Hyundai Ioniq 6 – Το επόμενο στοιχείο

Hyundai Ioniq 6 – Το επόμενο στοιχείο

Η κορεατική φίρμα προχωρά στον εμπλουτισμό της γκάμας των αμιγώς ηλεκτρικών Ioniq με ένα δεύτερο μοντέλο με χαρακτηριστικά κομψού sedan το οποίο εντοπίστηκε από το φωτογραφικό φακό και θα αποτελέσει την έκδοση παραγωγής του εντυπωσιακού Prophecy.

Φωτογραφίες: Automedia

Την άνοιξη του 2020, η κορεατική φίρμα σύστησε στο κοινό ένα εξαιρετικά κομψό πρωτότυπο με την ονομασία Prophecy και τα χαρακτηριστικά ενός τετράθυρου μοντέλου ηλεκτροκίνητου, κύριος στόχος του οποίου ήταν να δείξει την σχεδιαστική κατεύθυνση των μοντέλων της Hyundai αλλά και το ηλεκτροκίνητο μέλλον. 

Η συνέχεια για το εντυπωσιακό Prophecy δίνεται πλέον από τα πεδία δοκιμών, όπου η Hyundai εξελίσσει ένα σαφώς πιο προσγειωμένο σχεδιαστικά τετράθυρο μοντέλο το οποίο θα γίνει μέλος της ηλεκτροκίνητης γκάμας των Ioniq, υιοθετώντας  τον αριθμό 6, τη σχεδιαστική διαφορετικότητα που εισήγαγε το Ioniq 5 και φυσικά ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο σύνολο. 

Σχεδιαστικά, αν και το δοκιμαστικό πρωτότυπο που εντοπίστηκε από το φωτογραφικό φακό δεν διαπνέεται από την coupe, σπορ υπερβολή του πρωτότυπου, το βαρύ καμουφλάζ δείχνει να κρύβει καλά αναλογίες και επιμέρους χαρακτηριστικά που παραπέμπουν στο concept.  Ενδεικτική είναι η χάραξη της οροφής και παρόλο που το καμουφλάζ δεν αφήνει να διαφανεί τίποτα από το πίσω τμήμα, αναμένεται να καταλήγει σε μια εξίσου διαφορετική αισθητική αν και όχι τόσο εντυπωσιακή όσο στην περίπτωση του concept για τους προφανείς λόγους πρακτικότητας. 

Στην αθέατη πλευρά του μοντέλου, θα πάρουν θέση αμιγώς ηλεκτρικά σύνολα στα πρότυπα του Ioniq 5 προσφέροντας τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε ένα ή δύο ηλεκτρικά μοτέρ και δικίνητες ή τετρακίνητες διαμορφώσεις, ισχύος από 170 έως 306 ίππους. Με δεδομένη την πρόσφατη παρουσία μιας έκδοσης Ν του Ioniq 5 στα πεδία δοκιμών, ανάλογο θα πρέπει να προδιαγράφεται και το μέλλον του Ioniq.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ