H αναγέννηση της Lamborghini Countach

H αναγέννηση της Lamborghini Countach

Η ιταλική φίρμα αποφάσισε να παρουσιάσει μια νέα εκδοχή της θρυλικής Countach η οποία, στην αναγέννησή της, διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία που την ανέδειξαν σε “icon” τη δεκαετία του ’70 σε συνδυασμό όμως με τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες της Lamborghini.

Πάνε 50 χρόνια από την στιγμή που η Countach μπήκε… (κυριολεκτικά) σφήνα στην ελίτ κατηγορία των supercars, ταράζοντας τα νερά χάρη στον συνδυασμό της ευφυούς… σύλληψης του  Bertone, του αγωνιστικού πλαισίου και του πανίσχυρου V12.

Με δεδομένο το status της Countach ως μία από τις πλέον αναγνωρίσιμες και εμβληματικές  Lamborghini, η φίρμα της Μπολόνια αποφάσισε να τιμήσει την επέτειο με μια αναγεννημένη παραλλαγή της η οποία τιμά την παράδοση του μοντέλου χωρίς όμως να παραβλέπει όσα έχουν μεσολαβήσει στο τεχνολογικό οπλοστάσιο των Ιταλών από τότε μέχρι σήμερα. 

Ο λόγος για την Lamborghini Countach LPI 800-4 η οποία θα κατασκευαστεί σε 112 αντίτυπα, συνδυάζοντας μια αντιστοίχως σφηνοειδή με την αρχέτυπη, σχεδιαστική γραφή με ένα τελευταίας τεχνολογίας μηχανικό σύνολο. 

Σχεδιαστικά, η αναγεννημένη Countach απηχεί το ίδιο αισθητικό μοτίβο με το μοντέλο του 1974 αν και με ορισμένες βελτιώσεις, αναμεμιγμένες με στοιχεία που συναντάμε στις σύγχρονες Lamborghini, όπως για παράδειγμα τα τριγωνικά LED, πίσω φωτιστικά σώματα.

Σε αυτά που… μένουν, συγκαταλέγονται το χαρακτηριστικά κεκλιμένο παρμπρίζ, οι μαύρες εισαγωγές αέρα NACA, οι γραμμές Periscopio που διατρέχουν την οροφή ως το πίσω μέρος και οι χαρακτηριστικές τριγωνικές λεπτομέρειες στα πλευρά της.

Με δεδομένο ότι σήμα κατατεθέν των κορυφαίων μοντέλων της Lamborghini από καταβολής Miura είναι ο κεντρικά τοποθετημένος V12, η αναγεννημένη Countach δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Εν προκειμένω όμως έχουμε να κάνουμε με ηλεκτρικά επικουρούμενη εκδοχή του V12 των 6,5 λίτρων, αντίστοιχη της υβριδικής Sian. 

Ο κινητήρας εσωτερικής καύσης εξασφαλίζει 780 ίππους και συνδυάζεται με παράλληλο ηλεκτρικό κύκλωμα 48 Volt το οποίο συνεισφέρει με 35 ίππους και λειτουργεί ενισχυτικά στα επίπεδα απόκρισης.

Όπως ισχύει και στην περίπτωση της Sian, το ηλεκτρικό κύκλωμα τροφοδοτείται από υπερπυκνωτή αντί των συμβατικών μπαταριών ιόντων λιθίου ο οποίος εγγυάται τρεις φορές περισσότερη απόδοση. Η συνδυαστική ισχύς των 815 ίππων μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς με την συνδρομή ενός αυτόματου κιβωτίου επτά σχέσεων, καθιστώντας εφικτή τη δυνατότητα επιτάχυνσης από 0-100 χλμ./ώρα σε 2,8 δευτερόλεπτα. Για την ιστορία, ο συγκεκριμένος χρόνος είναι περίπου ο μισός σε σχέση με την αρχέτυπη εκδοχή του μοντέλου. Τα μεγέθη επιδόσεων της Countach LPI 800-4 συμπληρώνει η μέγιστη ταχύτητα των 355 χλμ./ώρα.

Όπως και η αρχέτυπη Countach η οποία εκτός από τη ριζοσπαστική αισθητική της επωφελούνταν από καινοτόμο σωληνωτό χωροδικτύωμα εν είδει πλαισίου, έτσι και στην προκειμένη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με ό,τι πιο καινούριο έχει να επιδείξει η ιταλική φίρμα σε ό,τι αφορά το πλαίσιο.

Πρόκειται φυσικά για ένα monocoque πλαίσιο κατασκευασμένο εξολοκλήρου από ανθρακόνημα το οποίο συμβάλλει τα μέγιστα στον περιορισμό του βάρους σε μόλις  1.595 κιλά. Υπό το ίδιο σκεπτικό, πίσω από τις χαρακτηριστικής σχεδίασης ζάντες παρεπιδημούν carbon κεραμικά δισκόφρενα, ενώ στο εσωτερικό έχουν χρησιμοποιηθεί στοιχεία εκτυπωμένα από εκτυπωτή 3D όπως για παράδειγμα οι αεραγωγοί.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι στην σύγχρονη εκδοχή της, η Countach διαθέτει ηλεκτροχρωματική οροφή η οποία μεταβάλει τη διαπερατότητά της στο φως με το πάτημα ενός κουμπιού για περισσότερη άνεση, ενώ ακριβώς στο ίδιο μοτίβο, το εσωτερικό επωφελείται από νέας τεχνολογίας εργονομικά και σπορ καθίσματα. Την εικόνα συμπληρώνουν ορισμένες γεωμετρικές λεπτομέρειες στο ταμπλό και στις ραφές των επενδύσεων οι οποίες σχεδιάστηκαν για να παραπέμπουν στην αντίστοιχη αισθητική του εμβληματικού μοντέλου της δεκαετίας του ’70.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ