Mercedes-Benz C-Class All Terrain – Παντός καιρού και εδάφους

Mercedes-Benz C-Class All Terrain – Παντός καιρού και εδάφους

Το διαχρονικό best-seller της γερμανικής φίρμας προσθέτει στην γκάμα του μια ακόμα επιλογή με την μορφή μιας περιπετειώδους παραλλαγής της πρακτικότερης έκδοσής του.

H station wagon παραλλαγή της C-Class μόλις απέκτησε μια νέα, περιπετειώδους έμπνευσης έκδοση με τα διακριτικά All Terrain. 

Όπως συνηθίζεται στις εκδόσεις του είδους, η C-Class All Terrain προσφέρει αυξημένη απόσταση από το έδαφος, σύστημα τετρακίνησης και φυσικά μια πιο περιπετειώδη αισθητική. 

Ειδικότερα, η διαδρομή των αμορτισέρ έχει αυξηθεί κατά τέσσερα εκατοστά σε σχέση με την μέχρι σήμερα γνωστή estate έκδοση της C-Class, οι βραχίονες ελέγχου έχουν αντικατασταθεί από μεγαλύτερους ενώ την εικόνα συμπληρώνουν οι μεγαλύτεροι τροχοί από 17 έως 19 ίντσες, που συμβάλλουν στην καλύτερη «αντιμετώπιση» των χειρότερης ποιότητας επιφανειών. Σε αντίθεση ωστόσο με την E-Class All Terrain, η C-Class δεν περιλαμβάνει στον εξοπλισμό της την ενεργή αερανάρτηση.

Στο αισθητικό κομμάτι, η C-Class All Terrain αντλεί επιρροές από τα SUV της γερμανικής φίρμας, υιοθετώντας μια διαφορετική γρίλια, ανασχεδιασμένο μπροστινό προφυλακτήρα, καθώς και άβαφο μαύρο προφυλακτήρα στο πίσω τμήμα.

Την εικόνα συμπληρώνουν τα προστατευτικά των θόλων που αυξάνουν το συνολικό πλάτος κατά 2,1 εκατοστά καθώς και τα προστατευτικά στα κατώτερα πλευρικά τμήματα τα οποία μπορούν να επιλεγούν με μαύρο γυαλιστερό φινίρισμα.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν το μαύρο σπορ τιμόνι, ο ατμοσφαιρικός φωτισμός και τα ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα καθίσματα τα οποία είναι διαθέσιμα με τρεις χρωματικές επιλογές δερμάτινων επενδύσεων. Από την εξίσωση δεν λείπει φυσικά το δίδυμο των οθονών των 11,9 και 12,3 ιντσών που φιλοξενούν το infotainment και τον πίνακα οργάνων αντιστοίχως. Ο τελευταίος επωφελείται από ένα νέο Off-road μενού το οποίο εμφανίζει στοιχεία όπως οι συντεταγμένες, η κλίση του αμαξώματος και η γωνία των τροχών. 

Στις διαθέσιμες επιλογές συγκαταλέγονται ηλεκτρικός κοτσαδόρος και αυτόματο σύστημα σταθεροποίησης ρυμουλκούμενου το οποίο ενεργοποιείται σε ταχύτητες 65 χλμ. και άνω. Συνδυάζεται με κάμερες 360 μοιρών καθώς και σύστημα υποβοήθησης ελιγμών και στάθμευσης ανάλογο αυτού της GLS, αναλαμβάνοντας ουσιαστικά εξολοκλήρου τους ελιγμούς στάθμευσης καθώς το μόνο που έχει να κάνει ο οδηγός είναι να επιλέξει την επιθυμητή γωνία στο infotainment.

Σε επίπεδο κινητήρων, η C-Class All Terrain θα είναι διαθέσιμη με δύο turbo τετρακύλινδρους κινητήρες 2,0 λίτρων υποβοηθούμενους από σύστημα ήπιας υβριδικής τεχνολογίας 48 Volt, αμφότεροι σε συνδυασμό με αυτόματο κιβώτιο εννέα σχέσεων και σύστημα τετρακίνησης. Πρόκειται για κινητήρες με ισχύ 258 και 265 ίππων με λειτουργία overboost η οποία προσθέτει στο σύνολο ακόμα 20 ίππους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ