρουσιαστεί στις 11 Αυγούστου στο Μαλιμπού της Καλιφόρνια, εγκαινιάζοντας ουσιαστικά το νέο σχεδιαστικό κέντρο της φίρμας στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Σύμφωνα με τις συστάσεις, το Sky Sphere θα πάρει την μορφή ενός ανοιχτού σπορ μοντέλου, η σιλουέτα του οποίου χαρακτηρίζεται από το μακρύ καπό, την… απουσία οροφής και το κοντό πίσω τμήμα. Για την ακρίβεια η Audi αναφέρει ως έμπνευση του Grand Sphere το Horch 853A, το οποίο υπήρξε εξίσου καινοτόμο στην μακρινή πια εποχή που μεσουρανούσε.

Από τα teasers και τις διαρροές που έχουν δει μέχρι στιγμής το φως της δημοσιότητας θα πρόκειται ξεκάθαρα για ένα σπορ cabrio μοντέλο το οποίο θα προσεγγίζει φουτουριστικά την σχεδιαστική ταυτότητα της Audi.

Tα σημαντικότερα στοιχεία ωστόσο δεν θα προκύψουν από την αισθητική του, αλλά από την τεχνολογία την οποία υπόσχεται το Grand Sphere. Σύμφωνα με τις συστάσεις του Mark Lichte επικεφαλής σχεδιασμού της Audi: «Το συγκεκριμένο πρωτότυπο θα είναι αυθεντικό sportscar που μέσα σε δευτερόλεπτα θα μπορεί να μετατραπεί σε άνετο lounge».

Αν και προς το παρόν η γερμανική φίρμα δεν δίνει στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για τεχνικά χαρακτηριστικά είναι προφανές ότι θα πρόκειται για μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη πρόταση με τεχνολογία πλήρους αυτόνομης οδήγησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από το Sky Sphere, η Audi προετοιμάζει ήδη την πρεμιέρα ενός ανάλογων προδιαγραφών πρωτότυπου για την έκθεση του Μονάχου το φθινόπωρο. Το δεύτερο concept car της σειράς Sky, θα φέρει την ονομασία Grand Sphere και θα πάρει την μορφή μιας ηλεκτροκίνητης λιμουζίνας που θα λειτουργήσει ως προβολή του A8 στο μέλλον.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ