Nissan GT-R – Ιαπωνικές παραδόσεις

Nissan GT-R – Ιαπωνικές παραδόσεις

H ιαπωνική φίρμα συνεχίζει να βελτιώνει εμμονικά το GT-R, σε μια διαδικασία που έχει αποκτήσει το status μιας ιδιότυπης ετήσιας παράδοσης, προσθέτοντας στις επιλογές του δύο ειδικές εκδόσεις που όμως θα περιοριστούν στην Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Σε κάτι που μοιάζει πλέον με ιεροτελεστία, η Nissan αποκαλύπτει δύο νέες, ειδικές όσο και βελτιωμένες εκδόσεις για το πανίσχυρο sportscar οι οποίες θα διατεθούν στην Ιαπωνία σε μόλις 100 μονάδες με τους αγοραστές να προκύπτουν κατόπιν κλήρωσης μεταξύ των ενδιαφερομένων.

Ο λόγος για τις εκδόσεις Premium Edition T-Spec και Track Edition Engineered by Nismo T-Spec  που αμφότερες αποσκοπούν να προσθέσουν κάτι ακόμα στην σπορ γοητεία του GT-R. 

Yπό αυτό το σκεπτικό, η Premium Edition T-Spec εξοπλίζεται με ελαφρύτερου κράματος ζάντες οι οποίες μειώνουν το βάρος της μη αναρτώμενης μάζας. Πίσω τους βρίσκεται μια βελτιωμένη ανάρτηση. Την εικόνα συμπληρώνει ένα σετ νέων σπορ πιο εργονομικών καθισμάτων με χαρακτηριστικές ραφές. 

Η δεύτερη και πιο σκληροπυρηνική ειδική έκδοση, διαθέτει ανθρακονημάτινα οροφή και καπό που αφαιρούν κιλά από το σύνολο ενώ η Nissan φροντίζει να τονίσει την ιδιαιτερότητα της έκδοσης με δύο νέες αποχρώσεις Midnight Purple και Millenium Jade.

Οι δύο εκδόσεις εφοδιάζονται με τον V6 κινητήρα βενζίνης των 3,8 λίτρων ο οποίος προσφέρει 570 ίππους στην περίπτωση της Premium Edition και 600 ίππους σε αυτή της Track Edition. Συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη έξι σχέσεων ενώ το παζλ συμπληρώνεται από σύστημα τετραδιεύθυνσης. 

Σε ό,τι αφορά τη σημασία των συγκεκριμένων εκδόσεων, αν και η Nissan συνηθίζει να λανσάρει ειδικές εκδόσεις του GT-R σχεδόν σε ετήσια βάση από την πρώτη στιγμή εμφάνισης της τρέχουσας γενιάς του μοντέλου, το 2009, οι συγκεκριμένες δεν αποκλείεται να αποτελούν τις τελευταίες πριν το ιαπωνικό sportscar υποδεχτεί το διάδοχό του. 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ